"Rubene-1" sagādā pirmo zaudējumu madoniešiem

16.02.2012

rubene-1.jpg

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu 1. līgā aizvadītās nedēļas nogalē notika septiņas spēles. Vidzemes reģiona līderim FK "Madona" pirmo zaudējumu sarūpēja Kocēnu "Rubene-1" - 5:6, bet Centra reģionā FK "Ādaži" florbolisti joprojām tikai un vienīgi uzvar - viņiem jau astoņpadsmitais panākums.

 

10. februārī tika aizvadīta viena spēle, kurā "Burtnieku novads/Valka" savā laukumā svinēja pārliecinošu uzvaru pār "Valmiera/VOC" - 13:7. Rezultatīvākais spēlētājs "Burtnieku novads/Valka" sastāvā bija Eduards Vjazovs ar 6 (5+1) punktiem.

 

11. februārī notika divas spēles. Pirmajā mačā Vidzemes reģiona līdere "Madona" piedzīvoja pirmo zaudējumu šajā sezonā, pretinieku laukumā piekāpjoties "Rubene-1" florbolistiem. Pēc pirmā perioda ar 1:0 vadībā atradās madonieši. Pēc pārtraukuma laukuma saimnieki guva trīs vārtus pēc kārtas (3:1), bet pēc pāris minūtēm viesi divus vārtus atspēlēja (3:3). Līdz trešdaļas beigām abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem – 4:4. Pēdējā perioda sākumā kocēnieši bija precīzi divas reizes (6:4), bet madonieši spēja atgūt tikai vienus vārtus. Spēle noslēdzās ar "Rubene-1" uzvaru - 6:5. Par labākajiem spēlētājiem tika atzīts Māris Miķelsons no "Rubene-1", kurš savā komandas bija arī rezultatīvākais ar 4 (2+2) punktiem, bet FK "Madona" rindās labākā spēlētāja gods tika Gatim Gailumam, kurš guva divus vārtus. Dienas otrajā spēlē "Jelgavas novads" ar 11:6 svinēja uzvaru pār "Latgali". Uzvarētāju rezultatīvākais spēlētājs ar trim vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli - Gatis Zeps.

 

12. februārī norisinājās četras spēles. Pirmajā mačā atkal tikās "Jelgavas novads" un "Latgale", bet šoreiz uzvaru svinēja Daugavpils florbolisti. Jau no paša mača sākuma viesi demonstrēja izcilu metienu precizitāti - pēc diviem periodiem rezultāts bija 11:5 par labu daugavpiliešiem. Trešās trešdaļas laikā mājiniekiem izdevās atspēlēties līdz 11:13, tomēr nācās atzīt viesu pārākumu. Uzvarētāju labā četrus vārtus guva Mārtiņš Zaikovskis.

 

Nākamajā spēlē "Valmiera/VOC" uzņēma FK "Kalsnava". Pēc pirmā perioda ar 2:1 vadībā atradās mājinieki, arī pēc otrā viņiem vienu vārtu pārsvars - 5:4. Trešās trešdaļas sākumā viesi atspēlējās līdz neizšķirtam (6:6). Valmierieši līdz pamatlaika beigām guva vēl trīs vārtus, kamēr FK "Kalsnava" tikai vienus - 9:7. Gundars Rudzītis uzvarētāju labā guva 4 (3+1) punktus.

 

Dienas trešajā mačā FK "Ādaži" ar 12:1 sagrāva SK "Babīte". Jāņa Boroduška kontā trīs vārti un viena piespēle. Pēdējā dienas spēlē starp "Ķekava 2" un "Ķekavas Bulldogs" rezultatīvā spēlē ar 13:8 uzvaru svinēja otrie. Uzvarētāju komandas Intaram Labsvārdim 3 (2+1) punkti.

 

Informāciju sagatavoja:

Kristīne Manteniece

JUGLASCIEMS