"Rubene" sāk pret krievietēm

09.10.2013

rubcup.jpg

Šodien pulksten 11:15 (pēc Latvijas laika) Slovākijas pilsētā Trenčinā ar spēli starp Kocēnu "Rubenes" meitenēm un Krievijas čempioni "Nauka-Trevelstroy" tiks atklāts trešais EuroFloorball kausa izcīņas turnīrs.

 

Latvijas vicečempione "Rubene" EuroFloorball kausa izcīņas turnīrā piedalās jau otro gadu pēc kārtas. Pērn Slovākijas pilsētā Košicē kocēnietes tika līdz pusfinālam, kur ar 1:6 atzina nākamās kausa ieguvējas – Norvēģijas čempiones "Sveiva IB" pārākumu. Arī "Nauka-Trevelstroy" florbolistes, kuras ir vienas no galvenajām šī turnīra favorītēm, par Eiropas kausu cīnīsies jau otro gadu pēc kārtas. Pagājušajā rudenī krievietes piedzīvoja zaudējumu finālā, piekāpjoties norvēģietēm ar 3:4. Kocēnu "Rubene" ar "Nauka-Trevelstroy" florbola laukumā tikusies salīdzinoši nesen – augusta nogalē krievietes piedalījās starptautiskajā pirmssezonas pārbaudes turnīrā "Latvian Open", kļūstot par tā uzvarētājām. Kocēnu komandu viņas pieveica ar 6:1.

 

"Rubenes" vecākais treneris Jānis Dainis neslēpj, ka viņa komandas minimālais mērķis Trenčinā ir iekļūšana pusfinālā, bet tajā pašā laikā uzskata, ka viņa padotajām šoreiz pa spēkam ir labāks rezultāts, nekā pērnajā gadā. To J.Dainis pamato ar to, ka pēc pārtraukuma kocēniešu rindās atgriezušās trīs pieredzējušas spēlētājas – Baiba Juruša, Evita Rudzīte un Linda Līce, bet pārējās meitenes pa šo laiku kļuvušas pieredzējušākas. Krievietes ir fiziski ļoti spēcīgas, bet viņu galvenais trumpis jau tradicionāli būs bīstami pretuzbrukumi un pretinieču presings. "Rubenes" treneris spēli uzsākt nolēmis ar trim uzbrucēju virknējumiem un diviem aizsardžu pāriem. Latvijas komandas vārtu drošība tiks uzticēta Ilgai Jēkabsonei.

 

Komandas "Rubene" sastāvs: ŠEIT.

JUGLASCIEMS