"Rubene" – par uzvaru un pašapziņu

12.10.2013

rubene_efc.jpg

Latvijas sieviešu Virslīgas vicečempione Kocēnu "Rubene", piedaloties Slovākijas pilsētā Trenčinā notiekošajā EuroFloorball kausa izcīņas turnīrā, aizvadījusi divas labas spēlēs, bet abās piedzīvojusi zaudējumus. Šorīt pulksten 9:00 (pēc Latvijas laika) mūsu florbolistes tiksies ar Polijas čempioni "Energa Olimpia", lai mājup atgrieztos vismaz ar vienu uzvaru un 5.vietu.

 

EuroFloorball kausa izcīņas turnīru Kocēnu "Rubene" sāka 9.oktobrī ar spēli pret Krievijas čempioni "Nauka-Trevelstroy". Latvietes lieliski aizvadīja pirmo periodu, bet kā līdzīgas ar šī turnīra favorītēm spēja cīnīties pusi spēles. Mača otrajā pusē ievērojami izpaudās krieviešu pārākums, pretinieces sagādāja "Rubenei" pirmo zaudējumu ar 3:6. Jau nākamajā dienā kocēniešu pretinieces bija Slovākijas čempiones - "SK 98 Pruske" florbolistes. Cīņa bija ārkārtīgi sīva, pēdējais periods sākās ar neizšķirtu rezultātu (3:3). Mūsu komandai bija neliels teritoriāls pārsvars, ko gan neizdevās realizēt, toties pretinieces ātrajā pretuzbrukumā guva uzvaras vārtus - Kocēnu komandai nācās piekāpties ar 3:4. Arī Polijas komandai "Energa Olimpia" turnīrā tikai neveiksmes – zaudējums Slovākijas "Nemsova" ar 2:5 un Norvēģijas "Tunet IBK" ar 4:6.

 

Analizējot savas komandas neveiksmes EuroFloorball kausa izcīņas turnīrā, Kocēnu "Rubenes" treneris Jānis Dainis uzsvēra, ka apakšgrupa, kurā bija iekļautas latvietes, noteikti bija spēcīgāka par otru grupu. "Rubene", "Nauka-Trevelstroy" un "SK 98 Pruske" ir iepriekšējā šī paša turnīra trīs pusfinālistes, bet ceturtā (Norvēģijas čempione "Sveiva IBK ") pagājušajā nedēļā piedalījās Čempionvienību kausa izcīņas turnīrā. Lai arī "Rubene" Slovākijā piedzīvoja divus zaudējumus, treneris Dainis ar savu padoto sniegumu ir apmierināts, īpaši uzslavējot komandas aizsardžu gudro un nosvērto spēli. Florbolistēm acīmredzami pietrūka fiziskā spēka, kas nepieciešams vārtu gūšanai, tā ir joma, pie kuras pastiprināti jāstrādā treniņos. Arī šīsdienas spēli kocēnietes uzsāks ar trim uzbrucēju virknējumiem un diviem aizsardžu pāriem. Vārtos – Ilga Jēkabsone.

JUGLASCIEMS