Ostravā sāksim pret pasaules čempionēm

11.12.2013

img_3262.jpg

Vakar vēlu vakarā ar Latvijas sieviešu florbola izlases emocionālo uzvaru pār slovākietēm (4:3) pasaules čempionāts atvadījās no Brno, bet jau šovakar pulksten 21:00 (pēc Latvijas laika) citā Čehijas pilsētā Ostravā mūsu meitenes turnīra ceturtdaļfinālā tiksies ar Zviedrijas florbolistēm.

 

Zviedrijas vārds florbola līdzjutējiem liekus komentārus neprasa. Nemaz nerunājot par to, ka tieši zviedri bija tie, kuri izgudroja un ieviesa šo popularitāti strauji iekarojošo sporta veidu, kas ļoti mērķtiecīgi virzās uz to, lai tiktu iekļauts olimpisko spēļu programmā, zviedru izlases no pasaules čempionātiem nekad neatgriežas bez medaļā, kas lielākoties ir zelta. Tiesa, Zviedrijas sieviešu florbola izlases rezultāti ir nedaudz piezemētāki, nekā vīriešu - "tikai" pieci čempionu kausi, viens sudraba medaļu komplekts un pat divi bronzas. Tomēr tagad zelts ir izcīnīts jau trīs pēdējos čempionātos pēc kārtas, skaidrs, ka skandināvietes Čehijā ieradušās tikai ar vienu mērķi – pēc vēl viena triumfa.

 

Latvietes ar zviedrietēm pasaules čempionātos līdz šim tikušās tikai trīs reizes. 2001.gada pasaules čempionātā Rīgā mūsu izlase pēc lieliski aizvadīta pirmā perioda (0:1) piekāpās ar 0:9. 2003.gadā Šveicē latvietēm jau izdevās gūt vārtus (Anete Šeina no Baibas Jurušas piespēles), bet zaudēts tika ar 1:14. 2009.gadā Zviedrijā mūsu meitenes pret mājiniecēm aizvadīja apakšgrupas pēdējo spēli. Lai savā grupā ieņemtu 3.vietu, kas pēc tam ļautu cīnīties par 5.vietu pasaulē, Latvijas izlasei bija svarīga kopējā vārtu attiecība – nedrīkstējām ļaut pretiniecēm uzvarēt ar 14 vārtu pārsvaru. Mūsu florbolistēm tas izdevās – 1:10, vārtus guva Zeltīte Bankava pēc Lindas Līces piespēles, bet vārtsardze Lauma Višņevska atvairīja 47 (!) pretinieču metienus.

 

Šajā čempionātā zviedrietes savas grupas spēlēs ar 8: 2 uzvarēja Somiju, ar 16:0 sakāva Poliju, bet ar 21:1 – Krieviju. Vakar Zviedrijas sieviešu florbola izlasei bija brīvdiena.

 

Latvijas izlase vakar pēc uzvarētās spēles vēl sēdās autobusā, lai mērotu apmēram 200 km garo ceļu uz otru pasaules čempionāta rīkotājpilsētu – uz Ostravu. Šorīt pēc brokastīm komanda devās uz sporta halli lai aizvadītu nelielu treniņu. Spēle pret zviedrietēm mūsu meitenēm būs jau piektā piecu dienu laikā. Protams, nav iztikts bez traumām, tomēr, par laimi, tās nav tādas, lai kādai no florbolistēm turnīrs jau būtu beidzies. Skaidrs, ka šodienas mačā mūsu izlasei cerību uz labvēlīgu iznākumu praktiski nav, tāpēc var prognozēt, ka treneri ļaus atpūsties kādai no līderēm. Izšķirošās spēles mūsu meitenēm būs nedēļas nogalē – par 5. – 8.vietu.

 

Latvijas izlases galvenais treneris Jānis Freivalds atzīst, ka pēc četrās dienās aizvadītām četrām spēlēm mūsu spēlētājām sakrājies milzīgs fiziskais nogurums, par ko varēja pārliecināties arī šodienas treniņā. Freivalds prognozē, ka mūsu florbolistēm būs ļoti grūti koncentrēties aizsardzībai, tāpēc treneriem jāmēģina atrast pareizos vārdus, lai meitenes tam motivētu. Īpašu uzstādījumu spēlei pret pasaules čempionēm nebūs, skaidrs, ka jācenšas nospēlēt ar pēc iespējas cienījamāku rezultātu.

 

Pasaules čempionāta florbolā sievietēm spēli Latvija – Zviedrija varēs skatīt interneta TV tiešraidē: ŠEIT

 

Latvijas sieviešu florbola izlase:

Nr.p.k.

Vārds

Uzvārds

Poz.

Klubs

1.

Elīza Elizabete

Bērziņa

U

FK Ķekava

2.

Gundega

Vancāne

U

FK Ķekava

3.

Inga

Ametere

U

Ķekavas Bulldogs

4.

Monta

Čēma

V

RSU

5.

Aija

Kuncīte

U

RSU

6.

Santa

Torstere

U

RSU

7.

Paula

Egle

U

Rubene

8.

Linda

Līce

A

Rubene

9.

Edīte

Bankava

U

Rubene

10.

Evita

Rudzīte

U

Rubene

11.

Madara

Rudzīte

U

Rubene

12.

Madara

Adamane

U

Rubene

13.

Baiba

Juruša

A

Rubene

14.

Ilga

Jēkabsone

V

Rubene

15.

Lauma

Višņevska

V

Sala Silverstaden

16.

Līga

Garklāva

U

Sveiva IBK

17.

Gunita

Kārkliņa

A

Sveiva IBK

18.

Diāna

Isjomina

U

FB Riders DBR

19.

Evelīna

Garbare

A

UHC Dietlikon

20.

Luīze

Biļinska

U

UHC Dietlikon

 

Galvenais treneris: Jānis Freivalds

Treneris: Jānis Dainis

Fiziskās sagatavotības trenere: Inga Dzene

Ārste: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Baiba Rajecka

Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs

Izlases menedžere: Maija Zēmele

 

Novērtējot līdz šim veiksmīgo sadarbību ar Latvijas Florbola savienību (LFS), AVEX sadarbībā ar SONY pārstāvniecību Latvijā šogad nodrošinās īpašas un vērtīgas balvas Latvijas izlases labākajām spēlētājām pasaules čempionātā florbolā.Balvas no SONY augstākās kvalitātes tehnikas klāsta saņems katras Latvijas izlases spēles labākā spēlētāja. SONY piedāvās papildu izaicinājumu arī Latvijas izlases labākajām snaiperēm – spēlētāja, kura kādā no pasaules čempionāta spēlēm spēs tikt pie "hat-trick" (trīs vai vairāk vārti vienā mačā), savā īpašumā iegūs SONY LED televizoru. Uz šo balvu varēs pretendēt gan apakšgrupas spēlēs, gan izslēgšanas spēlēs. AVEX, SONY un LFS pārstāvji ir pārliecināti, ka šis stimuls dos papildu iedvesmu un motivāciju veiksmīgam izlases sniegumam šī gada nozīmīgākajā florbola turnīrā. To, kāda balva paredzēta katras dienas spēlē, būs iespējams uzzināts LFS tvitera kontā dažas stundas pirms mača sākuma.

 

AVEX (Tavs Audio-Video Experts)

 

Florbola izlases gatavošanās un piedalīšanās pasaules čempionātā tiek līdzfinansēta no valsts budžeta līdzekļiem, to atbalsta arī SIA "LDz ritošā sastāva serviss".

SF
JUGLASCIEMS