"Ķekava" papildlaikā pārspēj "Kuršus"

24.09.2016

kekava_kjansons.jpg

Pirmo uzvaru ELVI florbola līgas vīriešiem jaunajā sezonā izcīnījusi komanda "Ķekava", kas šovakar savā laukumā papildlaikā ar 7:6 pārspēja FK "Kurši" florbolistus. Izšķirošos vārtus jau pagarinājuma pirmajā minūtē guva Klāvs Jansons.

 

Kā mājiniecei "Ķekavai", tā arī Liepājas komandai FK "Kurši" šī bija jau otrā turnīra spēle. Atšķirība tikai tā, ka ķekavieši savā pirmajā mačā ar 4:8 atzina "Talsu/Irlavas" pārākumu, bet liepājnieki ar 8:7 pieveica "Rīgu". Šī vakara mača rezultātu Ķekavā atklāja Liepājas florbolists Ivo Popovs (1:0), bet pēc pirmā perioda varēja nospriest, ka cīņas liktenis jau izšķirts, jo viesi atradās it kā pārliecinošā vadībā ar 4:0. Tiesa, jau otrās trešdaļas laikā laukuma saimnieki pretinieku pārsvaru samazināja līdz minimumam - 3:4. "Ķekavas" veiksmes brīdis bija pēdējā perioda vidū, kad mājinieki pāri minūšu laikā guva trīs vārtus pēc kārtas, pirmo reizi izvirzoties vadībā - 6:5. Viesu cerības uz labvēlīgu iznākumu atjaunoja Mārtiņš Vējš, kurš 57.minūtē atjaunoja neizšķirtu rezultātu - 6:6, ar tādu rezultātu noslēdzās pamatlaiks. Atrisinājums šim duelim nāca jau pēc pagarinājumā nospēlētām 30 sekundēm - ķekavietis Klāvs Jansons, kuram asistēja Matīss Jansons, izmantoja savas komandas skaitlisko vairākumu, gūstot vārtus, kas "Ķekavai" ļāva izcīnīt panākumu ar 7:6, turnīra tabulā ierakstot pirmos divus punktus.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā saņēma Henrijs Uzraugs, kuram šajā mačā trīs goli. 3 (1+2) punkti Matīsa Jansona kontā, divus golus iemeta Kaspars Kovgers, bet Klāvs Jansons izcēlās ar 2 (1+1) punktiem. Par labāko starp liepājniekiem atzina Ivo Popovu, kurš ar 2 (1+1) punktiem bija rezultatīvākais.

SF
JUGLASCIEMS