"Ķekava" pārvar talsenieku barjeru

13.03.2013

kekava222.jpg

Par Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas ceturto pusfinālisti kļuvusi "Ķekava", kas šovakar Kocēnu sporta namā notikušajā ceturtdaļfināla sērijas piektajā spēlē ar 7:5 pārspēja "Talsi/Triobet" florbolistus. Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 4 (2+2) punktiem bija Jānis Peičs, bet par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Jānis Bramanis.

 

 

Līdzjutēju pārpildīto Kocēnu sporta nama tribīņu priekšā abas komandas spēli uzsāka samērā agresīvi, bet tajā pašā laikā gandrīz vai nevainojami darbojās aizsardzībā. Pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti – rezultātu atklāja ķekavietis Gunārs Klēģers – 1:0. Otrās trešdaļas sākumā talsenieks Matīss Jansons ar precīzu metienu realizēja savas komandas skaitlisko vairākumu – 1:1, cīņa varēja sākties no gala. Tomēr jau tā paša otrā perioda laikā uzvaras svaru kausus uz savu pusi pamatīgi nosvēra "Ķekava", kas guva vēl trīs, izvirzoties vadībā ar 4:1. Pēdējās trešdaļas sākumā ķekavieši panāca 5:1, bet, kad 56.minūtē savus otros vārtus šajā mačā iemeta "Ķekavas" uzbrucējs Jānis Peičs, varēja padomāt, ka spēles liktenis jau izšķirts – 7:2. Tā gan nedomāja "Talsi/Triobet" florbolisti, kuri atlikušās minūtes padarīja ķekaviešiem un viņu faniem nervus kutinošus – tika atgūti trīs (!) vārti – 7:5. Īstam brīnumam laika tomēr bija par maz – Ķekavas komanda šajā mačā uzvarēja ar 7:5, bet visā sērijā ar 3:2, iekļūstot pusfinālā, kur to jau gaida čempione "Lielvārde".

 

"Talsi/Triobet" kapteinis Artis Raitums, lai arī viņa komanda šodien piedzīvoja zaudējumu, neizklausījās pārāk noskumis. Ņemot vērā, ka Talsu komanda gados ir vēl ļoti jauna, šī piecu spēļu izslēgšanas sērija pret "Ķekavu" devusi puišiem ļoti labu pieredzi, kas noteikti noderēs arī priekšdienās. Protams, ja būtu bijis kaut nedaudz vairāk veiksmes, tas ir bumbiņa biežāk trāpītu pretinieku vārtos, nevis pa to stabiņiem, rezultāts varējis būt arī pretējs. Talsu komandas kapteinis uzsvēra, ka atmosfēra Kocēnu sporta namā bijusi fantastiska – gluži vai kā pasaules čempionātā. Par to paldies abu komandu faniem. A.Raitums sevišķi pateicīgs tas pussimtam "Talsi/Triobet" līdzjutēju, kuri pat darba dienā atrada iespēju doties ceļā uz Kocēniem, lai atbalstītu savu komandu.

 

"Ķekavas" kapteinis Gunārs Klēģers uzskata, ka viņa komandas panākumu atslēga šoreiz bija tajā, ka pilnīgi visi ķekavieši ar simtprocentīgu atdevi nospēlēja kā aizsardzībā, tā arī uzbrukumā. Netika vairs pieļautas iepriekšējās kļūdas, bet stingrā spēles disciplīnas ievērošana ļāva "Ķekavai" sakrāt pārsvaru, ko arī nosargāt, lai gan ne bez intrigas. Bet bez intrigas ķekavieši nospēlēt nemaz neprotot... G.Klēģers pateicās Talsu florbolistiem par aizvadīto sēriju, bet sevišķi uzteica abu komandu līdzjutējus – tādu atbalstu jau ceturtdaļfinālā viņam līdz šim vēl neesot nācies piedzīvot. Jautāts par to, cik nopietnu traumu šajā mačā guva viņa brālis Gints Klēģers, kapteinis atbildēja, ka ir pamežģīta potīte, bet to, cik nopietni, varēs saprast tikai rīt vai parīt.

 

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas ceturtdaļfināla spēle, 13.marts

"Ķekava" - "Talsi/Triobet" 7:5 (1:0, 3:1, 3:4), sērijā 3:2

Metienu attiecība:

32:35 (12:11, 12:10, 8:14)

Rezultatīvākie:

"Ķekava" – Jānis Peičs 4 (2+2), Gunārs Klēģers 2 (1+1), Toms Mežotnis 2 (1+1), Jānis Liepa 1 (1+0), Mārtiņš Brigmanis 1 (1+0), Ivars Karnītis 1 (1+0), Toms Briedis 1 (0+1), Ēriks Akulovs 1 (0+1), Mārtiņš Druvkalns 1 (0+1).

"Talsi/Triobet" – Matīss Jansons 2 (2+0), Artis Raitums 2 (1+1), Artūrs Pētersons 1 (1+0), Normunds Jansons 1 (0+1), Aivis Hammers 1 (0+1).


JUGLASCIEMS