Latvijas sieviešu izlase uzvar pārbaudes turnīrā Vācijā

03.11.2013

bilinska_luize.jpg

Par Vācijas pilsētā Dobelnā notikušā Triju nāciju kausa izcīņas turnīra uzvarētājām kļuva Latvijas florbolistes, kuras šodien finālā ar 4:1 pieveica Vācijas valstsvienību. Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju ar 16 (11+5) punktiem visdrīzāk jau kļuvusi mūsu Luīze Biļinska.

 

Ar vācietēm mūsu florbolistes tikās jau vakar vakarā – regulārā turnīra pēdējā spēlē, kurai gan no tabulas viedokļa īpašas nozīmes nebija, jo tāpat jau bija skaidrs, ka abas komandas šodien spēlēs vēlreiz – finālā. Vakar pirmās vārtus guva vācietes, tomēr pārliecinošu uzvaru ar 7:1 izcīnīja mūsu izlase. Arī pa vārtiem izdarīto metienu ziņā krietni pārākas bija latvietes – 42:23.

 

Jāatzīst, ka šodien cīņa bija pavisam citāda, jo vismaz metienu ziņā pārsvars piederēja pretiniecēm (32:24). Tomēr rezultatīvākas bija latvietes – jau pirmā perioda vidū Luīze Biļinska un Līga Garklāva ar precīziem metieniem vadībā izvirzīja Latvijas izlasi – 2:0. Spēles vidū mājiniecēm rezultāta starpību izdevās samazināt līdz minimumam (1:2), tomēr jau pirms otrā pārtraukuma Gunita Kārkliņa atjaunoja divu vārtu handikapu latvietēm – 3:1. Pēdējā trešdaļā aktīvāk uzbruka jau latvietes, kuras arī guva vēl vienus vārtus – 57.minūtē ar precīzu metienu mača galarezultātu nofiksēja Luīze Biļinska – 4:1.

 

3 (2+1) punktus šajā spēlē guva Luīze Biļinska, kura ar 16 (11+5) punktiem kļuvusi par rezultatīvāko šajā turnīrā. Šobrīd vēl turpinās spēle par 3.vietu, kurā spēkiem mērojas austrietes un Vācijas juniores, bet rezultatīvākajām no florbolistēm, kuras piedalās tajā mačā, līdz šim bija tikai divi punkti. L.Biļinska tika atzīta par fināla labāko spēlētāju. 2 (1+1) punktus fināspēlē ieguva Līga Garklāva.

SF
JUGLASCIEMS