Čempionvienību kausa izcīņas finālspēles – LTV 7 tiešraidē

06.10.2013

img_2132.jpg

Šodien Somijas pilsētā Tamperē ar sieviešu un vīriešu komandu finālspēlēm noslēgsies Čempionvienību kausa izcīņas turnīrs. Gan sieviešu komandu finālspēli starp Zviedrijas "Rönnby IBK" un Somijas "SB-Pro", kas sāksies pulksten 13:00, gan arī vīriešu finālspēli starp Somijas SPV un Zviedrijas IBK "Falun", kas sāksies pulksten 16:15, pirmo reizi vēsturē tiešraidē translēs LTV 7.

 

Zviedrijas čempioņu komanda "Rönnby IBK" līdz šim vienīgā aizķeršanā bija apakšgrupas pirmajā spēlē, kurā zviedrietēm ļoti sīvu pretestību izrādīja Čehijas čempiones - "Herbadent SJM" florbolistes. Mača pamatlaiks noslēdzās neizšķirti (3:3), bet pēcspēles metienu sērijā vairāk veicās zviedrietēm – 4:3. Otrajā apakšgrupas spēlē "Rönnby IBK" ar 5:2 pieveica šodienas pretinieces – Somijas komandas "SB-Pro" florbolistes. Vakar pusfinālā "Rönnby IBK" ar 9:2 sakāva Šveices čempionvienību "Piranha Chur". "Rönnby IBK" spēlētāja Malina Vikstroma ar 6 (3+3) punktiem ir otrā rezultatīvākā šajā turnīrā, bet vārtsardze Mirja Viklunde ar 88.63 % atvairītu metienu ir trešā labākā.

 

Somijas sieviešu komanda "SB-Pro" turnīrā piedalās kā otrā vienība no rīkotājvalsts. Apakšgrupā "SB-Pro" ar 2:5 piekāpās "Rönnby IBK", bet ar 6:1 uzvarēja Čehijas "Piranha Chur". Vakar pusfinālā "SB-Pro" ar 3;2 no tālākas cīņas izslēdza Somijas čempiones – SC "Classic" florbolistes. "SB-Pro" spēlētāja Karolīna Kujala ar 4 (3+1) punktiem ir piektā rezultatīvākā šajā turnīrā, bet vārtsardze Laura Loisa ir labākā – atvairīti 94.11 % pretinieču metienu.

 

Līdz vīriešu komandu turnīra finālam bez aizķeršanās nokļuvusi Somijas čempionvienība SPV, kas apakšgrupā ar 6:3 uzvarēja Šveices UHC "Alligator Malans", bet ar 11:3 sakāva mūsu "Lielvārdi". Vakar pusfinālā Somijas čempioni ar 4:2 uzvarēja otru somu komandu – SC "Classic". SPV uzbrukuma līderis Mikko Kohonens ar 6 (3+3) punktiem ir trešais rezultatīvākais, bet vārtsargs Jarno Ihme ar 87.50 % atvairītu metienu – labākais.

 

Zviedrijas čempionvienība IBK "Falun" apakšgrupā ar 5:1 uzvarēja SC "Classic", bet ar 10:3 sagrāva Čehijas čempioni "1. SC Vitkovice". Vakar pusfinālā zviedriem neklājās viegli pret Šveices UHC "Alligator Malans", tomēr tika izcīnīta uzvara ar 8:6. Turnīra rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī ir divi zviedri – Aleksandrs Galante Karlstroms savācis 10 (7+3) punktus, bet viņa komandas biedrs Rasmus Enstroms – 9 (5+4). IBK "Falun" vārtsargs Mans Parsjo – Tegners ar 83.33 % atvairītu metienu šobrīd ir otrais labākais.

SF
JUGLASCIEMS