Sporta Punkts mēneša spēlētāji – Gulbe un Ērcītis

21.03.2017

splogo.jpg

Latvijas Florbola savienība (LFS) paziņojusi Latvijas čempionāta sieviešu un vīriešu 1. līgas labākos spēlētājus februārī. Par tādiem atzīti vārtsardze Dana Gulbe no komandas "Irlava/Tukums" un uzbrucējs Niklāvs Ērcītis no "Kuldīgas". Balvas laureātiem tiks pasniegtas sadarbībā ar uzņēmumu "Sporta Punkts".

 

Sieviešu florbola komanda "Irlava/Tukums" ar Danu Gulbi savā cietoksnī februārī aizvadīja četras spēles, trijās no tām izcīnot uzvaru. Irlavas un Tukuma apvienotā komanda savā laukumā ar 5:3 pārspēja FK "Sala" (Gulbe atvairīja 26 no 29 metieniem un nopelnīja labākās spēlētājas balvu), Kocēnos ar 2:4 piekāpās komandai "Rubene 1" (Gulbe tika galā ar 22 no 24 metieniem un vēlreiz tika atzīta par labāko spēlētāju), Liepājā ar 4:3 pieveica "LiepU" (Gulbe neitralizēja 29 no 32 metieniem), kā arī Kocēnos revanšējās "Rubene 1" florbolistēm ar 8:7 (Gulbe atvairīja 31 no 38 metieniem). Šosezon Dana piedalījusies visās 23 savas komandas spēlēs, kuru laikā atvairījusi 87.02% metienu (657 no 755), starp sieviešu 1. līgas vārtsardzēm tas ir labākais rādītājs. "Irlava/Tukums" ar 20 spēlēs izcīnītiem 43 ierindojās 3. vietā, bet pusfināla sērijā ar 3:0 no cīņas  čempionu titulu izslēdza Cēsu "Lekringu". Jāpiebilst, ka izslēgšanas spēļu pēdējā mačā ar cēsniecēm Danai Gulbei izdevās nosargāt savus vārtus neieņemtus, atvairot visus 29 pretinieču metienus.

 

Vīriešu florbola komanda "Kuldīga" ar Niklāvu Ērcīti uzbrukuma smailē pagājušajā mēnesī piedalījās piecās spēlēs, tiekot pie pieciem panākumiem. Kuldīdznieki savā laukumā ar 7:3 uzvarēja Cēsu "Lekringu" (Ērcītim 3 (2+1) punkti), Salaspilī ar 5:4 pārspēja FK "Saulkalne" florbolistus (Ērcīša kontā divi izšķirošie goli, kā arī labākā spēlētāja balva), viesos ar 7:6 pēcspēles metienos pieveica FK "Madona" (Ērcītim viens gols), Kocēnos ar 8:6 uzvarēja "Rubene 1" (Ērcītim 3 (2+1) punkti un labākā spēlētāja tituls), kā arī savā laukumā ar 12:7 sakāva "Irlavu/Avant" (Ērcītim viena rezultatīva piespēle). "Kuldīga" regulārā turnīra 24 spēlēs izcīnīja 39 punktus, ierindojoties 6. vietā. Ceturtdaļfināla sērijā kuldīdznieki ar 0:3 piekāpās "Ogres Vilkiem", izstājoties no cīņas par medaļām. Niklāvs Ērcītis šosezon piedalījies visās 27 "Kuldīgas" spēlēs, ar 36 (22+14) punktiem kļūdams par otro rezultatīvāko savā komandā.

 

Sporta Punkts balvas ieguvēji 2016./2017.g. sezonā

MĒNESIS

SIEVIEŠU 1. LĪGA

VĪRIEŠU 1. LĪGA

Oktobris

Klinta Mārtiņjēkaba (Lekrings)

Elvijs Jankovskis (FK Ogres Vilki)

Novembris

Linda Dadajeva (FK Sala)

Edgars Ošiņš (RSU/Babīte)

Decembris

Paula Egle (Lekrings)

Krists Paulovičs (LU/FS Masters)

Janvāris

Juta Muravska (Rubene 1)

Niks Blumfelds (Lielvārde/Fans)

Februāris

Dana Gulbe (Irlava/Tukums)

Niklāvs Ērcītis (Kuldīga)

 

Sporta Punkts

SF
JUGLASCIEMS