Arī sieviešu Virslīgā sākas izslēgšanas spēles

15.03.2013

0001.jpg

Šovakar Kocēnu sporta namā ar maču starp vietējo "Rubeni" un FK "Ķekava" startēs Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas izslēgšanas spēles. Rīt abas šīsdienas pretinieces tiksies vēlreiz, bet pirmo pusfināla sērijas cīņu aizvadīs "Ķekavas Bulldogs" un RSU.

 

SIEVIEŠU VIRSLĪGA

 

Pulksten 20.30 "Rubene" – FK "Ķekava" (Kocēnu sporta namā)

 

Kocēnu "Rubene" regulārajā turnīrā ar 29 punktiem ieņēma 2.vietu. Sezonas laikā ar FK "Ķekava" kocēnietes spēkiem mērojās sešas reizes. Jāsaka, ka sāncensība bija ļoti nikna – trīs reizes jau pamatlaikā uzvarēja "Rubene" (7:5, 4:3 un 7:6), vienreiz Kocēnu komanda uzvarēja tikai pēcspēles metienos (4:3), bet divas reizes triumfēja ķekavietes – 7:4 un 5:0. Rezultatīvākās "Rubenes" spēlētājas ir Edīte Bankava ar 50 (30+20), Liene Adamane ar 41 (21+20) un Baiba Juruša ar 25 (4+21) punktiem. Kocēniešu pamatvārtsardze Ilga Jēkabsone šosezon atvairījusi 84.26 % pretinieču metienu.

 

FK "Ķekava" rindās galvenās punktu guvējas ir Gundega Vancāne (24) un Ieva Jurkāne (18). Ķekaviešu priekšrocība varētu būt divas stabilas vārtsardzes – Zane Veidenbauma šosezon atvairījusi 84.43 % pretinieču metienu, bet Jogita Gindra – 84.31 %.

 

FK "Ķekava" pārstāvis Artis Drēziņš pirms pirmās izslēgšanas spēles pastāstīja, ka viņa komanda ir gatava cīņai - visas florbolistes ir veselas, traumu nav. Regulārā turnīra pēdējā spēlē komandai "Ķekavas Bulldogs" ar 4:8 piedzīvotais zaudējums neesot jāņem vērā, jo tajā mačā ļauts izspēlēties visām rezervistēm, bet galvenais uzdevums bijis – negūt traumas un nenopelnīt sarkanās kartītes.

 

Ne tik optimistisks ir "Rubenes" galvenais treneris Jānis Dainis, jo vismaz viena spēlētāja nevarēšot piedalīties spēlē žetonu vakara dēļ, vēl vienai esot paaugstināta temperatūra. Ierindā mēģināšot atgriezties aizsardze Linda Līce, kura traumas dēļ izlaida vairākas pēdējās spēles. Viņas pieredze noteikti noderēšot ja ne laukumā, tad vismaz uz rezervistu soliņa.

SF
JUGLASCIEMS