"Pārgauja" izšķirošajā mačā atstāj "aiz borta" liepājniekus

17.02.2018

pargauja_lvd.jpg

Ļoti svarīga ELVI florbola līgas vīriešiem spēle šovakar notika Stalbē, kur vietēja komanda "Pārgauja" spēkojās ar Liepājas vienību "Kurši/Ekovalis" par pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm. Laimīgu uzvaru ar 7:6 svinēja stalbieši, kuru labā pa trim rezultativitātes punktiem guva Edgars Puriņš un Mārtiņš Rajeckis.

 

Stalbē šovakar nūjas krustoja divas komandas ar identisku punktu skaitu turnīra tabulā - pa 27. Spēles likme bija pati augstākā, jo tikai uzvarētāja varēja kvalificēties izslēgšanas spēlēm, izcīnot 8. vietu. Abu vienību pirmajā duelī, kas notika Liepājā, ar 6:5 uzvarēja "Kurši/Ekovalis". Šīsdienas mača rezultātu 12. minūtē atklāja stalbietis Edgars Puriņš (1:0), liepājniekam Gintam Siliņam bija iespēja izpildīt soda metienu, to viņš nerealizēja, toties uzreiz pēc tam izmantoja savas komandas skaitlisko vairākumu - 1:1, ar tādu rezultātu noslēdzās pirmais periods. Otrās trešdaļas laikā minimālu pārsvaru (3:2) ieguva "Pārgauja", bet pēdējā periodā, kas bija visrezultatīvākais, laukuma saimniekiem savu nelielo handikapu izdevās nosargāt. Stalbes "Pārgauja" svinēja svarīgu uzvaru ar 7:6.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vienu vārtu autors Olafs Zvīnis. Pa trim punktiem viņa komandā sakrāja Edgars Puriņš un Mārtiņš Rajeckis, bet ar diviem goliem izcēlās Lauris Ābols. Labākā spēlētāja balvu Liepājas komandā saņēma Mihails Kostusevs, kura kontā viens gols. Rezultatīvākais ar 4 (2+2) punktiem bija Ričards Dēvits, bet divus vārtus guva Kaspars Klamers. Komandai "Kurši/Ekovalis" šīs zaudējums nozīmēja sezonas noslēgumu, bet "Pārgauja" turpinās cīņu par medaļām, ceturtdaļfinālā stalbiešu pretiniece būs "Lielvārde/Fat Pipe".

SF
JUGLASCIEMS