Zināmas 13 pasaules čempionāta florbolā sievietēm dalībnieces

03.02.2013

img_6445.jpg

No 7. līdz 15.decembrim Čehijas pilsētās Brno un Ostravā notiks 9. pasaules čempionāts florbolā sievietēm. Šobrīd zināmas jau 13 no 16 valstu izlasēm, kas ieguvušas tiesības cīnieties par pasaules čempiones titulu.

 

9. pasaules čempionātam automātiski kvalificējās iepriekšējā tāda paša līmeņa turnīra pirmo piecu vietu ieguvējas – patreizējās pasaules čempiones zviedrietes, vicečempiones somietes, bronzas medaļnieces čehietes, 4.vietas īpašnieces šveicietes, kā arī 5.vietu ieguvušās norvēģietes. Pārējām izlasēm, lai iegūtu ceļazīmi uz Čehiju, bija jāpiedalās kvalifikācijas turnīros, šonedēļ tādi notika Valmierā, Polijas pilsētā Babimostā, kā arī Kanādas pilsētā Markhamā.

 

No sešu komandu turnīrā Valmierā, kas noslēdzās vakar, kvalificējās pirmo trīs vietu ieguvējas – Latvija, Slovākija un Dānija. Analogā turnīrā Babimostā, kas noslēdzās tikai šodien, trīs laimīgās lozes izvilka Polijas, Krievijas un Ungārijas valstsvienības. Nolikums paredzēja, ka no šiem diviem turnīriem uz pasaules čempionātu tiek arī viena 4.vietas ieguvēja – tā izlase, kurai labāki rādītāji. Valmierā turnīru ar 4 punktiem noslēdza vācietes, bet Babimostā – nīderlandietes. Vācijas priekšrocība bija pozitīvā vārtu attiecība (+8), kamēr Nīderlandes izlasei tā bija krietni sliktāka (-6). Līdz ar to arī Vācijas florbolistes piedalīsies 9. pasaules čempionātā.

 

Ziemeļamerikas kontinentā par vienu ceļazīmi uz Čehiju sacentās divu valstu izlases – ASV un Kanāda, kas aizvadīja divas spēles – 1. un 2.februārī. Markhamas florbola laukums veiksmīgāks izrādījās mājiniecēm – pirmajā mačā Kanāda uzvarēja ar 7:4, bet otrajā – ar 2:1.

 

Vēl trīs pasaules čempionāta dalībnieces kļūs zināmas Āzijas un Okeānijas valstu kvalifikācijas turnīrā, kas no 21. līdz 23.februārim notiks Dienvidkorejas pilsētā Poheonā. Vienu lieko izlasi savā starpā noskaidros Austrālijas, Singapūras, Japānas un Korejas florbolistes.

 

9. pasaules čempionātam kvalificējušās: Zviedrija, Somija, Čehija, Šveice, Norvēģija, Latvija, Slovākija, Dānija, Polija, Krievija, Ungārija, Vācija, Kanāda.

JUGLASCIEMS