"Valmiera" pārspēj talsiniekus un izcīna 5. vietu

17.02.2018

valmiera_18.jpg

Piekto vietu ELVI florbola līgas vīriešiem regulārajā turnīrā izcīnījusi FBK "Valmiera", kas šovakar viesos tikai pēcspēles metienos ar 6:5 pārspēja komandu "Talsu NSS/Krauzers". Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Daniels Urbanovičs.

 

"Talsu NSS/Kauzera" un "Valmieras" pirmā apļa duelī uzvaru ar 10:7 svinēja valmierieši. Šīsdienas mača, kas notika Talsos, likme bija pietiekami augsta - Valmieras komanda uzvaras gadījumā varēja ieņemt 5. vietu. Ja uzvarētu talsinieki, arī viņi varēja finišēt kā piektie, tiesa, tādā gadījumā viņiem bija jācer uz "Lekringa" zaudējumu Lielvārdē. Cīņu ievērojami veiksmīgāk sāka viesi - pirmā perioda laikā "Valmiera" pēc Arnija Kuratņika un Daniela Urbanoviča rezultatīvajiem metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0. Spēles vidū valmieriešu pārsvars bija jau trīs vārti (3:0), bet tad ar diviem goliem atbildēja talsinieki Andra Blumbaha un Mareka Stančika personā (2:3). Pēc otrās trešdaļas "Valmierai" atkal bija divu vārtu handikaps - 4:2. Pēdējā periodā četrus vārtus pēc kārtas guva mājinieki, izvirzoties vadībā ar 5:4. Tikai 20 sekundes pirms pamatlaika beigām Valmieras komandai izdevās izvairīties no zaudējuma - vārtus guva Gatis Liepiņš, atjaunojot neizšķirtu rezultātu - 5:5. Pagarinājums tika aizvadīts bez vārtu guvuma, bet pēcspēles metienos izvērojami pārāki izrādījās valmierieši, kuri svinēja svarīgu uzvaru ar 6:5, turnīra tabulā ierakstot divus punktus.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Daniels Urbanovičs, kurš šajā mačā izcēlās ar vienu vārtu guvumu. Vairāk par vienu punktu guva tikai aizsargs Ivo Balodis, kura kontā divas rezultatīvas piespēles. Par labāko starp talsiniekiem tika atzīts divu vārtu autors Mareks Stančiks, 2 (1+1) punkti Andrim Blumbaham. FBK "Valmiera" regulārajā turnīrā ierindojās 5. vietā un ceturtdaļfinālā mērosies spēkiem ar "Ķekavu". Talsu komandai 7. vieta, bet pretiniekos būs čempioni - "Betsafe/Ulbroka" florbolisti.

 

Videointervijas: ŠEIT

SF
JUGLASCIEMS