"Lekrings" uzvar talsiniekus, priecājas arī ulbrokieši

17.02.2019

lekrings_augsa_19.jpg

Šovakar ELVI florbola līgā vīriešiem notika tikai viena spēle – Cēsu "Lekrings" savā laukumā ar 5:3 pieveica komandu "Talsu NSS/Krauzers". Par šo uzvaru priecājas ne vien cēsnieki, bet arī "Betsafe Oxdog Ulbroka", kas nu pilnīgi oficiāli jau kļuvusi par regulārā turnīra uzvarētāju.

 

"Lekringa" un "Talsu NSS/Krauzera" pirmā apļa spēlē, kas notika Talsos, ar 6:2 uzvarēja cēsnieki, lai gan kopumā šajā sezonā līdz šim labāk veicies talsiniekiem. Tagad abas komandas cīnās par pēc iespējas augstāku vietu regulārā turnīra tabulā, lai izslēgšanas spēlēs iegūtu lielākas priekšrocības. Jāpiebilst, ka pirms mača Cēsīs Talsu komandai vēl pat bija teorētiska iespēja kļūt par regulārā turnīra uzvarētāju, bet, lai to īstenotu, šovakar bija jāuzvar "Lekrings", bet pēc nedēļas arī pašreizējā čempionvienība "Betsafe Oxdog Ulbroka". Ulbrokiešus gan talsiniekiem vajadzētu sagraut ar vismaz sešu vārtu pārsvaru. Nu jau gan tas vairs nav aktuāli…

 

Cēsu "Lekrings" savas pretenzijas uz otru uzvaru pār talsiniekiem pieteica pirmā perioda vidū, kad ar 17 sekunžu intervālu pa golam iemeta Pēteris Trekše un Jorens Malkavs – 2:0. Otrās trešdaļas vidū Kārlis Bulmeisters panāca jau 3:0. 36.minūtē talsinieku līderim Artim Raitumam neizdevās realizēt soda metienu, bet jau pēc desmit sekundēm ar vārtu guvumu izcēlās viņa komandas biedrs Emīls Krūmiņš – 1:3. Pēc otrā perioda mājiniekiem jau atkal bija triju vārtu handikaps – 4:1. Pēdējā periodā Cēsu komanda savu pārsvaru laimīgi nosargāja un varēja svinēt uzvaru ar 5:3.

 

Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 4 (2+2) punktiem bija Pēteris Trekše, bet divi goli Jorena Malkava kontā. Labākā spēlētāja balva gan tika Tomam Rīsmanim, kurš ar rezultativitāti šoreiz neizcēlās. Par labāko starp talsiniekiem atzina Viesturu Mārtiņu Rubeni, kurš arī maču noslēdza bez rezultativitātes punktiem. "Lekringam" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā jau 35 punkti un kāpiens uz 4.vietu. 3.vietā ar 36 punktiem atrodas "Talsu NSS/Krauzers", bet par savu pirmo pozīciju nu jau pilnīgi droša var būt komanda "Betsafe Oxdog Ulbroka", kas kļuvusi par šīs sezonas regulārā turnīra uzvarētāju.

 

"Lekrings" - "Talsu NSS/Krauzers"  5:3 (2:0, 2:1, 1:2)

Metienu attiecība:

48:20 (9:9, 17:5, 22:6)

Rezultatīvākie:

"Lekrings" – Pēteris Trekše 4 (2+2), Jorens Malkavs 2 (2+0), Kārlis Bulmeisters 1 (1+0), Kaspars Lisovskis 1 (0+1).

"Talsu NSS/Krauzers" – Emīls Krūmiņš 1 (1+0), Toms Bitmanis 1 (1+0), Mareks Stančiks 1 (1+0), Oskars Bergmanis 1 (0+1), Jānis Ragovskis 1 (0+1).

JUGLASCIEMS