Latvijas čempioniem izšķirošā cīņa par "EuroFloorball" kausu

14.10.2012

lielvarde1212.jpg

Otro reizi norisinās "EuroFloorball" kausa izcīņa un otro reizi vīriešu turnīra finālā spēlēs Latvijas čempionvienība. Šoreiz tā ir "Lielvārde", kas pulksten 16.00 (pēc Latvijas laika) Slovākijas pilsētā Košicē mērosies spēkiem ar Norvēģijas čempioni "Slevik IBK".

 

Pagājušajā rudenī, kad Polijā notika "EuroFloorball" kausa izcīņas pirmais turnīrs, kā vīriešu, tā arī sieviešu komandu konkurencē triumfēja abas Latvijas čempiones - "RTU/Inspecta" un RSU. Šogad sieviešu turnīrā Latvijas vicečempione "Rubene" tika līdz pusfinālam, kur vakar ar 1:6 bija spiesta atzīt Norvēģijas čempiones "Sveiva IBK" pārākumu. "Lielvārdes" florbolisti vakar pusfinālā tikās ar Vācijas čempioni UHC "Sparkasse Weissenfels" un bija ievērojami pārāka – 9:5.

 

Par otru vīriešu turnīra finālisti vakar vēlu vakarā kļuva Norvēģijas čempione "Slevik IBK", kas vēl 10 minūtes pirms pamatlaika beigām ar 2:5 zaudēja Slovākijas labākajai komandai SK "1.FBC Trencin", bet atlikušajā laikā parādīja raksturu un gan panāca izlīdzinājumu, gan uzvarēja ar 8:5. Latvieši ar norvēģiem šajā turnīrā jau reizi ir tikušies – apakšgrupas spēlē mūsējie bija pārāki ar 9:5. Tiesa, šim rezultātam šodien vairs nebūs nekādas nozīmes, jo spēle sāksies no 0:0, bet uzvarēs tā komanda, kas vairāk to gribēs.

 

Turnīra rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī pārliecinoši iekārtojies lielvārdietis Mikus Valpēters, kurš trijās aizvadītajās spēlēs guvis 10 (5+5) punktus. 6. un 7.vietu dala Aivis Kusiņš un Toms Akmeņlauks – pa 5 (4+1) punktiem, 10.pozīcijā ar 5 (2+3) punktiem atrodas Mihails Kostusevs. No norvēģiem labākais šajā jomā bijis Geirs Vidars Pedersens, kura kontā 6 (3+3) punkti un dalīta 2.-4.vieta. Arī turnīra labāko vārtsargu saraksta augšā atrodas divi lielvārdieši – Armands Puķītis, kurš aizvadījis vienu spēli, atvairījis 94.28 % pretinieku metienu, bet Jānis Salcevičs divās spēlēs ticis galā ar 88.63 % metienu. Labākajām no norvēģu vārtu vīriem Andersam Otterstenam ar 83.11 % atvairītu metienu – 4.vieta.

 

Spēles tiešraidi skatīt ŠEIT.

JUGLASCIEMS