"Ķekava" zaudē krievietēm un cīnīsies par 5. vietu

19.10.2017

img_732.jpg

Valmierā notiekošajā "EuroFloorball" kausa izcīņas turnīrā šodien tiek aizvadītas apakšgrupu pēdējās spēles. Kā pirmās laukumā devās FK "Ķekavas" florbolistes, lai mačā pret turnīra favorīti "Nauka-SAFU-NT" (Krievija) pacīnītos par vietu pusfinālā. Diemžēl pārliecinoši pārākas (14:2) izrādījās krievietes, tādēļ mūsu komandai sestdien būs jāspēlē par 5. vietu.

 

FK "Ķekava" vakar aizvadīja trillera cienīgu cīņu ar Slovākijas labāko klubu "SK 98 Pruske", kam piekāpās tikai 12 metienus garā bullīšu sērijā (2:3). Šis sāpīgais zaudējums praktiski nozīmēja neiekļūšanu pusfinālā, jo ceļā uz to mūsu meitenēm stāvēja Krievijas spēcīgākais klubs "Nauka-SAFU-NT". Protams, cerība vēl bija, bet lai to piepildītu, ķekavietēm vajadzēja uzvaru. Krievietes jau no pirmajām mača sekundēm pārņēma iniciatīvu un sāka apdraudēt Latvijas komandas vārtus. Ķekavietes cīnījās izmisīgi, veselas 15 minūtēs nosargādamas savu cietoksni neieņemtu. Pēc tam gan "maisam gals bija vaļā" - pēc pirmā perioda "Ķekava" zaudēja ar 0:3, bet pēc otrā - ar 0:8. Tikai pēdējā trešdaļā, kad rezultāts bija jau 0:11, pirmos vārtus guva arī Ķekavas komanda, kuras rindās ar precīzu metienu izcēlās Laura Skujevska - 1:11. Atlikušajā laikā vienu golu iemeta arī mūsu komandas kapteine Elīza Elizabete Bērziņa, līdz ar to FK "Ķekava" grupu turnīru noslēdza ar smagu zaudējumu - 2:14.

 

Labākās spēlētājas balvu FK "Ķekava" rindās saņēma otro vārtu autore Elīza Elizabete Bērziņa. FK "Ķekava" divās apakšgrupas spēlēs guva vienu punktu un ierindojās trešajā vietā. Rīt ķekavietēm būs brīvdiena, bet sestdien viņas gaidīs spēle par 5. vietu, kurā pretiniecēs būs Spānijas labākā komanda "CDE El Valle".

 

Videointervija: ŠEIT


SF
JUGLASCIEMS