Kārkliņa, Garklāva un Biļinska iegūst EuroFloorball kausu

13.10.2014

sveiva.jpg

Par EuroFloorball kausa ieguvējām Norvēģijas čempionvienības "Sveiva IBK" sastāvā kļuvušas trīs mūsu florbolistes – Gunita Kārkliņa, Līga Garklāva un Luīze Biļinska. Norvēģijas pilsētas Fredrikstadē notikušajā turnīrā "Sveiva IBK" uzvarēja visās četrās spēlēs, tostarp arī finālā pret "Tunet IBK" (6:3), bet aizsardze Kārkliņa tika iekļauta simboliskajā izlasē.

 

Cīņu par EuroFloorball kausu "Sveiva IBK" sāka ar apakšgrupas maču pret Slovākijas klubu FBK "Tvrdosin". Norvēģijas komandas pirmo vārtu guvumā ar piespēli asistēja Līga Garklāva, bet visā mačā "Sveiva IBK" uzvarēja ar 3:1. Otrajā grupas spēlē mūsu florbolistes tikās ar Polijas čempionvienību "Energa Olimpia Osowa", ko pārspēja ar 5:0.

 

Pusfinālā "Sveiva IBK" spēkojās ar Krievijas klubu "Olimp Fryazino". "Sveiva IBK" uzvarēja pārliecinoši – ar 10:2, ar 5 (3+2) rezultativitātes punktiem izcēlās Luīze Biļinska, kura saņēma labākās spēlētājas balvu, bet Gunitas Kārkliņas kontā trīs rezultatīvas piespēles.

 

Finālā "Sveiva IBK" tikās ar otru Norvēģijas klubu - "Tunet IBK", ko pārspēja ar 6:3. Šīs spēles rezultātu ar precīzu metienu atklāja Luīze Biļinska, bet trešos vārtus Norvēģijas čempionvienības labā guva Līga Garklāva. Interesanti, ka visas trīs latvietes šajā mačā nopelnīja arī pa vienam noraidījumam. Turnīra simboliskajā izlasē tika iekļautas trīs "Sveiva IBK" spēlētājas, starp viņām arī aizsardzības spēlētāja Gunita Kārkliņa.

 

Arī EuroFloorball vīriešu turnīra finālā sacentās divi Norvēģijas klubi. Kausu ieguva "Slevik", kas izšķirošajā mačā ar 8:6 pieveica "Tunet IBK".

SF
JUGLASCIEMS