Šodien startējis starptautisks florbola turnīrs "Unihoc Riga Cup 2013"

01.08.2013

img_5334.jpg

Šodien NBS sporta bāzē, Rīgā, sākās trīs dienu starptautisks florbola turnīrs "Unihoc Riga Cup", kurā sacenšas U-14 un U-16 vecuma grupas jauniešu komandas, kā arī sešas vīriešu vienības.

 

U-14 vecuma grupā, kurā sacenšas trīs komandas, aizvadīts pirmais turnīra aplis, pēc kura vadībā atrodas "Lielvārdes" florbolisti. Lielvārdieši vispirms sausā atstāja "Rīgas Raķetes", bet pēc tam tika galā arī ar "Ķekavas Bulldogiem" (5:3). Savukārt ķekavieši turnīra atklāšanas spēlē uzvarēja "raķetes" ar rezultātu 9:4. Rīt dienas pirmajā pusē komandas aizvadīs otrā apļa spēles, kā arī pusfinālu, kurā tiksies otrās un trešās vietas ieguvēji. Savukārt fināls ieplānots sestdien 12:00.

 

U-16 vecuma grupā pēc pirmā apļa labākie ir Talsu florbolisti, kuri uzvarējuši visās trijās spēlēs. Talsenieki vispirms līdzīgā cīņā ar 3:0 apspēlēja "Rīgas Raķetes", bet pēc tam izcīnīja svarīgu uzvaru pār "Ķekavas Bulldogs" komandu. Turnīra trešajā spēlē nāca arī trešā uzvara, kurā ar 4:2 tika uzveikta somu komanda "USB Terminator 98". Līdz ar to pēc turnīra pirmās dienas tieši kurzemnieki pieteikuši sevi kā galvenos pretendentus uz uzvaru čempionātā. Otrajā vietā pašlaik ir "Ķekavas Bulldogi", kas bez zaudējuma Talsu komandai izcīnīja uzvaras pār "Rīgas Raķetēm" (9:2) un somu "terminatoriem" (7:3). Vārtu attiecība "buldogiem" ir pietiekami laba, lai, uzvarot otrā apļa spēli pret Talsu "vilkiem", tieši viņi grupu turnīru noslēgtu pirmajā pozīcijā. Cīņā par trešo vietu pēc pirmā apļa "Rīgas Raķetes" piekāpās "USB Terminator 98" komandai ar rezultātu 1:6. Rīt komandas aizvadīs vēl vienu apļa turnīru, kā arī otrā un trešā vieta spēlēs pusfinālu par tiesībām sestdien spēlēt finālā.

 

Elites grupā negaidīti pārliecinošu uzvaru turnīra pirmajā mačā svinēja "Madonas" florbolisti, kas ar 7:1 saplosīja "Ķekavas Bulldogus". Ne mazāk pārliecinošs panākums arī "RTU/Inspecta", kas ar tādu pašu rezultātu pieveica Šveices "Knulla Floorball". Dienas pirmajām spēlē "RTU/Inspecta" ar 6:1 uzvarēja "Ķekavas Bulldogus" un turnīra tabulā ieņem 1.vietu. Divas, tiesa, ne pārāk pārliecinošas uzvaras izcīnījusi komanda "Rīgas Raķetes", kas ar 8:7 pārspēja ķekaviešus un ar 5:4 - "Rīgas Bigfoots". Viens panākums šobrīd ir Šveices komandai, kas ar 4:2 pieveica "Bigfoots".

 

Izmantotie resursi:

florbolazinas.lv


JUGLASCIEMS