Vīriešu 1. līgā būs jauna čempione, kronēšana - šodien

07.04.2018

florbilde.jpg

Šovakar Irlavas sporta centrā ar spēlēm par medaļām noslēgsies Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas turnīrs. Savas čempiones pilnvaras jaunolikusi "RSU/Babīte", kas šosezon pat nekvalificējās izslēgšanas spēlēm, vicečempione FK "JeNo" (Jelgavas novads) ar "Latvijas Universitāti/FS Masters" krustos nūjas mačā par bronzu, bet spēlē par zelta medaļām tiksies mājiniece "Irlava/Avant" un "Lielvārde/Fans".

 

Pulksten 14.00 "Latvijas Universitāte/FS Masters" - FK "JeNo"

Jelgavas novada komandai FK "JeNo", kas pirms gada kļuva par čempioni, šopavasar jācer bronzas medaļām. Tieši uz tām pašām godalgām pretendē arī "Latvijas Universitātes/FS Masters" (Rīga) florbolisti. Jelgavnieki savā pusfināla sērijā ar 1:3 atzina "Lielvārdes/Fans" pārākumu, bet studenti arī četru spēļu sērijā ar 1:3 piekāpās irlavniekiem.

 

Pulksten 20.00 "Irlava/Avant" - "Lielvārde/Fans"

"Irlava/Avant" pagājušajā sezonā pat nekvalificējās izslēgšanas spēlēm, bet šogad ar 50 punktiem ne tikai kļuva par Rietumu grupas uzvarētāju, bet bija labākā komanda visā līgā. "Lielvārde/Fans" pirms gada palika tieši aiz goda pjedestāla, mačā par bronzas medaļām ar 4:5 piekāpjoties "Ogres Vilkiem", bet šosezon ar 49 punktiem bija labākā komanda Austrumu grupā. Regulārajā turnīrā abas finālistes savā starpā tikās tikai vienu reizi - mačā, kas notika Lielvārdes novada sporta centrā, ar 7:4 uzvarēja mājinieki.

 

"Irlava/Avant" ceturtdaļfināla sērijā mērojās spēkiem ar "Impar/Limbaži", ko pārspēja ar 3:2. Pusfināla sērijā irlavniekiem pietika ar četrām spēlēm, lai salauztu Rīgas komandas "Latvijas Universitāte/FS Masters" pretestību (3:1). Pārliecinoši rezultatīvākais ne tikai Irlavas komandas līgā ar 97 (53+44) punktiem ir Ričards Gruziņš. 66 (37+29) punktus guvis Renārs Austrums, bet Normunda Jansona kontā ir 64 (43+21) punkti. "Irlavas/Avant" pamatvārtsargs Reinis Mizga atvairījis 78,40% pretinieku metienu, bet Alvis Sala - 79,63%. "Lielvārde/Fans" ceturtdaļfināla sērijā ar 3:2 pieveica FBK "Rīga/Rockets", bet pusfināla sērijā tika galā ar pašreizējo čempioni FK "JeNo" - 3:1. Rezultatīvākais starp lielvārdiešiem ar 51 (26+25) punktiem ir Rūdis Žukelis,bet pa 40 punktiem guvuši Niks Blumfelds un Maikls Nazarovs. Lielvārdiešu vārtsargs Raivis Puzulis neitralizējis 82,13% pretinieku metienu, bet Mārtiņš Kavoss - 81,49%.

SF
JUGLASCIEMS