"Valmiera" tikai bullīšos revanšējās "Pārgaujai"

16.12.2017

valmiera_belasovs17.jpg

Pirmajā no sešiem šovakar paredzētajiem ELVI florbola līgas vīriešiem mačiem FBK "Valmiera" savā laukumā uzņēma Stalbes "Pārgauju", ko pārspēja pēcspēles metienos ar 6:5, revanšējoties par pirms nedēļas piedzīvoto zaudējumu. Izšķirošais bullītis valmieriešu spēlējošā trenera Aigara Belasova kontā.

 

FBK "Valmiera", kas bija piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas, tostarp, Stalbē ar 4:7 atzina "Pārgaujas" pārākumu, šovakar stalbiešus uzņēma Vidzemes Olimpiskajā centrā. Pirmā perioda laikā valmierieši, pateicoties Laura Alvja Stiprā, Aigara Belasova un Ričarda Eglīša raidījumiem, izvirzījās vadībā ar 3:0. Toties otrajā trešdaļā trīs vārtus guva viesi (Lauris Ābols (2) un Mārtiņš Rajeckis) atjaunojot neizšķirtu rezultātu - 3:3. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām vadībā ar 5:4 atradās "Pārgauja", bet "Valmiera" Arta Jansona personā realizēja skaitlisko vairākumu - 5:5. Stalbietim Laurim Ābolam bija iespēja realizēt soda metienu, bet viņam neizdevās pārspēt Valmieras komandas vārtsargu Agri Rogaini. Papildlaiks tika aizvadīts bez vārtu guvuma, bet pēcspēles metienos pārāki izrādījās valmierieši, izšķirošo bullīti realizēja "Valmieras" spēlējošais treneris Aigars Belasovs - 6:5.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma izšķirošā pēcspēles metiena autors Aigars Belasovs, kurš ar 2 (1+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Par labāko starp stalbiešiem atzina Lauri Ābolu, kurš izcēlās ar "hat-trick", 2 (1+1) punkti Mārtiņa Rajecka kontā. "Valmierai" pēc šī panākuma turnīra tabulā 26 punkti un joprojām 4. vieta. "Pārgauja" ar 16 punktiem ieņem 10. vietu.


SF
JUGLASCIEMS