„RSU” florbolistes trešdien debitēs Čempionu kausā

02.10.2012

lfs_rsu_www.jpg

Latvijas pēdējo divu gadu čempionvienības Rīgas „RSU” florbolistes, kuras pirms gada triumfēja arī „EuroFloorball’ kausa izcīņā, trešdien Zviedrijas pilsētā Umeo aizvadīs pirmo spēli pasaules labāko klubu turnīrā Čempionu kauss. Dienu vēlāk startēs „RTU/Inspectas” vīriešu komanda.

 

Starptautiskās Florbola federācijas (IFF) tikai otro gadu rīkotais Čempionu kauss ir kā turpinājums Čempionvienību kausa izcīņai, bet lielākā atšķirība ir tā, ka startē tikai paši labākie – seši klubi. Pasaules florbola lielvalstu – Zviedrijas, Somijas, Šveices, Čehijas – pārstāvjiem šogad piepulcējās 2011. gada „EuroFloorball’ trofejas ieguvēja „RSU”.

 

Pirms gada Mlada Boleslavā (Čehija) mūsu valsts sieviešu florbolu pārstāvēja 2010. gada čempionvienība „Rubene”. Toreiz „Rubenes” florbolistes ar 1:14 zaudēja Zviedrijas „Djurgardens”, bet ar 1:7 piekāpās Čehijas „Herbadent”. Šogad „Rubene” startēs „EuroFloorball” kausa izcīņā, kas nākamnedēļ notiks Slovākijas pilsētā Košicē.

 

„Skaidrs, ka Čempionu kausa dalībkomandām šobrīd ir svarīgākais tieši starts šajā turnīrā, šādi plānojot arī sportiskās formas kāpumu. To var pilnībā attiecināt arī uz mūsu komandu, jo līdz šim aizvadītie mači bija kā gatavošanās startam Zviedrijā. Par mūsu gatavības pakāpi gan varēsim spriest tikai uz vietas, tiekoties ar augstākā līmeņa pretiniecēm,” uzsver „RSU” treneris Andris Pīlups.

 

Lai arī „RSU” nav profesionāls klubs, taču gatavošanās šim Čempionu kausam tika aizsākta jau jūnijā, atklāj Pīlups. „Diemžēl mūsu plānos korekcijas ieviesa spēlētāju darba pienākumi. Tieši tādēļ uz Zviedriju dosimies bez Aijas Kuncītes un Santas Torsteres, kurām neizdevās tikt pie papildus brīvdienām šajā nedēļā. Sagatavošanās posmā, meklējot spēcīgus pretiniekus, izmantojām iespēju startēt „Czech Open” elites grupā. Šajos mačos gūtās atziņas noteikti noderēja gatavošanās posmā Čempionu kausam. Bija arī mači ar Igaunijas valstsvienību, taču gaidītās interesantās spēles izpalika, jo kaimiņvalsts sieviešu florbols pašlaik nav konkurētspējīgs.”

 

Čempionu kausa A grupā „RSU” sacentīsies ar Zviedrijas čempionvienību „IKSU” un Čehijas labāko klubu „Herbadent”, kas pirms gada šajā turnīrā izcīnīja ceturto vietu. Trešdien rīdzinieces mērosies spēkiem ar zviedrietēm, bet piektdien, iespējams, izšķirošais mačs par otro vietu grupā un ceļazīmi uz pusfinālu. Trešo vietu grupā ieguvušajām komandām turnīrs būs beidzies pēc divām spēlēm.

 

„Lieliski izprotu šo sacensību formātu, kad vienkopus tiek pulcētas pašas, pašas labākās komandas, kurām ir iespēja piepulcēties jebkuram citam klubam – „EuroFloorball” čempionei. Līdz ar to Čempionu kauss ir turnīrs, kas var beigties jau pēc diviem mačiem,” izvērtē Pīlups. „Noteikti mūsu komanda nebūs favorītu pulkā, taču nebūs pamata taupīt spēkus pirmajā mačā pret zviedrietēm, jo ar Čehijas klubu spēlēsim pēc brīvdienas. Nešaubīgi, ka treneru un spēlētāju mērķis ir iekļūšana pusfinālā.”

 

„RSU” treneris Pīlups piekrīt apgalvojumam, ka viņa vadītā komanda ir it kā pa vidu starp pasaules grandiem un citu valstu klubiem.

 

„Pirms gada „RSU” lieliski aizvadīja „EuroFloorball” turnīru, pārspējot spēcīgās Polijas Krievijas, Norvēģijas komandas,” piebilst Pīlups. „Pelnīti izcīnījām šo čempionu titulu un līdz ar to nākamais solis – starts Čempionu kausā – ir loģisks. Muļķīgi būtu atteikties no šādas iespējas. Nešaubīgi, ka mūsu meitenēm ir milzīgs izsalkums pēc augstākā līmeņa mačiem. Nebūs viegli, taču noteikti nebraucam uz Zviedriju ar domu par zaudējumiem ar maksimālu mazāku vārtu starpību. Mēs cīnīsimies par pusfinālu!”

 

Čempionu kausa sieviešu komandu spēļu kalendārs

 

(spēļu sākums norādīts pēc Latvijas laika)

 

Trešdiena, 3. oktobris

 

A grupa. Plkst. 15:00. „IKSU” (Zviedrija) – „RSU” (Latvija)

B grupa. Plkst. 21:00. „Dalen” (Zviedrija) – „Piranha Cur” (Šveice)

 

Ceturtdiena, 4. oktobris

 

A grupa. Plkst. 12:00. „Herbadent” (Čehija) – „IKSU” (Zviedrija)

B grupa. Plkst. 21:00. „Classic” (Somija) – „Dalen” (Zviedrija)

 

Piektdiena, 5. oktobris

 

A grupa. Plkst. 11:30. „RSU” (Latvija) – „Herbadent” (Čehija)

B grupa. Plkst. 14:30. „Piranha Cur” (Šveice) – „Classic” (Somija)

 

Sestdiena, 6. oktobris

 

Pusfināls. Plkst. 12:00. A grupas 1. vieta – B grupas 2. vieta

Pusfināls. Plkst. 15:00. B grupas 1. vieta – A grupas 2. vieta

 

Svētdiena, 7. oktobris

 

Fināls. Plkst. 14:10.

 

Renārs Buivids

JUGLASCIEMS