"Lielvārde" sakauj vāciešus un spēlēs "EuroFloorball" finālā

13.10.2012

toms12.jpg

"EuroFloorball" kausa izcīņas pusfinālu sekmīgi pārvarējuši "Lielvārdes" florbolisti, kuri šodien Slovākijas pilsētā Košicē ar 9:5 pieveica Vācijas čempioni "Sparkasse Weissenfels". Ar "hat-trick" šajā mačā izcēlās Toms Akmeņlauks.

 

Spēlē starp Latvijas un Vācijas čempioniem rezultātu jau 4.minūtē atklāja Toms Akmeņlauks. Toties pirmā perioda izskaņā veiksme uzsmaidīja pretiniekiem, kuri guva divus vārtus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 2:1. Attīstīt savu panākumu UHC "Sparkasse Weissenfels" nebija lemts, jo otrajā trešdaļā vārtus guva tikai mūsējie – vispirms Aivis Kusiņš panāca neizšķirtu (2:2), pēc tam vēl divas reizes pēc kārtas izcēlās Akmeņlauks (4:2), bet perioda vidū pēc Kaspara Mudeļa precīza metiena rezultāts kļuva jau 5:2.

Pēdējā periodā "Lielvārde" turpināja iesākto – vispirms Mihails Kostusevs nopelnīja soda metienu, ko pats arī perfekti realizēja, bet pēc tam ātrajā pretuzbrukumā tehnisks bija Artis Savins – 7:2. Tomēr vācieši vēl nebija padevušies un trešdaļas vidū divus vārtus atguva – 7:4. 57.minūte uz visu mūžu atmiņā noteikti paliks vienam no pašiem jaunākajiem "Lielvārdes" spēlētājiem Kristeram Puķītim, kurš tikai šosezon tika iekļauts meistarkomandas sastāvā. Nu tika gūti pirmie vārti, pie tam – uzreiz Eiropas mēroga turnīrā – 8:4. 58.minūtē ar vārtu guvumu izcēlās lielvārdiešu šī turnīra rezultatīvākais spēlētājs Mikus Valpēters (9:4), bet pretinieku vārtu guvums 3 sekundes pirms spēles beigām nespēja sabojāt "Lielvārdes" florbolistu garastāvokli – mūsējie uzvarēja ar 9:5 un rīt cīnīsies "EuroFloorball" finālā!

 

Par labāko spēlētāju "Lielvārdes" sastāvā tika atzīts triju vārtu autors Toms Akmeņlauks. Trešo spēli pēc kārtas vismaz trīs rezultativitātes punktus guvis Mikus Valpēters, kuram šoreiz 3 (1+2). Pa diviem punktiem Mihailam Kostusevam (1+1) un Artūram Skadiņam (0+2). "Sparkasse Weissenfels" rindās labākā spēlētāja gods divu vārtu autoram Jakobam Oblsonam, bet latvietis Kristaps Vaičis ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Lielvārdieši šajā mačā pa pretinieku vārtiem meta 40 reižu, bet vācieši atbildēja ar 44 raidījumiem.

 

Finālspēle notiks rīt, 14.oktobrī, pulksten 16.00. Mūsējiem pretiniekos būs vai nu Slovākijas čempione SK "1.FBC Trencin", vai arī Norvēģijas čempione UHC "Slevik IBK". Šīs abas komandas šobrīd tiekas savā starpā otrā pusfinālspēlē.


JUGLASCIEMS