"Ķekava" atņem trīs punktus "Valmierai"

01.10.2016

kekava_016.jpg

ELVI florbola līgas vīriešiem jaunajā sezonā pirmo uzvaru pamatlaikā izcīnījusi komanda "Ķekava", kas savā laukumā ar 6:5 pārspēja FBK "Valmiera" florbolistus. Valmierieši par viesu vārtiem izdarīja 53 (!) metienus, bet Ķekavas komandas vārtsargs Edgars Jemeļjanovs 48 no tiem atvairīja.

 

"Ķekavas" florbolisti pirms šīvakara mača savā laukumā pret FBK "Valmiera" bija aizvadījusi trīs spēles, kurās guvuši vienu uzvaru pār Liepājas "Kuršiem", tiesa, tikai papildlaikā (7:6). Valmieriešu arhīvā bija divas spēles, bet punktu bagāža - tukša. Abu komandu savstarpējo dueli labāk uzsāka tieši viesi, kuri pēc Mārtiņa Broka un Inta Vilka metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0. Turpinājums gan nesekoja, jo vēl pirmās trešdaļas laikā katrs ar vienu golu atbildēja ķekavieši Klāvs Jansons, Henrijs Uzraugs un Matīss Jansons - 3:2. Šo trauslo vienu vārtu pārsvaru laukuma saimnieki saglabāja arī pēc otrās trešdaļas - 5:4. Pēdējā periodā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, tas nozīmēja, ka "Ķekava" izcīnījusi pirmo uzvaru pamatlaikā - 6:5. Jāpiebilst, ka spēles izskaņā laukumā netrūka asumu - valmierietis Matīss Salmiņš un ķekavietis Rūdolfs Blīms jau pēc finālsvilpes katrs nopelnīja pa piecu minūšu noraidījumam (spēles sods 2).

 

Labākā spēlētāja titulu uzvarētāju sastāvā saņēma Matīss Jansons, kuram šajā mačā 2 (1+1) punkti. Tieši tāda pati rezultativitāte arī Jānim Liepam, Klāva Jansona kontā divi goli, bet Henrijs Uzraugs izcēlās ar 3 (1+2) punktiem. Par labāko starp valmieriešiem atzina Mārtiņu Broku, kurš ar 3 (1+2) punktiem savā komandā bija rezultatīvākais, 2 (1+1) punkti Intam Vilkam.

 

"Ķekava" - FBK "Valmiera" 6:5 (3:2, 2:2, 1:1)

Metienu attiecība:

39:53 (17:15, 13:18, 9:20)

Rezultatīvākie:

"Ķekava": Henrijs Uzraugs 3 (1+2), Klāvs Jansons 2 (2+0), Jānis Liepa 2 (1+1), Matīss Jansons 2 (1+1), Kristaps Laugalis 1 (1+0), Everts Emīls Gertsons 1 (0+1), Kaspars Kovgers 1 (0+1).

FBK "Valmiera": Mārtiņš Broks 3 (1+2), Ints Vilks 2 (1+1), Lauris Alvis Stiprais 1 (1+0), Gatis Liepiņš 1 (1+0), Matīss Salmiņš 1 (1+0), Krišs Lužinskis 1 (0+1), Ričards Eglītis 1 (0+1).

 

Komandas "Ķekava" pārstāvis Ints Vancāns, jautāts par spēles sodiem, kas piešķirti jau pēc mača, atklāja, ka nekas ārkārtējs nav noticis - valmierietis jau pēc finālsvilpes iesitis bumbiņu ķekaviešu vārtos, tāpēc izcēlies neliels konflikts. Neko daudz gan viņš neesot redzējis, jo incidenta vietā tobrīd bijusi liela drūzmēšanās. Komentējot pašu spēli, I.Vancāns pastāstīja, ka Valmieras komanda darbojusies pietiekoši meistarīgi, arī teritoriālais pārsvars bijis tieši FBK "Valmiera" pusē, par ko liecina kaut vai 53 pa "Ķekavas" vārtiem izdarītie metieni. Tomēr, kā uzskata Vancāns, uzvar nevis tā, komanda, kura ir spēcīgāka, bet gan tā, kura vairāk grib uzvarēt. Ķekavieši tiešām vēlējušies gūt uzvaru, tāpēc pašaizliedzīgi stājušies pretī katram viesu metienam. "Valmiera" noteikti nav pelnījusi atrasties turnīra tabulas pēdējā vietā, turklāt būt bez punktiem, bet veiksme vismaz pagaidām acīmredzami nav valmieriešu pusē...

JUGLASCIEMS