BaltAUDIO mēneša spēlētāja Austruma: Lepojos ar komandas sasniegto

14.03.2013

lfs_austruma.jpg

Latvijas Florbola savienības (LFS) par Latvijas čempionāta pirmās līgas „BaltAUDIO”  mēneša labāko spēlētāju nosauktā “Irlavas/Tukuma” florboliste Linda Austruma pauž gandarījumu par komandas izcīnīto piekto vietu regulārajā čempionātā, taču piebilst, ka nekad nedrīkst apstāties pie sasniegtā.

 

Regulārajā čempionātā astoņu komandu konkurencē „Irlava/Tukums” izcīnīja piekto vietu, tikai par vienu punktu piekāpjoties „Ķekavas Bulldogs”. Principiālie mači izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālā gan izpalika, jo Ķekavas vienība atsauca savu dalību. Līdz ar to „Irlava/Tukums” bez cīņas iekļuva pusfinālā, kur pretī stāsies regulārā čempionāta labākā komanda „Rubene-1”. Pirmais mačs plānots 16. martā Irlavā.

 

„Ja ņemam vērā, ka mūsu komandas spēlētāju skaits nav liels un ne vienmēr izdodas pulcēt labākos spēkus, tad regulārajā čempionātā izcīnītā piektā vieta noteikti vērtējama kā labs sasniegums,” komentē Linda Austruma. „Lepojos ar komandas sasniegto, taču vienmēr jābūt vēlmei sasniegt kaut ko vairāk.”

 

Austruma atzinību kā mēneša labākā spēlētāja saņēma par sniegumu janvārī, kad viņa palīdzēja “Irlavai/Tukumam” gūt uzvaras pār “LiepU” un “Coyote”. Šajos mačos Linda izcēlās ar trijiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

 

“Komandā ir izveidojies lielisks mikroklimats. Visas meitenes ir kā māsas, esam ļoti saliedētas. Ja kādu dienu apstākļu spiesta pāriešu uz citu komandu, tad diez vai nonākšu labākā kolektīvā,” saka Austruma. “Lai arī florbols ir kā hobijs, ar kuru labprāt nodarbojos, taču tajā pašā laikā vēlos sasniegt arī nozīmīgus sportiskos panākumus.”

 

2010./2011. gada sezonā pašreiz 18 gadus jaunā Austruma izmēģināja spēkus arī “Rīgas lauvu” rindās.

 

“Lai papildinātu florbola meistarību un pretendētu uz vietu Latvijas jauniešu izlasē, kopā ar vienu komandas biedreni nonācām pie “Rīgas lauvu” trenera Jurija Fedulova, kurš arī piedāvāja paralēli treniņiem pārstāvēt šo komandu pirmajā līgā un MU18 grupā jaunatnes čempionātā. Atbraucām uz Rīgu uz divām spēlēm un saprotām, ka regulāri nebūs iespējams izbraukāt,” skaidro Austruma, kura 2012. gada maijā pārstāvēja arī Latvijas U-19 izlasi pasaules B divīzijas čempionātā Slovākijā.

 

Šīs sezonas 16 spēlēs Austruma izcēlusies ar 26 rezultativitātes punktiem. Viņa ir “Irlavas/Tukuma” rezultatīvākā spēlētāja, kā ar 12. labākā pirmajā līgā kopumā.

 

“Nešaubīgi, ka savu nākotni saistīšu ar florbolu. Varbūt ne augstākajā līmenī, bet fiziskās formas uzturēšanai noteikti,” uzsver Linda. “Pagaidām man nav vēlmes spēlēt virslīgā, jo ne es, ne komanda kopumā vismaz pagaidām nav gatava šim sportiskajam līmenim. Pirmajā līgā ir divreiz vairāk komandu nekā virslīgā, tādēļ šī sezona izvērtusies ļoti interesanta. Lai arī esmu bijusi U-19 izlases rindās, vismaz pagaidām nav nekāda pamata cerībām uz kandidātu sarakstu lielajā valstsvienībā. Iespējams, ka tas varētu būt kā viens no nākotnes mērķiem florbola karjeras turpinājumā.”

 

“Irlava/Tukums” pusfināla sēriju pret “Rubeni-1” uzsāks sestdien, 16. martā savā laukumā, bet otrs pāris vēl nav zināms. FK “Ādaži” tiksies ar “Rīgas lauvām” vai “LiepU”.

 

BaltAUDIO balvas ieguvēji 2012./2013.g. sezonā

MĒNESIS

SIEVIEŠU 1. LĪGA

VĪRIEŠU 1. LĪGA

Oktobris

Ulrika Skakovska (FK Ādaži)

Mārtiņš Lapsiņš (SK Babīte)

Novembris

Inita Voitiņa (Krustpils)

Elvijs Jankovskis (FK Ogres Vilki)

Decembris

Anete Blūma (Rubene-1)

Toms Dāle (FK Rīga)

Janvāris

Linda Austruma (Irlava/Tukums)

Lauris Zaicevs (Rubene-1)

Februāris

Liene Krauja (Rīgas Lauvas)

Mārtiņš Zvidra (Jelgavas novads)

 

BaltAUDIO

 

Renārs Buivids

JUGLASCIEMS