Čempionu kausu izcīna IKSU un "Storvreta"

07.10.2012

storvreta.jpg

Šodien Zviedrijas pilsētā Umeo noslēdzās Čempionu kausa izcīņas turnīrs florbolā. Kā sieviešu, tā arī vīriešu komandu konkurencē triumfēja Zviedrijas čempiones – IKSU un "Storvreta".

 

Sieviešu turnīra finālā Zviedrijas IKSU mērojās spēkiem ar Somijas SC "Classic". Spēles rezultātu jau 3.minūtē atklāja somietes, tomēr viņu pretinieces spēja panākt izlīdzinājumu. Pēc pirmā perioda rezultāts bija neizšķirts (2:2), pēc otrā arī – 4:4, bet pēdējā trešdaļā uzbrukumā krietni veiksmīgāk nospēlēja zviedrietes – IKSU svinēja pārliecinošu uzvaru ar 10:5.

 

Vīriešu turnīra finālā tikās divas mājinieku komandas - "Storvreta" un IBK "Dalen". Latvijas vīriešu un junioru izlases galvenā trenera soma Īro Parviainena vadītā IBK "Dalen" pirmo periodu uzvarēja ar 3:2, bet, kā izrādījās mača turpinājumā, vairāk nespēja gūt nevienus vārtus. Pēc otrās trešdaļas "Storvreta" pārsvars vēl bija minimāls (4:3), bet visā spēlē Zviedrijas patreizējie čempioni uzvarēja ar 6:3.

 

Čempionu kausa izcīņā piedalījās arī Latvijas vīriešu komanda "RTU/Inspecta" un sieviešu RSU. Diemžēl abas mūsu florbola vienības piedzīvoja zaudējumus un nekvalificējās izslēgšanas spēlēm.

JUGLASCIEMS