"Valmiera" attopas un uzvar "Ķekavu"

16.02.2019

valmiera_aplis18.jpg

ELVI florbola līgā vīriešiem turpinās izmisīga cīņa par kvalificēšanos izslēgšanas spēļu turnīram. FBK "Valmiera", kas turnīra tabulā ieņem 9.vietu, šovakar viesojās pie 8.vietas īpašnieces "Ķekavas". Pēc neveiksmīgi aizvadīta pirmā perioda (2:4) valmierieši spēja saņemties un svinēja ļoti svarīgu uzvaru ar 9:6. Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 3 (1+2) punktiem bija Mārtiņš Broks.

 

"Valmieras" un "Ķekavas" pirmā apļa mačā, ka notika Vidzemes Olimpiskajā centrā, pārliecinošu uzvaru ar 8:3 svinēja valmierieši. Šobrīd gan viņi turnīra tabulā ieņem tikai 9.vietu. Ja pērnās sezonas finālisti vēl cerēja uz vietu ceturtdaļfinālā, šīvakara mačā viņiem derēja tikai uzvara. Rezultāts tika atklāts jau 26.sekundē, kad ķekavieši netīšām ievirzīja bumbiņu savos vārtos – 0:1. Tiesa, vēl pirmajā periodā laukuma saimnieki guva četrus vārtus pēc kārtas (Mārtiņš Brigmanis, Klāvs Jansons, Gints Klēģers un Edžus Bunka), izvirzoties vadībā ar 4:1. 18.minūtē valmierietis Matīss Salmiņš ar precīzu metienu samazināja rezultāta starpību – 2:4. Toties jau otrajā trešdaļā četrus bezatbildes golus iemeta viesi, izvirzoties vadībā ar 6:4. Pēdējā periodā iniciatīva piederēja laukuma saimniekiem, tomēr "Valmiera" veiksmīgi nosargāja savu nelielo pārsvaru un svinēja panākumu ar 9:6.

 

Uzvarētāju rindās balvu kā labākais spēlētājs saņēma Mārtiņš Broks, kurš ar 3 (1+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. Pa diviem goliem iemeta Lauris Alvis Stiprais un Ričards Eglītis. Ķekavas komandā tādu pašu balvu nopelnīja Miķelis Dravnieks, kurš izcēlās ar vienu piespēli, bet rezultatīvākais ar 4 (1+3) punktiem bija Klāvs Jansons. Ķekavas un Valmieras komandām turnīra tabulā tagad ir pa 29 punktiem, bet labākā situācijā atrodas FBK "Valmiera", kas uzvarējusi abās savstarpējās spēlēs.

SF
JUGLASCIEMS