Par vietu A divīzijā - pret slovākietēm

07.05.2016

img_4821.jpg

Kanādas pilsētā Belvilā notiekošais pasaules čempionāts florbolā sieviešu U19 izlasēm noslēgsies rīt, bet Latvijas valstsvienība savu pēdējo maču aizvadīs jau šovakar pulksten 17.10 (pēc Latvijas laika), tiekoties ar Slovākijas florbolistēm. Mača likme ir ļoti augsta, jo tikai tā uzvarētājas arī nākamajā pasaules čempionātā spēlēs A divīzijā.

 

Nevienai no šīvakara pretiniecēm Belvilā vēl nav izdevies tikt pie uzvaras. Latvietes čempionātu sāka ar zaudējumu pasaules vicečempionēm somietēm (1:21), turpinājumā ar 5:15 atzina bronzas medaļnieču čehiešu pārākumu, bet vakar mačā par 3.vietu apakšgrupā ar 2:5 piekāpās polietēm. Slovākietes sīksti turējās pretī šveicietēm, tomēr piekāpās ar 3:6, ar 0:11 cieta sakāvi no pasaules čempionēm zviedrietēm, bet apakšgrupas pēdējā spēlē, būdamas mača favorītes, ar 5:7 atzina Norvēģijas izlases pārākumu.

 

Spēles tiešraide: ŠEIT

 

Slovākijas juniorēm šis ir sestais pasaules čempionāts. Līdz šim viņas strauji progresēja, pēc 10.vietas 2006.gadā un 9.vietas 2008.gadā iekļūstot labāko sešiniekā - pēdējos trijos tāda līmeņa turnīros viņas bija piektās, sestās un vēlreiz piektās. Vakardienas zaudējums norvēģietēm jau nozīmē soli atpakaļ, bet pārcelties uz B divīziju noteikti neietilpst viņu plānos. Vēlreiz nokļūt B divīzijā noteikti negrib arī Latvijas florbolistes, kuras šim čempionātam, kas pirmo reizi notiek tūkstošiem kilometru no viņu mājām, gatavojās ļoti nopietni un pēc labākās sirdsapziņas, cerot uz labāku iznākumu nekā zaudējumi visās spēlēs.

 

Pēc trim apakšgrupas spēlēm rezultatīvākā Latvijas izlasē ar četriem vārtu guvumiem ir Monika Džigure, Ingai Ameterei 3 (1+2) punkti, Elizabetei Pavlovskai divi goli, bet pa divām piespēlēm veikušas Liene Krauja un Linda Dadajeva. Abas mūsu vārtsardzes demonstrējušas samērā līdzīgu sniegumu - Elīna Jeiga atvairīja 74.54% pretinieču metienu, bet Jana Filipsone - 73.26%. Slovākijas valstsvienībā rezultatīvākā ar 4 (2+2) punktiem ir Tima Potakjova, bet labākā no vārtsardzēm Petra Hačkova tikusi galā ar 80% metienu. Aci pret aci Latvijas un Slovākijas juniores nav tikušās kopš 2008.gada pasaules čempionāta Polijā, kur ar 4:3 uzvarēja latvietes. Pa golam pretinieču vārtos toreiz iemeta ķekaviete Līga Vancāne, cēsniece Džeina Eglīte un valmieriete Indra Beķere, bet vēl vienu bumbiņu slovākietes pašas raidīja savā cietoksnī.

 

Latvijas izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs pirms spēles pret slovākietēm pastāstīja, ka šoreiz kā vēl nekad ticis piestrādāts pie spēlētāju pašaizliedzīgas cīņas katru mača minūti un par katru laukuma kvadrātcentimetru. Nekādu atkāpšanās ceļu nav - latvietēm jādodas laukumā, lai pierādītu, ka tieši viņas ir A divīzijas cienīgas. Spēles visas florbolistes, kuras to vēl var, jo trīs meitenes savainojumu dēļ uz šo maču nemaz netiks pieteiktas. Latvijas izlases vārtos dosies Jana Filipsone.

 

Latvijas U19 izlases sastāvs spēlē pret Slovākijas valstsvienību:

1.maiņa: Monika Džigure (U) - Paula Sloģe (U) - Linda Dadajeva (U); Liene Krauja (A) - Inga Ametere (A).

2.maiņa: Rebeka Laure (U) - Edīte Ozoliņa (U) - Kate Gārde (U); Sabīne Anna Zīverte (A) - Kristiāna Grāvīte (A).

3.maiņa: Klinta Mārtiņjēkaba (U) - Liliāna Jakovicka (U) - Nensija Šimkuna (U); Ance Krjukova (A) - Elīna Tauriņa (A).

Vārtos: Jana Filipsone.

Rezervē: Elīna Jeige.

 

Latvijas sieviešu U19 izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Jana Filipsone

V

FK NND

2.

Rebeka Laure

U

Rubene

3.

Inga Ametere

U

Ķekavas Bulldogs

4.

Edīte Ozoliņa

U

Ķekavas Bulldogs

5.

Kate Gārde

U

LiepU

6.

Linda Dadajeva

U

Rīgas Lauvas

7.

Liene Krauja

A

Rīgas Lauvas

8.

Ieva Ločmele

U

Rīgas Lauvas

9.

Paula Sloģe

U

Rīgas Lauvas

10.

Kristiāna Grāvīte

A

Rīgas Lauvas

11.

Monika Džigure

U

Rīgas Lauvas

12.

Klinta Mārtiņjēkaba

U

Lekrings

13.

Ance Krjukova

U

Rīgas Lauvas

14.

Liliāna Jakovicka

A

Rīgas Lauvas

15.

Linda Lubgāne

A

FK Sala

16.

Elīna Tauriņa

A

Lekrings

17.

Sabīne Anna Zīverte

A

Rubene

18.

Elīna Jeige

V

Ķekavas Bulldogs

19.

Elizabete Pavlovska

A

Rubene

20.

Nensija Šimkūna

U

Rīgas Lauvas

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Treneris: Gints Vīnbergs

Vārtsargu treneris: Valērijs Bodnieks

Ārste: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Jolanta Tauriņa-Ieveniece

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

JUGLASCIEMS