FK "JeNo" jau finālā, "Ogres Vilki" rāda zobus

26.03.2017

ogresvilki_tris1.jpg

Par Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas pirmo finālisti kļuvusi komanda FK "JeNo" kas pusfināla sērijā ar 3:0 pārspēja līdzšinējo vicečempioni "Lielvārde/Fans". Otrajā pārī cīņa vēl turpinās, jo FK "Ogres Vilki" pēc diviem pretinieku laukumā piedzīvotiem zaudējumu Ogres 1. vidusskolas sporta hallē uzvarēja "RSU/Babīti" ar 6:3, sērijā panākot 1:2.

 

Regulārā turnīra uzvarētāja "Lielvārde/Fans" pusfinālā tikās ar 4. vietu ieņēmušo Jelgavas novada komandu FK "JeNo". Pagājušās nedēļas nogalē lielvārdieši savā laukumā piedzīvoja divus zaudējumus (5:6 un 5:8), bet vakar, 25. martā, sērija turpinājās Spuņciemā. Taisnības labad jāteic, ka "Lielvārde/Fans" ne tuvu nebija savā labākajā sastāvā, jo kluba prioritāte, protams, ir cīņa par ELVI florbola līgas čempionu titulu, tāpēc 1. līgas komandai bija jāiztiek bez četriem līderiem, kuri tajā pašā dienā spēlēja "Lielvārdes/FatPipe" rindās pret Stalbes "Pārgauju". Tomēr arī ar atlikušajiem spēkiem lielvārdieši saviem pretiniekiem sarūpēja spraigu cīņu. Pēc pirmā perioda rezultāts bija neizšķirts (1:1), bet otrās trešdaļas laikā minimālu pārsvaru ieguva viesi - 3:2. Vadībā ar viena gola pārsvaru FK "JeNo" bija arī sākoties pamatlaika pēdējai minūtei (5:4), bet lielvārdieši, kuri bija sākuši mainīti savu vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, Rūda Žukeļa personā spēja panākt izlīdzinājumu - 5:5. Papildlaikā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienu sērijas devītajā kārtā jelgavnieks Edgars Lapkovskis savu iespēju zmantoja, bet lielvārdietim Uldim Dūniņam neizdevās pārspēt pretinieku vārtsargu Reini Pilku. FK "JeNo" mačā svinēja uzvaru ar 6:5, bet sērijā - ar 3:0, iekļūstot finālā.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Vārtsargs Reinis Pilka, kurš atvairīja 25 no 30 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar 2 (1+1) punktiem bija Kaspars Lisovskis. Arī "Lielvārdes/Fans" sastāvā par labāko tika atzīts vārtsargs - Mārtiņš Kavoss, kurš tieši tāpat kā viņa amata brālis, atvairīja 25 no 30 metieniem. Pa 2 (1+1) punktiem viņa komandā guva Rūdis Žukelis, Uldis Dūniņš un Juris Sandis Jēgers.

 

Arī FK "Ogres Vilki", kas regulārajā turnīrā ieņēma 3. vietu pusfināla sēriju pret 2. vietas īpašnieci "RSU/Babīte" sāka ar diviem zaudējumiem (2:4 un 4:5 ET), tiesa, tie tika piedzīvoti pretinieku laukumā. 24. marta vakarā abas komandas tikās Ogrē. Ja pēc pirmā perioda rezultāts vēl bija neizšķirts (1:1), tad otrās trešdaļas laikā vadībā ar 4:2 izvirzījās ogrēnieši, kuri visā mačā svinēja uzvaru ar 6:3, gūstot pirmo panākumu sērijā - 1:2.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Mārtiņš Ansons, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija rezultatīvākais. Elvijam Jankovskim un Kārlim Krastiņam pa 2 (1+1) punktiem. Par labāko starp babītiešiem atzina Otto Iisakki Raassinu, kurš ar rezultativitāti gan neizcēlās. Divi goli Riharda Daiņa kontā.

 

Šovakar, 26. martā, FK "Ogres Vilki" un "RSU/Babīte" aizvadīs sērijas ceturto cīņu, tā notiks Ogres 1. vidusskolas sporta hallē, sākums pulksten 18.00. Jau zināms, ka spēles par medaļām šajā līgā norisināsies 2. aprīlī Lielvārdes novada sporta centrā.


SF
JUGLASCIEMS