Vasaras līgas B grupā triumfē "Impar Limbaži"

07.08.2013

impar.jpg

Vakar, 6.augustā, tika aizvadītas noslēdzošās cīņas vīriešu B grupā, pēc kurām arī kļuva zināmas florbola "Vasaras līgas 2013" laureātes. Vien pēcspēles metienos par uzvarētājiem kļuva "Impar Limbaži" florbolisti, kuri ar 9:8 pārspēja "Mix Ar X", savukārt cīņā par 3.vietu "Labi Būs!" ar 8:7 uzveica "JagerTeam".

 

Vakara spēles sākās ar Sieviešu grupas pusfinālu starp RSU un RJTC/L&L komandām, kur pārliecinošu uzvaru ar 9:2 izcīnīja RSU. Līdz ar to kļuvuši zināmi arī S grupas finālspēļu pāri – jau rīt pulksten 19:30 par 3.vietu cīnīsies RJTC/L&L un EX’, savukārt finālā 20:30 tiksies RSU un "Ķekavas Dāmas".

 

Jau sekojošajā mačā laukumā devās B grupas "mazā fināla" komandas "Labi Būs!" un "JagerTeam". Jāpiebilst, ka visas TOP 4 B grupas komandas cīnījās arī vienā apakšgrupā, līdz ar to pretinieks ikvienam bija labi zināms. Pirmā savstarpējā cīņa starp "JagerTeam" un "Labi Būs!" aizritēja spraigā un līdzīgā cīņā, līdz uzvarētājs tika noskaidrots ar pēcspēles metienu palīdzību. Toreiz triumfēja "JagerTeam", taču jau otro dienu pēc kārtas komanda cīnījās bez pamatvārtsarga Indriķa Siliņa, kas pretiniekam deva papildus motivāciju uzbrukt regulāri un izpildīt metienus no dažādām pozīcijām.

 

Tas arī atspoguļojās šīs spēles ievadā, kad ātri vien Lauris Biezais panāca 1:0, taču tikpat ātri JagerTeam vārtus atspēlēja un puslaika vidū pat izvirzījās vadībā 2:1. Neskatoties uz to, atlikušās puslaika minūtes turpinājās visai līdzīgā spēlē, taču nedaudz veiksmīgāk izdevās nospēlēt baušķeniekiem, kas, realizējot skaitlisko vairākumu neilgi pirms pārtraukuma, panāca atkal līdzsvaru uz tablo 3:3. Līdz ar otrā puslaika ievadu lielā mērā atkārtojās "JagerTeam" iepriekšējās dienas scenārijs, kad cerīgais rezultāts ātri vien pieauga pretiniekam par labu, proti, īsā laikā "Labi Būs!" panāca jau +3 pārsvaru, kas bronzas spēlē ir ļoti daudz. Lai nu kā, "JagerTeam" nepadevās un pēc precīziem Iļjas Olijevska un Intara Labsvārda metieniem rezultāts tika samazināts līdz minimumam. Par nelaimi "JagerTeam", tikpat ātri divi vārti tika atkal zaudēti, "Labi Būs!" spēlētājiem, izmantojot pretinieku aizsardzības vājās vietas. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Labsvārds rezultātu samazināja savai komandai līdz -2 (6:8), turklāt neilgi pēc tam uz Elvja Holsta vārtiem tika piespriests soda metiens, ko Toms Piliksers nespēja realizēt, rezultātam saglabājoties ar divu vārtu starpību. Lai arī "JagerTeam" pusotru minūti līdz pamatlaika beigām panāca 7:8, tas šoreiz bija arī viss un "Vasaras līgas 2013" B grupas 3.vietu izcīnīja "Labi Būs!".


