Kvalifikācijas turnīra pēdējā dienā – formalitāte pret igaunietēm

02.02.2013

img_1002.jpg

Šodien Valmierā ar trim pēdējām spēlēm noslēgsies pasaules čempionāta florbolā sievietēm kvalifikācijas turnīrs. Latvijas florbolistes jau priekšlaicīgi gan izcīnījušas sev ceļazīmi uz pasaules čempionātu, gan arī 1.vietu šajā turnīrā, tomēr tas nenozīmē, ka pulksten 16.00 viņas dosies laukumā, lai padotos Igaunijas izlasei.

 

Latvijas florbolistes šajā kvalifikācijas turnīrā ar vienādu rezultātu (4:2) pārspēja slovākietes un vācietes, pastarītes itālietes sagrāva pat ar13:1, bet vakar negaidīti pārliecinoši (6:1) sakāva arī spēcīgo Dānijas valstsvienību. Igaunija cīņas Vidzemes olimpiskajā centrā uzsāka ar pārliecinošu panākumu pret itālietēm (10:3), otrajā mačā nosargāja neizšķirtu pret vācietēm, bet turnīra turpinājumā piedzīvoja divus zaudējumus – ar 1:4 pret Vāciju un ar 2:7 pret Slovākiju. Lai arī igaunietes ar 3 punktiem sešu komandu konkurencē ieņem tikai priekšpēdējo vietu, izredzes kvalificēties pasaules čempionātam viņas saglabājušas. Tiesa, galvenais priekšnoteikums tam ir uzvara šīsdienas mačā pār turnīra favorītēm latvietēm...

 

TURNĪRA TABULA

 

Igaunijas Florbola asociācija dibināta vienā laikā ar Latvijas Florbola savienību – 1993.gadā. Tomēr, kamēr Latvijas sieviešu izlase piedalījušies visos līdzšinējos pasaules čempionātos, igaunietes tikai divos – 2007.gadā izcīnīta 23.vieta, bet 2009.gadā – 15.vieta. 2011.gada pasaules čempionātam igaunietes nekvalificējās. Oficiālās spēlēs abas izlases tikušās četras reizes, visas tās notika 2011.gadā, kad latvietes uzvarēja ar 4:2, 5:4, 5:0 un 8:2.

 

Kvalifikācijas turnīra rezultatīvāko spēlētāju saraksta pirmajā desmitniekā ir četras mūsu florbolistes – 1.Gunita Kārkliņa ar 9 (5+4), 5.Luīze Biļinska ar 7 (4+3), 6.Diāna Isjomina ar 6 (5+1), 7.Edīte Bankava ar 6 (4+2) punktiem. Labākā no igaunietēm ir Kristi Lopere, kura ar 4 (3+1) punktiem ieņem 12.vietu. Vārtsardžu konkurencē 2.vietā ar lielisku atvairīto pretinieču metienu rādītāju (93.02 %) atrodas mūsu Lauma Višņevska, Liānai Aldiņai 90 % un 3.pozīcija. Labākā no Igaunijas vārtsardzēm Līna Ūksika atvairījusi 85.71 % pretinieču metienu un ieņem 4.vietu.

 

STATISTIKA

 

Pirms mūsu izlases spēles Vidzemes olimpiskajā centrā paredzēti vēl divi mači. Pulksten 10.00 notiks ārkārtīgi svarīga spēle ar Slovākijas un Vācijas izlašu piedalīšanos, bet pulksten 13.00 dānietes eksaminēs turnīra pastarītes itālietes. Ieeja uz visām pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm Vidzemes olimpiskajā centrā ir bez maksas. Tiem, kuri spēles nevarēs skatīt klātienē, būs iespēja sekot tām līdzi portāla Sportacentrs.com interneta TV tiešraidē.

 

SPĒĻU KALENDĀRS

 

Sieviešu izlases sastāvs:

N.p.k.

Vārds un uzvārds

Pozīcija

Klubs

1.

Liāna Aldiņa

V

RSU

2.

Lauma Višņevska

V

Endre IF Ungdom A

3.

Tatjana Varša

A

RSU

4.

Gunita Kārkliņa

A

RSU

5.

Evelīna Garbare

A

RSU

6.

Linda Līce

A

Rubene

7.

Baiba Juruša

A

Rubene

8.

Ilze Justamente

A

RSU

9.

Luīze Biļinska

U

RSU

10.

Signe Ose

U

RSU

11.

Aija Kuncīte

U

RSU

12.

Santa Torstere

U

RSU

13.

Edīte Bankava

U

Rubene

14.

Madara Adamane

U

Rubene

15.

Gundega Vancāne

U

FK Ķekava

16.

Elīza Elizabete Bērziņa

U

FK Ķekava

17.

Madara Rudzīte

U

Rubene

18.

Līga Garklāva

U

RSU

19.

Liene Adamane

U

Rubene

20.

Diāna Isjomina

U

Burgdorf Wizards

 

Galvenais treneris: Jānis Freivalds

Treneris: Jānis Dainis

Ārste: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeits: Mārtiņš Tēcis

Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs

Izlases menedžere: Maija Zēmele

JUGLASCIEMS