Latvijas izlase piekāpjas polietēm, rīt par 7.vietu - pret slovākietēm

07.05.2016

img_0000.jpg

Kanādas pilsētā Belvilā notiekošā pasaules čempionāta florbolā sieviešu U19 izlasēm Latvijas valstsvienība apakšgrupas pēdējā spēlē ar 2:5 atzina poliešu pārākumu. Mūsu komandas labā abus vārtus guva Monika Džigure, kura saņēma labākās spēlētājas balvu. Jau rīt latvietes cīņā par vietas saglabāšanu A divīzijā tiksies ar Slovākijas izlasi.

 

Spēle starp Latvijas un Polijas jaunajām florbolistēm sākās ar nelielu mūsu meiteņu pārsvaru - mērķtiecīgi uzbrukumi, metieni un pat trāpījums pa vārtu stabiņu. Kad 6.minūtē Paula Sloģe aiz poliešu vārtiem atņēma bumbiņu, tādejādi izprovocējot pretinieci uz noteikumu pārkāpumu, kas tika sodīts ar noraidījumu uz divām minūtēm, šķita jau, ka Polijas izlases vārti tūdaļ pat tiks ieņemti. Diemžēl notika pretējais, var teikt, ka polietēm izdevās "realizēt" savu skaitlisko mazākumu - pēc viņu pretuzbrukuma bumbiņa teju vai mistiskā veidā atrada ceļu uz Janas Filipsones sargātajiem vārtiem - 0:1. 11.minūtē Polijas florbolistes panāca jau 2:0, bet latvietes pirmajā periodā tā arī nespēja nodzēst savu nulli no rezultātu tablo - 0:2.

 

27.minūtē pretinieces realizēja soda metienu, nostādot latvietes, kurām šajā mačā derēja tikai uzvara, pavisam nepatīkamā situācijā - 0:3. Latvijas izlases līdzjutēji atdzīvojās otrās trešdaļas vidū - 31.minūtes izskaņā Monika Džigure pēc Lindas Dadajevas piespēles panāca 1:3, bet vēl pēc divām minūtēm latvietes realizēja skaitlisko vairākumu, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam - 2:3. Arī otro golu iemeta Džigure, kurai šoreiz asistēja Inga Ametere. Tomēr lūzums spēles gaitā netika panākts, jo jau pēc nepilnas minūtes pretinieces atjaunoja divu vārtu pārsvaru - 4:2. Otrā perioda izskaņā uz mūsu komandas vārtiem tika piespriests vēl viens soda metiens, bet šoreiz polietei neizdevās pārspēt Latvijas izlases vārtsardzi - 2:4. Pēdējā perioda pirmajā minūtē polietes panāca jau 5:2. Atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās, mūsu florbolistēm nepalīdzēja arī vārsardzes mainīšana pret sesto laukuma spēlētāju.

 

Polijas izlase varēja svinēt laimīgu uzvaru ar 5:2 un šajā pasaules čempionātā ir izcīnījusi vietu labāko sešiniekā. Rīt polietes par 5.vietu pacīnīsies ar norvēģietēm, kuras šodien samērā negaidīti ar 7:5 uzvarēja slovākietes. Abu A divīzijas apakšgrupu pēdējās vietas īpašnieces (Latvijas un Slovākijas izlase) rīt spēles par 7.vietu un palikšanu A divīzijā. Mačs sāksies pulksten 17.10 (pēc Latvijas laika). Par šīsdienas mača labāko spēlētāju Latvijas valstsvienībā tika atzīta abu vārtu autore Monika Džigure.

 

Latvijas U19 izlase - Polijas U19 izlase 2:5 (0:2, 2:2, 0:1)

Rezultatīvākās:

Latvijas U19 izlase – Monika Džigure 2 (2+0), Linda Dadajeva 1 (0+1), Inga Ametere 1 (0+1). 


JUGLASCIEMS