BaltAUDIO mēneša spēlētājs Dāle: Pirmajā līgā atguvu vārtu garšu!

07.03.2013

fk_dalew.jpg

Latvijas Florbola savienības (LFS) par Latvijas čempionāta pirmās līgas „BaltAUDIO”  mēneša labāko spēlētāju nosauktais FK “Rīga” florbolists Toms Dāle atklāj, ka pēc trijiem gadiem virslīgas klubos piekritis iespējai atgriezties pirmajā līgā, jo vēlējies atgūt vārtu garšu.

 

FK “Rīga” florbolistiem izdevās uzvarēt pirmās līgas Centra grupā. Rīdzinieku rēķinā 18 spēlēs bija 40 punkti, par trijiem punktiem apsteidzot SK “Babīte”. 22 gadus jaunais Dāle izcēlās ar 43 rezultativitātes punktiem, kļūstot par komandas pārliecinošo uzbrukuma līderi. Toma rēķinā bija 28 vārti, tādēļ gandrīz droši var teikt, ka viņš sasniedzis mērķi, kas tika izvirzīts pirms atgriešanās pirmajā līgā.

 

FK “Rīga” jau paspējusi uzsākt izslēgšanas turnīra, ceturtdaļfināla pirmajā spēlē viesos ar 7:5 pārspējot “Burtnieku novadu/Valku”. Dāles rēķinā četri rezultativitātes punkti.

 

“Valkā izcīnījām uzvaru. Tas ir pats galvenais. Tajā pašā laikā nedrīkstam aizmirst, ka spēlējām visai nedisciplinēti, bija daudz noraidījumu, kas arī izskaidro šo nepārliecinošo rezultātu,” atklāj Toms Dāle. “Protams, cīņa par vietu pusfinālā vēl tikai priekšā, jo šī komanda noteikti nav pats ērtākais mūsu pretinieks. Arī pats dažās no epizodēm noteikti varēju nospēlēt labāk.”

 

FK “Rīga” vēsture ir visai raiba, sākot no sekmīgas un ilggadējas dalības virslīgā un beidzot ar izstāšanos no čempionāta jau sezonas laikā. Pašreiz rīdzinieki pārliecinoši turpina veikt ceļu no otrās līgas līdz augšup.

 

“Nav pamata slēpt, ka kluba mērķis ir čempionu tituls un atgriešanās virslīgā,” uzsver Dāle, kurš iepriekšējās trīs sezonas spēlējis tieši šajā līgā, pārstāvot FK “Rīga”, “Telms/Energokomplekss” un “RTU/Inspecta”. “Pirms pagājušās sezonas, protams, bija priecīgs par iespēju pievienoties čempionvienībai “RTU/Inspecta’, taču tā arī man neizdevās izcīnīt stabili lielu spēles laiku. Līdz ar to pazuda azarts, vēlme cīnīties un vārtu gūšanas garša. Bija nepieciešamas pārmaiņas, un īstajā brīdī saņēmu piedāvājumu no FK “Rīga” trenera. Kāpēc gan neatgriezties dzimtajā klubā?! Šī sezona man bija ļoti noderīga, jo esmu atguvis pārliecību par saviem spēkiem.”

 

Dāles prioritāšu sarakstā pirmo vietu ieņem studijas RTU Telekomunikāciju fakultātes pirmajā kursā, tad nāk darbs un florbols.

 

“Izslēgšanas spēļu laikā gan prioritātes tiek nedaudz mainītas, jo tagad svarīgākais ir florbols, bet visvairāk cieš studijas,” piebilst Toms. “Milzīgus plānus par florbola karjeras attīstību man nav pamata kalt, taču tajā pašā laikā esmu gatavs darīt maksimālo, lai palīdzētu savai komandai. Vispirms FK “Rīga” nepieciešams atgriezties virslīgā, bet pēc kāda laika jau varēs izvirzīt nozīmīgākus mērķus.”

 

Ceturtdaļfināla sērijas turpinājums FK “Rīga” – “Burtnieku novads/Valka” plānots 9. un 10. martā Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā. Šā pāra uzvarētājs pusfinālā sacentīsies ar “Rubeni-1” vai “Kuldīgu”.

 

BaltAUDIO balvas ieguvēji 2012./2013.g. sezonā

MĒNESIS

SIEVIEŠU 1. LĪGA

VĪRIEŠU 1. LĪGA

Oktobris

Ulrika Skakovska (FK Ādaži)

Mārtiņš Lapsiņš (SK Babīte)

Novembris

Inita Voitiņa (Krustpils)

Elvijs Jankovskis (FK Ogres Vilki)

Decembris

Anete Blūma (Rubene-1)

Toms Dāle (FK Rīga)

Janvāris

Linda Austruma (Irlava/Tukums)

Lauris Zaicevs (Rubene-1)

 

BaltAUDIO

 

Renārs Buivids

JUGLASCIEMS