Trillera cienīgā finālā "EuroFloorball" kausu izcīna "Lielvārde"

14.10.2012

lielvardecup.jpg

Šodien Slovākijas pilsētā Košicē par "EuroFloorball" kausa ieguvēju vīriešu komandu konkurencē kļuva Latvijas čempione "Lielvārde", kas ar 9:6 pieveica "Slevik IBK". Izšķirošajā mačā otro spēli pēc kārtas "izšāva" Toms Akmeņlauks, kura kontā 5 (3+2) punkti.

 

Latvieši ar Norvēģijas čempioni "Slevik IBK" šajā turnīrā jau reizi bija tikušies – apakšgrupas spēlē mūsējie bija pārāki ar 9:5. Tomēr fināls sākās no rezultāta 0:0 – bija paredzama daudz nopietnāka cīņa. 6.minūtes sākumā "Lielvārde" sava spēlējošā trenera Mihaila Kostuseva personā atklāja rezultātu, realizējot skaitlisko vairākumu – 1:0. Perioda vidū pretinieki panāca izlīdzinājumu (1:1), taču vēl pirms pirmā pārtraukuma Arta Savina un Ervīna Torstera precīzie raidījumi nodrošināja mūsējiem divu vārtu handikapu – 3:1.

 

Otrā trešdaļa lielvārdiešu izpildījumā bija pati sliktākā ja ne pāris pēdējo sezonu laikā, tad šajā turnīrā jau nu noteikti. Pāris kļūdu mūsējo saspēlē un "Slevik IBK" jau izlīdzināja rezultātu – 3:3. 26.minūtē norvēģi izvirzījās vadībā ar 4:3, bet mūsējie pieprasīja pusminūtes pārtraukumu un veica vārtsargu maiņu, Armanda Puķīša vietā sūtot Jāni Salceviču. Tomēr arī perioda izskaņā dominēja pretinieki, kuri guva vēl divus vārtus – 6:3. Arī pa vārtiem izdarīto metienu ziņā šajā trešdaļā ievērojams pārsvars norvēģiem – 23:9.

 

Pēdējā periodā "Lielvārde" steidza glābt, kas vēl glābjams. Tad, kad visvairāk bija vajadzīgs, savas līdera dotības nodemonstrēja Toms Akmeņlauks – 46.minūtē no viņa piespēles vārtus guva Mihails Kostusevs (4:6), 49.minūtē divas reizes izcēlās pats Toms – 6:6, bet 53.minūtē pēc viņa piespēles lielvārdiešus atkal vadībā izvirzīja Mihails Kostusevs (protokolā gan ierakstīts, ka Salcevičs...) – 7:6. 55.minūtē savus vārtus iemeta šī turnīra rezultatīvākais spēlētājs Mikus Valpēters (8:6), bet "punktu uz i" uzlika Toms Akmeņlauks, kurš dažas sekundes vēlāk ar precīzu metienu nofiksēja finālspēles galarezultātu – 9:6.

 

Par fināla labāko spēlētāju "Lielvārdes" sastāvā pelnīti tika atzīts Toms Akmeņlauks, kura kontā 5 (3+2) rezultativitātes punkti. 4 (1+3) punkti Mikum Valpēterim, kurš kļuva par rezultatīvāko visā turnīrā – 14 (6+8) punkti. Ar 3 (2+1) punktiem šajā mačā izcēlās Mihails Kostusevs, kuram vēl vieni vārti, kā izskatījās, tika "nozagti". Labākā spēlētāja gods norvēģu komandā tika Tomasam Straitem.

 

Apbalvošanas ceremonijas laikā tika nosaukta turnīra simboliskā izlase. Tajā iekļauti arī divi lielvārdieši – vārtsargs Jānis Salcevičs un uzbrucējs Toms Akmeņlauks. Salcevičam šajā turnīrā 89.28 % atvairītu pretinieku metienu, bet viņa kolēģa Armanda Puķīša statistika līdzīga – 89.83 %. Uzbrucējs Toms Akmeņlauks ar 10 (7+3) punktiem bija otrais rezultatīvākais šajā turnīrā. Uzreiz aiz viņa komandas spēlējošais treneris Mihails Kostusevs, kura oficiālā statistika vēsta par 9 (5+4) punktiem.


JUGLASCIEMS