"Lekrings" pārspēj norvēģus un iekļūst EuroFloorball finālā

12.10.2013

laivins_efc.a.jpg

Šovakar Slovākijas pilsētā Trenčinā notiekošajā EuroFloorball kausa izcīņas turnīra pusfinālā Cēsu "Lekrings" ar 3:2 uzvarēja Norvēģijas čempionvienību "Slevik IBK", nodrošinot sev tiesības spēlēt finālā. Labākā spēlētāja balvu saņēma Ingus Laiviņš, kuram šajā mačā 2 (1+1) punkti.

 

Pusfināla cena ir pietiekami augsta, jo zaudētājs jau uzreiz var kravāt somas, lai dotos mājup, tādēļ gan "Lekrings", gan "Slevik IBK" cīņu uzsāki maksimāli koncentrēti, lai tikai nepieļautu kādu mača rezultātu ietekmējošu kļūdu. Tāds spēles stils daudz vārtu guvumu nesolīja – tā arī bija, jo pēc pirmā perioda uz tablo joprojām gozējās divas nulles. 30.minūtē cēsniekiem bija ļoti reāla vārtu gūšanas iespēja, jo uz norvēģu "cietoksni" tika piespriests soda metiens. Komandas kapteinim Andrim Rajeckim to gan neizdevās realizēt – joprojām 0:0.

 

Tikai 38.minūtē beidzot pienāca sen gaidītais iemesls, lai uzgavilētu gan "Lekrings", gan visi tā līdzjutēji – gados jaunais Toms Šmits pretinieku vārtu priekšā saņēma Ingus Laiviņa piespēlēto bumbiņu, ko nekavējās raidīt garām "Slevik IBK" vārtsargam – 1:0! Ar tādu pašu rezultātu noslēdzās otrais periods. Pēdējā trešdaļā pagāja jau 10 minūtes, varēja pat sākt domāt par to, ka šajā mačā vairāk vārtu nebūs, kad Ingus Laiviņš laukuma vidū pārtvēra bumbiņu, veica ar to lielu pusloku, līdz sagaidīja vispiemērotāko brīdi tās raisīšanai pretinieku vārtos – 2:0! Pagāja tikai pusminūte, un savus pirmos vārtus šajā mačā guva norvēģi – 2:1. 52.minūtē Andris Rajeckis (pēdējā piespēle) un Kārlis Bulmeistars (rezultatīvs metiens) guva skaistus vārtus ātrajā pretuzbrukumā – 3:1. Pēdējās pamatlaika minūtēs norvēģi mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Vienus vārtus 60.minūtes pašā sākumā viņiem izdevās tā atgūt, bet uzvaru ar 3:2 nosargāja cēsnieki.

 

"Lekringa" kapteinis Andris Rajeckis pēc spēles neslēpa, ka cēsnieku panākuma atslēga slēpās komandas ārkārtīgi cītīgā darbībā aizsardzībā. Cenšoties nosargāt savu vārtu drošību, Cēsu florbolisti cerēja uz pretinieku kļūdām, ko arī sagaidīja. A.Rajeckis uzteica vārtsargu Normundu Krūmiņu, kurš šodien darbojās ļoti pārliecinoši, bet tajā pašā laikā atzina, ka nevienu no "Lekringa" sastāva nedrīkst izcelt, jo visi puiši nospēlēja ar maksimālu atdevi, arī tie, kuri cīņā iesaistījās tikai epizodiski.

JUGLASCIEMS