Valmieras vasaras līgā florbolā triumfē "Togosport.com"

06.08.2012

2012-08-01_img_0544.jpg

Otrdien, 31. jūlijā, aizvadītas fināla spēles Valmieras vasaras līgā florbolā. Par līgas čempioniem A grupā kļuva "Togosport.com" komanda, kas finālā ar rezultātu 7:3 pārspēja regulārās sezonas uzvarētājus "Naukšēnu" florbolistus. Tikmēr B grupā divu spēļu summā uzvaru svinēja "Thrashers" florbolisti.

 

Valmieras vasaras līgā florbolā otrdienas vakarā tika aizvadītas trīs izšķirošās spēles Valmieras vasaras līgā florbolā. B grupā savu otro fināla spēli aizvadīja "Predators" un "Thrashers" komandas. Tikmēr A grupā cīņā par trešo vietu tikās "Brenguļu alus" un "VB Olympic", bet finālā spēkiem mērojās "Naukšēnu" un "Togosport.com" komandas.

 

"Predators" -"Thrashers"

 

B grupas uzvarētājs tiek noskaidrots divu spēļu summā. Pirmajā cīņā ar rezultātu 4:2 uzvaru svinēja "Predators", sperot nelielu solīti uz uzvaru arī divu spēļu summā. Otro spēli gan krietni veiksmīgāk iesāka "Thrashers" vienība. Pirmā perioda trešajā minūtēm ar precīzu metienu rezultātu atklāja Madis Kalniņš. Turpinājumā labas iespējas gūt vārtus bija abām komandām, tomēr savas iespēja labāk izmantoja "Thrashers". Vispirms savus otros vārtus guva Madis Kalniņš, bet nepilnas sešas minūtēs vēlāk precīzs bija arī Dāvids Toms Bielis, panākot jau 3:0. Līdz perioda izskaņai rezultāts gan vairs nemainījās.

Otrā perioda sākums "Predators" komandai iesākās ne mazāk slikti, jo trīs minūšu laikā "Thrashers" guva vēl divus vārtus, panākot jau 5:0. Perioda vidū "Predatoram" izdevās divus vārtus atgūt, kad ar precīziem metieniem izcēlās Dāvis Bērziņš un Juris Seņkāns. Tomēr divu spēļu summā vairs "Predatoram" neizdevās panākt izlīdzinājumu. Līdz spēles beigām abas komandas apmainījās vēl ar vienu vārtu guvumu, tomēr visā spēlē ar rezultātu 6:3 pārāki izrādījās "Thrashers" florbolisti, kuri bija pārāki arī divu spēļu summā, pārspējot "Predators" ar rezultātu 8:7 un kļūstot par B grupas uzvarētājiem.

 

Labākie spēlētāji

 

Uzvarētāju labā trīs vārtus guva Madis Kalniņš, bet "Predators" rindās pa vieniem vārtiem Jura Seņkāna, Dāvja Bērziņa un Jāņa Graša kontā.

 

"Brenguļu alus" -"VB Olympic"

 

Spēlē par trešo vietu spēkiem mērojās "Brenguļu alus" un "VB Olympic" komandas, kuras piedzīvoja zaudējumus pusfināla spēlēs. Cīņu par trešo vietu veiksmīgāk iesāka "VB Olympic", kas pēc Elvija Beikmaņa un Edvarda Kažmera precīzajiem metieniem panāca 2:0. Drīz vien "Brenguļu alus" spēja vienus vārtus atgūt, tomēr Matīss Salmiņš spēles 13. minūtē atjaunoja divu vārtu pārsvaru (3:1). Brengulieši nedomāja padoties, un pēc Inta Vilka, kā arī Ivara Laktiņa vārtu guvumiem panāca izlīdzinājumu -3:3. Perioda beigu pusē, īsā laikā, "VB Olympic" atkal īsā laikā guva divus vārtus, panākot 5:3. Tomēr pēdējais vārds pirmajās 20 minūtēs piederēja "Brenguļu alum", kuru labā ceturtos vārtus guva Ints Vilks.

 

Līdz pat otrā puslaika vidu nevienai no komandām vārtus gūt neizdevās. Desmitajā perioda minūtē savus otros vārtus guva Matīss Salmiņš, kurš panāca 6:4. Līdz pamatlaika beigām, kopīgām pūlēm, brenguliešiem izdevās panākt izlīdzinājumu. Vispirms vārtus guva Jurģis Pakalns, bet divas minūtes vēlāk precīzu metienu izpildīja arī Ričards Eglītis. Pēdējās minūtēs rezultāts vairs nemainījās, kas nozīmēja, ka trešās vietas ieguvēju noskaidrošanai bija nepieciešami pēcspēles metieni. Pēcspēles metienos izšķirošo bullīti realizēja Kaspars Janēvičs, izraujot dramatisku uzvaru "Brenguļu alum". Brengulieši vasaras līgu noslēdza godpilnajā trešajā vietā, bet "VB Olympic" jāsamierinās ar ceturto pozīciju.

 

Labākie spēlētāji

 

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Ints Vilks, bet "VB Olympic" rindās divi vārti un viena rezultatīva piespēle Elvijam Beikmanim.

 

"Togosport.com" -"Naukšēni"

 

Lielajā finālā šogad tikās "Togosport.com" un "Naukšēnu" komandas. Pirmajās spēles septiņās minūtēs vārtus nevienai no vienībām gūt neizdevās, tomēr pirmie rezultātu atklāja "Naukšēnu" florbolisti, kas pēc Elvja Vorpa precīzā metiena panāca 1:0. Nedaudz vēlāk nepilnu 30 sekunžu laikā "Togosport.com" nevien panāca izlīdzinājumu, bet arī izvirzījās vadībā ar 2:1. Puslaika otrajā pusē par sevi atgādināja Vorps, kuram izdevās gūt savus otros vārtus spēlē un panākt 2:2. Perioda izskaņā, lai arī iespējas izcelties bija abām komandām , tomēr vārti vairs netika gūti.

 

Otrā puslaikā pirmajā pusē Mārtiņš Broks un Reinis Bērzkalns guva vārtus un pārņēma vadību spēlē ar 4:2. "Naukšēni" bija spiesti ņemt minūtes pārtraukumu, tomēr tas nelīdzēja, jo Roberts Mačulāns panāca jau 5:2. Vārtiem ražīga izrādījās otrā puslaika pēdējā minūte. Vispirms Edijs Jukums samazināja rezultāta starpību līdz 5:3, bet pēdējās sekundēs "Togosport.com" komandai izdevās gūt vēl divus vārtus. Otro reizi vārtus guva Mārtiņš Broks un Reinis Bērzkalns. Visā spēlē "Togosport.com" svinēja uzvaru ar rezultātu 7:3, kļūstot par Valmieras vasaras līgas florbolā uzvarētājiem un izcīnot "Multikluba" dāvanu karti.

 

Labākie spēlētāji

 

Uzvarētāju labā pa diviem vārtiem guva Mārtiņš Broks un Reinis Bērzkalns, bet "Naukšēnu" labā divus vārtus guva Elvis Vorps.

 

 

 

 

 


JUGLASCIEMS