B grupas spēle par 3.vietu: Labi Būs! – JagerTeam 8:7 

 

Finālmačs sākās 20:30, kad laukumā devās "Impar Limbaži" un "Mix Ar X". Interesanti, ka "Mix Ar X" vēl pēdējā apakšgrupas spēlē nevarēja justies droši par vietu izslēgšanas spēlēs, taču tam sekoja sensācija, proti, ceturtdaļfinālā tika izslēgta spēcīgā "Nujas.lv", kā arī pusfinālā tika piedzīvots triumfs pār "JagerTeam". "Impar Limbaži" ceļu uz finālu sāka ar pārliecinošu "Paw-J" uzveikšanu, kam sekoja uzvara spraigā cīņā pār "Labi Būs!". Lai arī apakšgrupas cīņā limbažnieki bija pārāki ar 8:2, ikvienam bija skaidrs, ka finālā tiks sagaidīta pavisam citāda cīņa.

 

Spēle sākās ar nedaudz negaidīti veiksmīgu limbažnieku 3:0 izrāvienu, taču "Mix Ar X" līdz puslaika izskaņai to spēja atspēlēt, turklāt pat izvirzīties arī vadībā 4:3! Divus no "Mix Ar X" vārtiem guva Renārs Silavs, kurš ar savu aktīvo spēli ikvienai komandai prata sagādāt problēmas un to vairakkārt apliecināja arī B grupas finālmačā. Identiski pirmajam puslaikam, arī otro 20 minūšu ievadā "Impar Limbaži" guva trīs ātrus vārtus, kas daļai klātesošo lika jau priekšlaicīgi kronēt čempionus, taču "Mix Ar X" domāja citādi un pēc Laura Lancmaņa un Aleksandra Mahortova ātriem vārtiem rezultāts atkal bija līdzsvarā 6:6. Atlikušajā spēles pamatlaikā vairs neviena no komandām neieguva divu vārtu pārsvaru, taču spraigai un līdzvērtīgai cīņai raksturīgā manierē vadības groži nemitīgi mainījās. Puslaika vidū pēc diviem ātriem "Mix Ar X" vārtiem (Ivars Karnītis un Renārs Silavs) rezultāts kļuva viņiem +1 (8:7), taču arī tas nebija viss un viens no "Impar Limbaži" līderiem Juris Zilberts spēja panākt izlīdzinājumu. Lai arī līdz pamatlaika izskaņai bija atlikušas vairāk kā piecas minūtes, vārtu guvumi vairs nesekoja un uzvarētāja noteikšana tika atlikta uz pēcspēles metienu sēriju. Pirmo mēģinājumu, ko izpildīja Ivars Karnītis, "Mix Ar X" nerealizēja, taču atbildes metiens lidoja Anda Umuļa vārtos – precīzs bija Zilberts, kurš, starp citu, pusfinālā divas reizes prata pārspēt Elvi Holstu. Kā izrādījās vēlāk, šis bija arī "Impar Limbaži" komandai uzvaru nesošais metiens un "Vasaras līgas 2013" B grupas čempiona titulu izcīnīja limbažnieki! Pēc emociju norimšanas prieku par izcīnītu 2.vietu neslēpa arī "Mix Ar X", kas, kā jau minēts, izslēgšanas spēlēs iekļuva faktiski ielecot pēdējā vagonā.


B grupas fināls Impar Limbaži – Mix Ar X 9:8 PM 

 

Čempione "Impar Limbaži" savā īpašumā ieguva dāvanu karti no "Jadberg". Tāpat tika sumināti turnīra individuālo balvu saņēmēji: labākais vārtsargs – Elvis Holsts (Labi Būs!), labākais aizsargs – Mārtiņš Larinovs (Impar Limbaži), labākais uzbrucējs – Renārs Silavs (Mix Ar X), kā arī rezultatīvākais spēlētājs – Leo Lapiņš (Impar Limbaži). Labākie saņēma dāvanu kartes no Sportland, tai skaitā labākais vārtsargs tika sveikts ar dāvanu karti no "BlindSave".

 

Izmantotie resursi:

vasarasliga.lv


JUGLASCIEMS