Vidzemes čempionāts sācies ar divām "Coyote-Inčukalns" uzvarām

23.10.2013

vfc_logo_zils.jpg

Svētdien, 20.oktobrī, tika dots starts Vidzemes florbola čempionātam, kas norisinās Vidzemes Olimpiskā centra florbola laukumā. Turnīra pirmajā kārtā aizvadītas četras spēles, kurās labas sekmes bija "Coyote-Inčukalns" – čempionāts sākts ar divām uzvarām.

 

Šosezon Vidzemes florbola čempionātā piedalās 10 komandas, sešas no tām dalību turnīrā jau uzsākušas, pirmās spēles aizvadot svētdien. Divas no komandām – "Coyote-Inčukalns" un STK, aizvadīja pa divām spēlēm, bet ar atšķirīgām sekmēm. Abu komandu savstarpējā spēlē pie uzvaras tika "Coyote-Inčukalns", kas ar 5:3 apspēlēja STK. Lai arī Atis Bērziņš mača sākumā vadībā izvirzīja STK, 10.minūtē iniciatīvu savās rokās pārņēma inčukalnieši, gūstot drošu uzvaru. Ar trīs (2+1) punktiem koijotu rindās izcēlās Mārtiņš Ģirts Ozoliņš, bet zaudētājiem abus vārtus guva jau pieminētais Atis Bērziņš.

 

Arī savā otrajā spēlē STK kā pirmā izvirzījās vadībā, tomēr "Valmiera U16" izrādījās pārāk ciets rieksts, kā rezultātā nācās piekāpties ar 5:7. "U16" rindās teicamu spēli aizvadīja Ričards Eglītis, kurš nopelnīja piecus rezultativitātes punktus (2+3), bet STK vienībā ar vieniem vārtiem un piespēli izcēlās Artūrs Kaurovs.

 

Vissīvākā spēkošanās notika spēlē starp "Police class" un "Valmiera U18" florbolistiem. 40 minūšu laikā nevienai komandai tā arī neizdevās iekarot pretinieku vārtus, spēle noslēdzās neizšķirti - 0:0. Šoreiz jāuzteic abu vārtsargu spēle – Lelde Grīnberga "Police class" vārtos atvairīja visus 22 metienus, bet pretējās rindās ar 17 atvairītajiem metieniem sausā nostāvēja Agris Rogainis. Pēcspēles metienos veiksme tomēr bija "Valmiera U18" pusē, kad vienīgo bullīti realizēja Dairis Brēža, nodrošinot savai komandai uzvaru ar 1:0.

 

Savukārt visaizraujošākā spēle bija starp jau pieminētajiem turnīra līderiem – "Coyote-Inčukalns" florbolistiem, un "ViA". Neskatoties uz veiksmīgo spēles sākumu un izrāvienu ar 2:0, "ViA" piedzīvoja sāpīgu zaudējumu ar 2:3. Par mača varoni uzvarētāju rindās jāatzīst Māris Muravskis, kurš pie rezultāta 1:2 guva divus vārtus pēc kārtas.

SF
JUGLASCIEMS