Latvieši cīņu par 5. vietu pasaulē sāks pret norvēģiem

08.12.2018

img_9482.jpg

Šodien pulksten 12.00 (pēc Latvijas laika) Čehijas galvaspilsētā Prāgā notiekošajā pasaules čempionātā florbolā vīriešiem Latvijas izlase pirmajā izslēgšanas spēlē par 5.vietu krustos nūjas ar Norvēģijas valstsvienību. Spēles tiešraide: ŠEIT.

 

Latvijas izlase pasaules čempionāta finālturnīru sāka atr zaudējumu šveiciešiem - 3:7. Jau nākamajā dienā mūsējie sensacionāli pārspēja Čehijas valstsvienību (4:3). Lai apakšgrupā ieņemtu garantētu 3.vietu, bet apstākļu lavēlīgas sakritības rezultātā pat augsto otro pozīciju, kas ļautu izslēgšanas spēles sākt no ceturtdaļfināla kārtas, latvieši grupas pēdējā mačā nedrīkstēja zaudēt vāciešiem. Latvijas izlase spēlē pret Vācijas valstsvienību pirmo divu periodu laikā bija ieguvusi divu vārtu pārsvaru (3:1), bet pēdējās trešdaļas sākumā tas tika izsēts un galarezultātā mūsējie piedzīvoja sāpīgu zaudējumu ar 4:5. Pilnam neveiksmju komplektam šveicieši ar 4:6 piekāpās čehiem, tādēļ latviešiem uzvara pār mājiniekiem nedeva vispār nekādu taustāmu rezultātu – apakšgrupas turnīra tabulā tika ieņemta 4.vieta, kas astotdaļfinālā pretī deva iespējami spēcīgākos pretiniekus – slovākus. Tomēr tieši pret Slovākijas izlasi Latvijas florbolisti nodemostrēja ļoti saturīgu spēli, ambiciozos pretiniekus sagraujot ar 6:1 un iekļūstot pasaules labāko komandu astotniekā. Ceturtdaļfināla spēlē, kas notika vakar, latviešiem pretī stājās titulētie zviedri, ar kuriem līdzvētīga cīņa neizdevās un tika piedzīvota sakāve ar 1:14. Norvēģi savas apakšgrupas spēlēs ar 9:3 uzvarēja dāņus, bet ar 1:9 piekāpās gan zviedriem, gan somiem. Astotdaļfinālā Norvēģijas florbolisti ar 10:0 sakāva Austrālijas izlasi, bet ceturtdaļfināla mačā pret Šveices valstsvienību bija ļoti tuvu sensācijai, jo pamatlaiks noslēdzās ar neizškirtu rezultātu (2:2). Jau pašā pagarinājuma sākumā uzvaras vārtus guva šveicieši, paši iekļūstot pusfinālā, bet norvēģus nosūtot uz miniturnīru par 5.vietu.

 

Latvijas izlases spēļu kalendārs un rezultāti:

Datums

Plkst.

1. izlase

2. izlase

Rezultāts

01.12.

13.00

Šveice

Latvija

7:3

02.12.

18.00

Latvija

Čehija

4:3

03.12.

13.45

Latvija

Vācija

4:5 

05.12.

11.00

Latvija

Slovākija

6:1

07.12.

16.10

Zviedrija

Latvija

14:1

08.12.

12.00

Latvija

Norvēģija

 

 

Pēc piecām spēlēm rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 5 (1+4) punktiem ir Pēteris Trekše. Pa četriem punktiem Edžum Ceriņam un Atim Blindam. Bet pa trim punktiem guvuši Morics Krūmiņš, Jānis Rajeckis, Rolands Kovaļevskis un Artis Raitums. Zviedri pamatīgi pabojāja abu mūsu vārtsargu statistiku, toties tagad tā Jānim Salcevičam un Ivaram Dišereitam ir absolūti identiska – katrs no viņiem atvairījis 77,27% pretinieku metienu.  Rezultatīvākais starp norvēģiem ar 9 (4+5) punktiem ir pieredzējušais Ole Mossins Olesens, bet viņu vārtsargs Markuss Jelsness ticis galā ar 80,76% metienu.

 

Vienpadsmit aizvadītajos pasaule čempionātos Latvijas un Norvēģijas vīriešu florbola izlases tikušās astoņas reizes, lielākoties tie bija izšķirošie mači par piekto vietu, trijos no kuriem uzvarēt izdevies latviešiem. Iepriekšējā pasaules čempionāta finālturnīrā, kas pirms diviem gadiem norisinājās Rīgā, Latvijas un Norvēģijas florbolisti ceļi krustojās jau apakšgrupas spēlē, kas noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu (5:5), bet tas vairāk derēja norvēģiem, kuri turnīra tabulā ierindojās 3.vietā, pēc tam izcīnot 6.vietu pasaulē, kamēr mūsējiem tika tikai 10.vieta. Šoruden Latvijas un Norvēģijas izlases piedalījās Sešu nāciju kausa izcīņas turnīrā, kas notika Slovākijā, tā laikā tiekoties pat divas reizes. Apakšgrupas spēlē ar 3:2 uzvarēja norvēģi, bet mačā par 3.vietu latviešiem izdevās revanšēties ar 6:5.

 

Latvijas vīriešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Morics Krūmiņš

A

Nokian KrP (Somija)

2.

Edžus Ceriņš

U

Betsafe Oxdog Ulbroka

3.

Jānis Rajeckis

A

Lekrings

4.

Atis Blinds

U

Betsafe Oxdog Ulbroka

5.

Aleksandrs Abramovs

U

Lekrings

6.

Gvido Lauga

U

SK Pārgauja

7.

Toms Bitmanis

U

Talsu NSS/Krauzers

8.

Klāvs Jansons

U

Ķekava

9.

Juris Gribusts

U

Lielvārde/Fat Pipe

10.

Toms Akmeņlauks

U

Lielvārde/Fat Pipe

11.

Artis Raitums

U

Talsu NSS/Krauzers

12.

Pēteris Trekše

U

Lekrings

13.

Andris Rajeckis

U

Floorball Thurgau (Šveice)

14.

Artūrs Jurševskis

A

SK Pārgauja

15.

Jānis Salcevičs

V

Lielvārde/Fat Pipe

16.

Mihails Kostusevs

U

Kurši/Ekovalis

17.

Rolands Kovaļevskis

U

Betsafe Oxdog Ulbroka

18.

Ivars Dišereits

V

Betsafe Oxdog Ulbroka

19.

Atis Stepāns

U

Rubene

20.

Kārlis Jānis Petrovskis

A

Betsafe Oxdog Ulbroka

 

Galvenais treneris: Arto Rīhimeki

Treneris: Pertu Kitehonka

Treneris: Ingus Laiviņš

Fiziskās sagatavotības treneris: Ivars Čākurs

Vārtsargu treneris: Andis Blinds

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Rūta Cibule

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

SF
JUGLASCIEMS