"Betsafe/Ulbroka" no Kocēniem aizved vienu uzvaru, sērijā 3:1

25.03.2018

ulbroka_18.jpg

Tikai viena panākuma attālumā no iekļūšanas ELVI florbola līgas vīriešiem finālā nonākusi pašreizējā čempione "Betsafe/Ulbroka", kas šovakar Kocēnos tikai pagarinājumā un pateicoties Edžus Ceriņa kuriozam vārtu guvumam ar 6:5 pārspēja vietējo "Rubeni", sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3:1.

 

Kā kocēnieši, tā arī ulbrokieši ELVI florbola līgas vīriešiem pusfinālā iekļuva samērā pārliecinoši. "Rubene" savā sērijā ar 4:2 pieveica titulēto Cēsu "Lekringu", bet "Betsafe/Ulbroka" ar 4:1 uzvarēja "Talsu NSS/Krauzeru". Pusfināla sērijas divas pirmās spēles norisinājās Ulbrokas sporta kompleksā, kur panākumus guva tikai mājinieki. Tiesa, pirmajā mačā tā bija Ulbrokas komanda, kurai pamatlaika pēdējā minūtē izdevās atspēlēties, panākt neizšķirtu rezultātu, bet pēc tam ar 7:6 uzvarēt pēcspēles metienos. Otrajā mačā "Betsafe/Ulbroka" izšķirošo pārsvaru ieguva jau pirmajā periodā, bet galarezultātā triumfēja ar 9:6, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2:0. Vakar abas komandas pirmo reizi pusfināla sērijā tikās Kocēnu sporta namā, kur pirmo uzvaru svinēja kocēnieši, kas pēdējā trešdaļā iemeta piecus bezatbildes vārtus, bet galarezultāti bija pārāki ar 7:2.

 

Šovakar Kocēnos tika aizvadīta sērijas ceturtā spēle, kuras rezultātu jau 5. minūtē atklāja ulbrokietis Edžus Ceriņš - 1:0. "Rubene" nekavējās atbildēt ar diviem goliem pēc kārtas - pa vārtiem guva Atis Stepāns un Ingars Matisons, pirmo reizi izvirzot vadībā laukuma saimniekus - 2:1. Tomēr, dodoties pirmajā pārtraukumā, rezultātu tablo atkal liecināja par neizšķirtu (2:2), jo vārtus "Betsafe/Ulbroka" labā bija iemetis Kārlis Bulāns. Otrās trešdaļas sākumā divus vārtus pēc kārtas divu minūšu laikā guva kocēnietis Renārs Jēkabsons (4:2), bet mājinieku prieki nebija ilgi, jo 27. minūtē desmit (!) sekunžu laikā pa golam iemeta ulbrokieši Niks Ķuzulis un Rolands Kovaļevskis, jau otro reizi atjaunojot neizšķirtu (4:4). 37. minūtē Kocēnu florbolistiem radās iespēja izpildīt soda metienu. To perfekti izmantoja komandas kapteinis, paspējot ieraidīt bumbiņu zem Ivara Dišereita viņa sargātajos vārtos - 5:4.

 

Pēdējā perioda sākumā viesi izturēja skaitlisko mazākumu, bet jau 45. minūtē varēja uzgavilēt Ulbrokas komandas līdzjutēji, jo vārtus guva Juris Gribusts, kārtējo reizi atjaunojot līdzsvaru uz rezultātu tablo - 5:5.  Turpinājās nervoza un sīkiem pārkāpumiem bagāta cīņa. Ulbrokas florbolisti vēlreiz veiksmīgi spēlēja skaitliskajā mazākumā, bet drīz pēc tam noraidījumu saņēma "Rubenes" florbolists. Arī Kocēnu komanda savus vārtus nosargāja neieņemtus. Līdz pamatlaika beigām rezultāts tā arī nemainījās, tādēļ arī šajā pusfināla sērijā šodien neiztika bez pagarinājuma. Papildlaikā bija nospēlētas nepilnas divas minūtēs, kad ulbrokietis Edžus Ceriņš, saņēmis Aināra Juškēviča piespēli, traucās uz Kocēnu komandas vārtiem. Iznāca tā, ka Ceriņš bija ātrāks par bumbiņu, viņš paspēja uzskriet "Rubenes" vārtiem, pagrūžot tos uz priekšu, tomēr arī bumbiņa viņam sekoja, šķērsojot vārtu līniju. Pēc īsas apspriedes tiesneši vārtu guvumu ieskaitīja - 6:5.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīts uzvaras vārtu autors Edžus Ceriņš, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija arī rezultatīvākais savā komandā. Pa 2 (1+1) punktiem guva Juris Gribusts un Rolands Kovaļevskis. Labākā spēlētāja balvu Kocēnu komandā saņēma Gatis Akūlovs, kurš punktus šoreiz neguva, bet rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Renārs Jēkabsons. "Betsafe/Ulbroka" sērijā izvirzījusies vadībā ar 3:1 un jau nākamajā mačā, kas notiks 31. martā Ulbrokas sporta kompleksā, var pielikt tai punktu. Vienīgie, kuri ulbrokiešiem var patraucēt to izdarīt, ir "Rubenes" florbolisti.

 

Videointervijas: ŠEIT

 

"Rubene" - "Betsafe/Ulbroka" 5:6 ET (2:2, 3:2, 0:1, 0:1), sērijā 1:3

Metienu attiecība:

25:34 (11:12, 8:9, 6:11, 0:2)

Rezultatīvākie:

"Rubene" - Renārs Jēkabsons 3 (2+1), Ingars Matisons 1 (1+0), Juris Zilberts 1 (1+0), Atis Stepāns 1 (1+0), Ivars Jēkabsons 1 (0+1), Mārtiņš Zelčs 1 (0+1), Matīss Celms 1 (0+1).

"Betsafe/Ulbroka" - Edžus Ceriņš 3 (2+1), Juris Gribusts 2 (1+1), Rolands Kovaļevskis 2 (1+1), Kārlis Bulāns 1 (1+0), Niks Ķuzulis 1 (1+0), Ainārs Juškēvičs 1 (0+1), Kristers Eglītis 1 (0+1), Ulvis Mētra 1 (0+1).


JUGLASCIEMS