20 "bullīšu" trillerī "Pārgauja" nolauž "Lekringu"

07.12.2019

pargauja_kopa_019.jpg

Jau pirmajā no četrām šodien paredzētajām ELVI florbola līgas vīriešiem mačiem laukumā bija vērojama ārkārtīgi spraiga cīņa, kas  vainagojās ar 20 pēcspēles metieniem. Stalbes "Pārgauja", kas Kocēnu sporta namā uzņēma Cēsu "Lekringu", pamatlaikā ne reizi neatradās vadībā, bet pēdējā periodā panāca izlīdzinājumu (3:3) un ar 4:3 triumfēja iespaidīgā "bullīšu" sērijā. Izšķirošais vārtu guvums Miķeļa Kokneša Roopa kontā.

 

Cēsu "Lekrings" pirms viesošanās Kocēnos pie "Pārgaujas" ar 23 punktiem bija turnīra līdere, bet stalbieši atpalika par trim punktiem. Līdz pirmajam vārtu guvumam skatītājiem bija jāgaida nedaudz vairāk nekā 11 minūtes – ar 1:0 Cēsu komandu vadībā izvirzīja Kevins Šmits. Otrās trešdaļas sākumā laukuma saimniekiem vajadzēja tikai sešas sekundes, lai Artūrs Jurševskis atjaunotu neizšķirtu – 1:1. Pēc otrā perioda vadībā ar 2:1 jau atkal atradās "Lekrings", bet 43.minūtē viesi jau panāca 3:1. Tomēr "Pārgaujai" izdevās atspēlēties – 46,minūtē Emīls Eglītis panāca 2:3, bet 53.minūtē Lauris Ābols rezultātu izlīdzināja – 3:3. Līdz pamatlaika beigām vārti netika gūti, arī pagarinājuma piecas minūtes aizritēja bez goliem. Pēcspēles metienu sērijā katra komanda izpildīja pa desmit "bullīšiem", līdz uzvaras vārtus "Pārgaujas" labā guva Miķelis Koknesis Roops – 4:3.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Dāvis Helmuts Zvejnieks, kurš atvairīja 33 no 36 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar 2 (1+1) punktiem bija Lauris Ābols. Arī Cēsu vienībā labākā spēlētāja gods tika vārtsargam – Markusam Plūdumum, kurš tika galā ar 32 no 35 metieniem.

SF
JUGLASCIEMS