"Lekrings" izcīna EuroFloorball kausu un ceļazīmi uz Cīrihi

13.10.2013

img_6998.jpg

Šodien Slovākijas pilsētā Trenčinā EuroFloorballCup turnīra finālspēlē Cēsu "Lekringa" florbolisti ar rezultātu 5:4 pieveica igauņu "Jögeva SK Tähe", revanšējoties par zaudējumu grupu turnīrā un izcīnot kausu, kas garantē arī vietu nākamā gada Čempionvienību kausa izcīņas turnīrā Šveicē.

 

Turnīra piektajā dienā norisinājās dāmu un kungu fināli. Latviju, protams, interesēja vīriešu cīniņš, jo līdz finālam bija aizspēlējusies Cēsu "Lekringa" komanda. Pieckārtējā un arī līdz šim pēdējā Latvijas čempione ar Jogevas komandu tikās jau grupu turnīrā, kad divas sekundes pirms beigām igauņi izvilka uzvaru ar 6:5.

 

Spēli labāk sāka Igaunijas komanda, kas, starp citu, savulaik sezonas laikā spēlēja Latvijas čempionātā, divas reizes izvirzoties vadībā (1:0 un 2:1). Tomēr abas reizes latvieši atspēlējās un, sākoties pirmās trešdaļas pēdējai minūtei, pārņēma vadību (3:2). Tieši Artūra Jurševska vārtu guvums pirmajā trešdaļā izrādījās uzvaras vārti.

 

Pēdējās trešdaļas viducī Jānis Rajeckis panāca divu vārtu pārsvaru (4:2) un, lai gan to nosargāt neizdevās, uzvara no rokām neizslīdēja. Aptuveni trīs minūtes pirms spēles beigām "Jögeva SK Tähe" panāca minimālo 4:5. Tomēr igauņu centieni atkārtot iepriekšējā randiņa beigu scenāriju cieta sakāvi, un "Lekrings" svinēja uzvaru ar 5:4, kļūstot par "EuroFloorballCup" uzvarētāju.

 

Par spēles labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Artūrs Jurševskis, kura kontā uzvaras vārti pirmās trešdaļas izskaņā. Turnīra simboliskajā izlasē tika iekļauti cēsnieki Andris Malkavs un Ingus Laiviņš.

SF
JUGLASCIEMS