Florbolistiem iespēja saņemt studiju maksas atvieglojumus

30.07.2013

lu_kom.jpg

Florbola skola "Masters" sadarbībā ar lielāko valsts augstskolu Latvijas Universitāti piedāvā Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas komandas "Ulbroka/FS Masters" spēlētājiem studiju maksas atvieglojumus. Spēlētāji no Latvijas reģioniem tiek aicināti uz komandas pārbaudes treniņiem.

 

Studentu sports ir plaši attīstīts un populārs visā pasaulē, par ko liecina ne tikai ievērojamais dalībnieku skaits jūlija sākumā notikušajā pasaules universiādē Kazaņā, bet arī augsti attīstītās līgas un čempionāti dažādos sporta veidos visos pasaules kontinentos. Lai arī florbols ir salīdzinoši jauns sporta veids, tā straujā attīstības dinamika veicina dažādu pasaules tendenču ievērošanu patstāvīgai sistēmas attīstībai. Tieši Latvijas Universitāte ir pirmā augstskola Latvijā, kas sniegusi atbalstu studentiem/florbolistiem, piedāvājot bezmaksas studijas kādreizējās valsts čempionvienības "Latvijas Avīze/LU" studējošajiem spēlētājiem. Jau trešo gadu jauno florbolistu atbalsts turpinās Virslīgas komandas "Ulbroka/FS Masters" spēlētājiem, kuri izvēlējušies studēt Latvijas Universitātē.

 

"Diemžēl šobrīd studentu skaits gadu no gada turpina kristies un izņēmums nav arī šī gada uzņemšana. Viens no galvenajiem iemesliem ir studiju maksas celšanās un budžeta vietu samazinājums, tādēļ mēs augsti vērtējam un priecājamies, ka mūsu komandas spēlētājiem ir iespēja saņemt studiju maskas atvieglojumus Latvijas Universitātē līdz pat 100% apmērā. Protams, lai tiktu pie šādiem studiju maksas atvieglojumiem, ir ļoti labi jāspēlē, turklāt, lai bezmaksas studijas nepazaudētu, sportistam obligāti ir jābūt sekmīgam, kas ļoti disciplinē un raisa atbildību pret studiju procesu," stāsta "Ulbroka/FS Masters" treneris Remārs Vikānis.

 

"Atbalsts labākajiem sportistiem nozīmē ne tikai iegūtu diplomu un apliecinājumu augstākajai izglītībai, bet arī pilnveido topošo sportistu kā personību. Studijas attīsta intelektu, radošu domāšanu un sagatavo cilvēku turpmākajai dzīvei. Mūsu augstskolā plaši attīstīts ir futbols un basketbols, kuriem ir savas augsta līmeņa komandas valsts spēcīgākajos čempionātos. Piemēram, basketbola komandas spēlētāji tiek nodrošināti ar regulāriem treniņiem profesionālu treneru vadībā, tiek nodrošināts viss nepieciešamais profesionālam treniņu procesam un kvalitatīvai spēlētāju attīstībai. Mēs ceram, ka florbols būs nākamais sporta veids, ko mūsu augstskolā izdosies attīstīt šādā līmenī," atzīst Latvijas Universitātes Sporta servisa centra direktors Uģis Bisenieks.

 

Virslīgas komanda "Ulbroka/FS Masters" šo iespēju piedāvā arī spēlētājiem no citu Latvijas pilsētu komandām, kuru izvēle kritusi uz studiju uzsākšanu Rīgā. Ikviens tiek aicināts apmeklēt komandas treniņus un pierādīt savas spējas, lai iekļūtu komandas sastāvā, kā arī iegūtu īpašās augsta līmeņa sportistu privilēģijas Latvijas Universitātē.

 

Sīkāka informācija: Remārs Vikānis, Ulbroka/FS Masters treneris (t.26711158, remars@faa.lv)

 

Izmantotie resursi:

fsmasters.lv

SF
JUGLASCIEMS