"Kuršiem" sāpīga neveiksme mačā pret "Rīgu"

18.02.2017

riga_gols.jpg

Liepājas "Kurši" jau šovakar varēja garantēt nopelnīt sev ceļazīmi uz ELVI florbola līgas vīriešiem izslēgšanas spēlēm, taču savā laukumā ar 4:6 piekāpās FK "Rīga" florbolistiem. Tagad liepājniekiem ir visas iespējas izcīnīt pat septīto vietu regulārajā turnīrā, bet, lai to izdarītu, rīt viņiem savā laukumā jāatņem vismaz viens punkts "Ķekavai".

 

Liepājas "Kuršiem" jau šovakar bija iespēja garantēt sev iespēju piedalīties izslēgšanas spēlēs, turklāt, kā vēlāk izrādījās, kā 7.vietas īpašniekiem. Lai to izdarītu, liepājniekiem vajadzēja vien savā laukumā pārspēt komandu FK "Rīga". Mājiniekiem vajadzēja vien 22 sekundes, lai atklātu spēles rezultātu - pēc Rolanda Kovaļevska metiena "Kurši" izvirzījās vadībā ar 1:0. Tā paša perioda izskaņā ar diviem precīziem metieniem atbildēja rīdzinieks Mārtiņš Zelčs, izvirzot savu komandu vadībā ar 2:1. Pēc otrās trešdaļas "Rīgai" bija jau divu vārtu pārsvars (4:2), 54.minūtē Rīgas komanda panāca pat 6:2 savā labā, bet, skanot finālsvilpei, svinēja uzvaru ar 6:4.

 

Labākā spēlētāja godu uzvarētāju rindās nopelnīja Mārtiņš Zelčs, kurš ar 5 (4+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. 2 (1+1) punkti viņa komandas biedra Ritvara Puriņa kontā. Par labāko starp liepājniekiem atzina Ričardu Dēvitu, kuram 3 (1+2) punkti, bet Rolands Kovaļevskis izcēlās ar diviem goliem. FK "Rīga" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir 24 punkti un 9.vieta, tiesa, rīdziniekus vēl var apsteigt "Ķekava". Liepājas "Kuršiem" arī ir 24 punkti, bet 8.vieta. Ir skaidrs, ka šo pozīciju liepājnieki nekādā gadījumā nesaglabās. Rīt viņiem paredzēta spēle savā laukumā ar "Ķekavu". Izcīnot kaut vienu punktu, liepājnieki ierindosies 7.vietā, bet, ja tiks piedzīvos zaudējums pamatlaikā, paliks 9.vietā.

SF
JUGLASCIEMS