Latvijas florbolistēm ceturtā uzvara pēc kārtas

01.02.2013

img_0964.jpg

Valmierā notiekošā pasaules čempionāta florbolā sievietēm kvalifikācijas turnīra ceturtās dienas pēdējā spēlē Latvijas valstsvienība ar 6:1 sakāva dānietes. Pasaules čempionātam mūsu florbolistes bija kvalificējušās jau iepriekš, bet ceturtā uzvara priekšlaicīgi nodrošināja Latvijas izlases uzvaru turnīrā.

 

Spēles ievadā krietni veiksmīgākas darbības demonstrēja dānietes. Piektajā minūtē ar tālu velkošo metienu rezultātu atklāja Di Nardo. Tam sekoja Kuncītes noraidījums, kurā Dānijas spēlētājas turpināja iesākto ofensīvu. To perioda 15. minūtē pārtrauca Torstere, izcīnot bumbiņu pretinieču pusē un izdarot teicamu piespēli Bankavai, kas kolēģes dāvanu pārvērta vārtu guvumā, rezultāts 1:1. Perioda pēdējā minūtē ar vārtu guvumu izcēlās Garklāva. Pretinieces vērsās pie tiesnešiem, uzskatot, ka vārti gūti ar augstu paceltu nūju, taču soģi vārtu guvumu ieskaitīja. Pēc nospēlētām 20 minūtēm latvietes atradās vadībā ar minimālu pārsvaru 2:1.

 

Līdzvērtīga un spraiga cīkstēšanās turpinājās arī spēles otrajā trešdaļā. Perioda vidusdaļā latvietēm radās lieliska iespēja gūt trešos vārtus, taču iespēja netika izmantota. Ilgstoši abas komandas nespēja atslēgt pretinieču vārtus, taču mača 35. minūtē ar precīzu sitienu izcēlās Latvijas izlases kapteine Kārkliņa. Otrā periodā atlikušajā laikā bumbiņas kontroli pārņēma latvietes, bet līdz otrā perioda noslēguma sirēnai rezultāts saglabājās nemainīgs.

 

Trešā perioda sākumā Latvijas izlases pirmais virknējums izveidoja bīstamu pretuzbrukumu, kas noslēdzās ar metienu, tomēr tas nesasniedza Dānijas komandas vārtu tīkliņu. Trešdaļas sestajā minūtē vēl viens pretuzbrukums, pēc Jurušas piespēles izcils sitiens padevās Biļinskai, izvirzot komandu vadībā ar 4:1. Latvietēm radās iespēja spēlēt vairākumā, taču dānietes glāba uz maiņu nākušā vārtsardze Kārsberga. Pēc izturētā mazākuma mazliet attapās arī Dānijas florbolistes, tomēr visus viņu pūliņus „noraka” Višņevska. Mača izskaņā dānietes burtiski "noplīsa", un ar vārtu guvumiem izcēlās Biļinska un Kārkliņa.

 

Dānietēm par labāko spēlētāju tika atzīta vienīgo vārtu guvēja Di Nardo, bet latvietēm - divu vārtu un vienas rezultatīvas piespēles autore Luīze Biļinska. Trīs punkti arī Gunitas Kārkliņas (2+1) un Baibas Jurušas (0+3) kontā.

 

PČ kvalifikācija, 1. februāris

Latvija – Dānija 6:1 (2:1, 1:0, 3:0)
Vārti: 4:34 Di Nardo (Jensena) 0:1, 14:02 Bankava (Torstere) 1:1, 19:08 Garklāva (Biļinska) 2:1, 34:51 Kārkliņa (Juruša) 3:1, 45:44 Biļinska (Kārkliņa) 4:1, 52:45 Biļinska (Kārkliņa) 5:1, 54:42 Kārkliņa (Juruša) 6:1

 

TURNĪRA TABULA

 

STATISTIKA


JUGLASCIEMS