Junioru izlases kandidāti uzsākuši gatavošanos pasaules čempionātam

05.02.2013

mudelis.jpg

Aizvadītās nedēļas nogalē Kocēnos notika Latvijas vīriešu U-19 (junioru) izlases kandidātu treniņnometne. Juniori uzsāka gatavošanos 7. pasaules čempionātam, kas no 8. līdz 12. maijam norisināsies Vācijas pilsētā Hamburgā.

 

35 junioru izlases kandidāti (viens nebija ieradies slimības dēļ) trīs dienas trenējās valstsvienības galvenā trenera Īro Parviainena un viņa asistenta Kristiana Bjorkstena vadībā. No Latvijas florbola speciālistiem treneru korpusā uz šo nometni bija iekļauts Mārtiņš Jarohovičs. Florbolistu fiziskās sagatavotības treniņus vadīja Jānis Volajs.

 

Latvijas junioru (U-19) florbola izlases galvenais treneris Īro Parviainens pēc šīs treniņnometnes atzinīgi izteicās par Kocēnos redzētajiem junioru valstsvienības kandidātiem. Spēlētāji ieradās treniņnometnē, lai kopīgi uzsāktu gatavošanos gaidāmajam pasaules čempionātam florbolā junioriem un reizē cīnītos par iespēju iekļūt izlases 20 spēlētāju pamatsastāvā. Attieksme no kandidātiem treniņnometnes laikā bija ļoti augstā līmenī. Lai gan treniņi bija smagi, visi spēlētāji centās demonstrēt savu labāko sniegumu. Īro Parviainens atzina, ka ir apmierināts arī ar uzaicinātā latviešu trenera Mārtiņa Jarohoviča darbību nometnes laikā. "Jarohovičs ar savu attieksmi pret florbolu un zināšanām bija kā jauna iedvesma spēlētājiem un arī mums – treneriem, " uzskata Īro Parviainens.

 

Īro Parviainena, runājot par junioru izlases kandidātiem, atzina: "Mani pārsteidza vairāku spēlētāju lieliskais sniegums. Es noteikti vairākus no junioru izlases kandidātiem aicināšu arī uz pieaugušo vīriešu izlases treniņnometnēm. Lai gan florbolisti ir vēl gados jauni, viņu attieksme pret treniņiem, raksturs un ieguldītais darbs šajā treniņnometnē bija patiess un iedvesmojošs. Bija redzams, ka strādāts tika no sirds."

 

Runājot par sadarbību ar Latvijas florbola speciālistiem, Ī.Parviainens uzsvēra: "Mēs ceram izveidot ciešu sadarbību arī ar citiem Latvijas florbola treneriem, lai kopā strādātu un sasniegtu mūsu kopīgo mērķi – palīdzētu jaunajiem talantīgajiem spēlētājiem sasniegt pēc iespējas augstāku līmeni florbolā. Mēs vēlamies dalīties savās zināšanās ar latviešiem, bet reizē arī mācīties no jums!”

 

Junioru izlases treneri aicina Latvijas florbola speciālistus apmeklēt nākamās viņu vadītās treniņnometnes, un sekot līdzi treniņu norisei, lai pēc tam varētu dalīties savos novērojumos, atziņās un spriedumos. Jāuzsver, ka šis nebūt nav galīgais izlases kandidātu saraksts, uz nākamajām treniņnometnēm tiks uzaicināti un pārbaudīti arī vēl citi attiecīgā vecuma florbolisti.

 

Junioru (U-19) florbola izlases kandidāti:

N.p.k.

Vārds un uzvārds/Players

Pozīcija/Position

Klubs/Club

1.

Anrijs Vents

V/G

SK Pārgauja

2.

Deniss Berķis

V/G

Rubene

3.

Agris Rogainis

V/G

Valmiera

4.

Mārcis Multiņš

V/G

Rīgas Lauvas

5.

Toms Akmeņlauks

U/F

Lielvārde

6.

Emīls Kramiņš

U/F

SK Pārgauja

7.

Toms Bitmanis

U/F

Talsi/Triobet

8.

Toms Niedre

U/F

FK Bauska

9.

Ingars Matisons

U/F

Rubene

10.

Edžus Ceriņš

U/F

RTU/Inspecta

11.

Artūrs Jurševskis

U/F

Lekrings

12.

Helmuts Smutovs

U/F

Lekrings 2

13.

Mārtiņš Broks

U/F

Valmiera

14.

Dāgs Rozenbahs

U/F

Valmiera

15.

Germans Matjušenko

U/F

SK Babīte

16.

Rolands Peļņa

U/F

Ulbroka/FS Masters

17.

Niks Ķuzulis

U/F

RTU/Inspecta

18.

Ringolds Kalniņš

U/F

Rubene

19.

Linards Dadajevs

U/F

Rīgas Lauvas

20.

Edgars Ulmanis

U/F

Rīgas Lauvas

21.

Emīls Dzalbs

U/F

Lekrings

22.

Kārlis Laucis

U/F

Kurši

23.

Miķelis Dravmieks

A/D

RTU/Inspecta

24.

Mārtiņš Vējš

A/D

Kurši

25.

Jānis Melderis

A/D

Lekrings

26.

Emīls Hartmanis

A/D

Talsi/Triobet

27.

Filips Fiļs

A/D

SK Babīte

28.

Kristaps Lapsiņš

A/D

SK Babīte

29.

Artūrs Mudelis

A/D

Lielvārde

30.

Antons Žuks

A/D

Lielvārde

31.

Didzis Mellis

A/D

Lielvārde

32.

Mārtiņš Škesteris

A/D

SK Pārgauja

33.

Juris Zilberts

A/D

Rubene

34.

Edvards Janbergs

A/D

FK Rīga

35.

Dainis Ozoliņš

A/D

SK Pārgauja

36.

Matīss Budovskis

A/D

Madona

JUGLASCIEMS