Latvija pret Norvēģiju – par 5.vietu pasaulē

15.12.2013

img_4952.jpg

Vēl tikai sešas labākās izlases nav noslēgušas savu dalību Čehijas pilsētā Ostravā notiekošajā pasaules čempionātā – četras medaļu pretendentes, kā arī Latvija un Norvēģija, kas šodien pulksten 10:30 (pēc Latvijas laika) uzsāks cīņu par 5.vietu.

 

Šī mūsu florbolistēm būs jau otrā spēkošanās ar norvēģietēm Čehijā, pirmā bija apakšgrupas spēlē, kas notika Brno. Latvijas izlase devās laukumā ar domu par līdzvērtīgu cīņu un varbūt pat pozitīvu rezultātu, bet aizvadīja sliktāko spēli ja ne savā tuvākajā vēsturē, tad šajā čempionātā noteikti, piedzīvojot smagu zaudējumu ar 0:7.

 

Norvēģietēm panākums pret mūsu florbolistēm tā arī palika vienīgais grupā. Pirms tam viņas ar 1:6 bija zaudējušas čehietēm, bet pēdējā mačā ar 3:6 piekāpās šveicietēm. Astotdaļfinālā Norvēģijas izlase ar 7:3 uzvarēja austrālietes, ceturtdaļfinālā ar 2:5 piekāpās somietēm, bet pirmajā spēlē par 5. – 8.vietu ar 7:1 sakāva vācietes.

 

Latvietes grupas spēlēs netika ne pie vienas uzvaras – vēl ar 1:6 nācās atzīt šveiciešu pārākumu, bet ar 1:12 – mājinieču čehiešu. Ļoti svarīgajā astotdaļfināla spēlē mūsu florbolistes ar 4:3 pārspēja slovākietes, nodrošinot sev vietu pasaules labāko komandu astoņniekā, ceturtdaļfinālā ar 2:12 zaudēja pasaules čempionēm zviedrietēm, bet pirmajā spēlē par 5. – 8.vietu negaidīti pārliecinoši (ar 9:0) sakāva polietes.

 

Pēc ārkārtīgi neveiksmīgā mača pret norvēģietēm Latvijas izlase spēlē arvien kvalitatīvāk. Jau tagad ir skaidrs, ka mūsu florbolistes Čehijā nostartējušas labāk, nekā pirms diviem gadiem Šveicē, kur latvietes ierindojās 7.vietā. Šobrīd mūsu meitenes sev garantējušas 6.vietu pasaulē, bet šodien vēl var pacīnīties pat par 5.pozīciju. Tā varētu būt latviešu priekšrocība pār norvēģietēm morālajā ziņā, jo viņām šodien jācīnās, lai nosargātu savu pirms diviem gadiem iegūto 5.vietu. Tajā pašā laikā nevar noliegt, ka favorītes šīsdienas mačā būs tieši pretinieces, kuras savas meistarības un fiziskās sagatavotības ziņā spērušas vismaz vienu soli tuvāk četrām vadošajām izlasēm – Zviedrijai, Somijai, Čehijai un Šveicei.

 

Latvijas izlases galvenais treneris Jānis Freivalds, runājot par savas komandas taktiku šajā mačā, uzsvēra, ka mūsu meitenēm būs jācenšas vairāk kontrolēt bumbiņu, lai nebūtu jātērē daudz spēka, spēlējot bez tās. Ļoti svarīgi būs nospēlēt bez kļūdām centra un savā aizsardzības zonā, lai nedotu pretiniecēm iespēju doties straujos pretuzbrukumos. Atceroties "sauso" spēli pret norvēģietēm apakšgrupā, šodien Latvijas izlases spēlētājām noteikti jācenšas gūt vārti. Ja tas viss izdosies, varam cerēt uz labu rezultātu. Spēli pret norvēģietēm Latvijas izlase uzsāks ar trim uzbrucēju trijniekiem un diviem aizsardžu pāriem. Taktisku apsvērumu dēļ pirmās laukumā dosies 2.maiņas spēlētājas.

