Finālā – somietes un zviedrietes

14.12.2013

11366828556_646df14215.jpg

Šodien Čehijas pilsētā Ostravā notiekošajā pasaules čempionātā florbolā sievietēm tika noskaidrotas finālistes. Par tām kļuva pašreizējās vicečempiones somietes, kuras pusfinālā ar 6:2 pieveica Šveices izlasi, un čempiones zviedrietes, kuras ar 9:2 uzvarēja mājinieces čehietes.

 

Šveices florbolistes šajā pasaules čempionātā līdz šodienai vēl nebija izjutušas zaudējuma rūgtumu – grupā ar 6:1 tika uzvarēta Latvija, ar 2:1 pārspēta Čehija, bet ar 6:3 – Norvēģija. Uzvara tika izcīnīta arī ceturtdaļfinālā – 8:0 pār Vāciju. Somietes čempionātu sāka ar zaudējumu Zviedrija (2:8), pārējās grupas spēlēs ar 9:1 tika sakautas krievietes, bet ar 9:2 – polietes. Ceturtdaļfinālā Somijas florbolistes ar 5:2 pieveica norvēģietes.

 

Šīsdienas mačā pirmās varēja uzgavilēt šveicietes – 10.minūtē viņas ar 1:0 vadībā izvirzīja Silvana Nocli. Tāds pats rezultāts bija arī pēc pirmā perioda, bet otrā sākumā somiete Karolīna Kujala panāca neizšķirtu – 1:1. Neveiksmīga Šveices izlasei bija 36.minūte – 47 sekunžu laikā somietes guva trīs vārtus pēc kārtas, ieliekot labus pamatus savam panākumam – 4:1. Līdz otrajam pārtraukumam Somijas izlase vēl palielināja savu pārsvaru – 5:1. Pēdējā trešdaļā šveicietes izmisīgi centās atspēlēt, jau perioda vidū vārtsardze tika mainīta pret vēl vienu laukuma spēlētāju, tomēr jūtamu rezultātu tas nedeva. Pēdējā minūtē somietes, raidot bumbiņu tukšajos pretinieču vārtos, nofiksēja savu uzvaru ar rezultātu 6:2. Par labāko spēlētāju Somijas izlasē tika atzīta Karolīna Kujala, kurai šajā mačā 3 (2+1) punkti, labākās gods starp šveicietēm tika vārtsardzei Monikai Šmitei.

 

Pieckārtējās pasaules čempiones zviedrietes Čehijā izcīnījušas tikai pārliecinošas uzvaras. Grupas spēlēs Zviedrija ar 8:2 pieveica Somiju, ar 16:0 sagrāva Poliju, kā arī ar 21:1 sakāva Krieviju. Ceturtdaļfinālā čempiones ar 12:2 uzvarēja Latvijas florbolistes. Čehija savā grupā ar 6:1 uzvarēja Norvēģiju, ar 1:2 piekāpās Šveicei, un ar 12:1 pieveica latvietes. Ceturtdaļfinālā mājinieces ar 10:1 nedeva nekādas iespējas polietēm.

 

Šīvakara mačā jau no pirmajām minūtēm izteikts pārsvars piederēja Zviedrijas florbolistēm, lai gan čehietes ļoti centās spēlēt tādu pašu uzbrukuma florbolu. Par tādu pārdrošību ātri vien nācās samaksāt ar zaudētiem vārtiem – pirmā perioda laikā čempiones izvirzījās vadībā ar 2:0, otrajā panāca jau četru vārtu pārsvaru (6:2), bet pēdējā guva vēl trīs bezatbildes vārtus – 9:2. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta Sandra Matsone, kuras kontā 2 (1+1) rezultativitātes punkti. Čehijas izlasē labākās spēlētājas tituls tika abu vārtu autorei Anetei Jarolimovai.

 

Finālspēle starp Zviedrijas un Somijas izlasēm notiks rīt pulksten 16:30 (pēc Latvijas laika), bet spēle par bronzas medaļām starp Čehiju un Šveici – pulksten 13:30. Abus šos mačus translēs LTV 7. Pēdējo spēļu dienu atklās Latvijas un Norvēģijas izlases, kuras savā starpā sadalīs 5.vietu. Mūsu florbolistes šajā čempionātā jau reiz tikās ar norvēģietēm, kad grupas spēlē piekāpās ar 0:7. Spēle sāksies pulksten 10:30.

 

JUGLASCIEMS