 

Latvijas izlases maiņas spēlē pret polietēm

1.maiņa: Luīze Biļinska – Elīza Elizabete Bērziņa – Līga Garklāva, Baiba Juruša – Linda Līce.
2.maiņa: Aija Kuncīte – Santa Torstere – Diāna Isjomina, Evelīna Garbare – Gunita Kārkliņa.
3.maiņa: Evita Rudzīte - Madara Adamane – Edīte Bankava.
Vārtos: Lauma Višņevska.
Rezervē: Paula Egle, Gundega Vancāne, Madara Rudzīte, Ilga Jēkabsone un Monta Čēma.

 

Pasaules čempionāta florbolā sievietēm spēli Latvija – Norvēģija varēs skatīt interneta TV tiešraidē: ŠEIT

 

Latvijas sieviešu florbola izlase:

Nr.p.k.

Vārds

Uzvārds

Poz.

Klubs

1.

Elīza Elizabete

Bērziņa

U

FK Ķekava

2.

Gundega

Vancāne

U

FK Ķekava

3.

Inga

Ametere

U

Ķekavas Bulldogs

4.

Monta

Čēma

V

RSU

5.

Aija

Kuncīte

U

RSU

6.

Santa

Torstere

U

RSU

7.

Paula

Egle

U

Rubene

8.

Linda

Līce

A

Rubene

9.

Edīte

Bankava

U

Rubene

10.

Evita

Rudzīte

U

Rubene

11.

Madara

Rudzīte

U

Rubene

12.

Madara

Adamane

U

Rubene

13.

Baiba

Juruša

A

Rubene

14.

Ilga

Jēkabsone

V

Rubene

15.

Lauma

Višņevska

V

Sala Silverstaden

16.

Līga

Garklāva

U

Sveiva IBK

17.

Gunita

Kārkliņa

A

Sveiva IBK

18.

Diāna

Isjomina

U

FB Riders DBR

19.

Evelīna

Garbare

A

UHC Dietlikon

20.

Luīze

Biļinska

U

UHC Dietlikon

 

Galvenais treneris: Jānis Freivalds

Treneris: Jānis Dainis

Fiziskās sagatavotības trenere: Inga Dzene

Ārste: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Baiba Rajecka

Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs

Izlases menedžere: Maija Zēmele

 

Novērtējot līdz šim veiksmīgo sadarbību ar Latvijas Florbola savienību (LFS), AVEX sadarbībā ar SONY pārstāvniecību Latvijā šogad nodrošinās īpašas un vērtīgas balvas Latvijas izlases labākajām spēlētājām pasaules čempionātā florbolā. Balvas no SONY augstākās kvalitātes tehnikas klāsta saņems katras Latvijas izlases spēles labākā spēlētāja. SONY piedāvās papildu izaicinājumu arī Latvijas izlases labākajām snaiperēm – spēlētāja, kura mačā pret Norvēģijas izlasi spēs tikt pie "hat-trick" (trīs vai vairāk vārti vienā mačā), savā īpašumā iegūs SONY LED televizoru. AVEX, SONY un LFS pārstāvji ir pārliecināti, ka šis stimuls dos papildu iedvesmu un motivāciju veiksmīgam izlases sniegumam šī gada nozīmīgākajā florbola turnīrā.

 

AVEX (Tavs Audio-Video Experts)

 

Spēle par bronzas medaļām starp Čehiju un Šveici notiks šodien pulksten 13:30 (interneta TV tiešraide ŠEIT), bet finālspēle starp Zviedrijas un Somijas izlasēm - pulksten 16:30 (interneta TV tiešraide ŠEIT). Abus šos mačus translēs LTV 7 - pulksten 15:00 un 22:55.

 

Florbola izlases gatavošanās un piedalīšanās pasaules čempionātā tiek līdzfinansēta no valsts budžeta līdzekļiem, to atbalsta arī SIA "LDz ritošā sastāva serviss".

JUGLASCIEMS