Šodien "Arēnā Rīga" - īsti florbola svētki

09.04.2016

000000_elvi.jpg

Šodien ELVI florbola līgā sievietēm tiks noskaidrotas čempionu kausa ieguvējas, bet ELVI florbola līgā vīriešiem - visu godalgoto vietu ieguvējas. Pirmo reizi Latvijas čempionāta florbolā kulminācija norisināsies mūsu galvaspilsētas lielākajā sporta hallē - "Arēnā Rīga".

 

ELVI FLORBOLA LĪGA SIEVIETĒM

 

Pulksten 12:00 "Rubene" - FK "NND" (spēle par 1.vietu)

Kocēnu "Rubene" šodien dosies laukumā, lai aizstāvētu savu čempionu titulu un kausu. Kocēnietes ļoti pārliecinoši aizvadīja regulārā turnīra otro pusi, kļūdamas par tā uzvarētājām. Pusfināla sērijā "Rubenei" pretī stājās Virslīgas jaunpienācēja "Rīgas Lauvas", kas tika sakauta, izmantojot tam minimāli nepieciešamo spēļu skaitu - 4:0. Ar šīsdienas pretiniecēm regulārajā turnīrā Kocēnu komanda tikās četras reizes, visos gadījumos svinot uzvaru (3:2 ET, 3:2 ET, 9:6, 9:2). "Rubenes" uzbrukuma līdere ir Edīte Bankava, kura šosezon guvusi 64 (35+29) punktus. 48 (26+22) punkti gados jaunajai Laurai Gaugerei, bet vēl 46 (27+19) punktu pievienojusi pieredzējusī Liene Adamane. No Kocēnu komandas vārtsardzēm lielāko daļu spēļu aizvadīja Ilga Jēkabsone (85.35% atvairītu metienu), bet sezonas izskaņā uzspēlēja arī Jolanta Tauriņa-Ieveniece, uzrādot lielisku statistiku - 92.05%.

Rīgas FK "NND" ir ELVI florbola līgas sievietēm šīs sezonas debitante ar ievērojamu skaitu pieredzējušu spēlētāju savā sastāvā. Pusfināla sērijā, tiekoties ar vicečempioni FK "Ķekava", rīdzinieces nonāca zaudētājās ar 0:2, taču spēja saņemties uz nākamās četras spēles uzvarēja, iegūstot tiesības spēlēt lielajā finālā. Pārliecinoši rezultatīvākā Rīgas komandas sastāvā ar 51 (31+20) punktiem ir Ieva Priede, kura, starp citu, ir Kocēnu florbola audzēkne. 25 (4+21) punktus guvusi Karīna Saidova, bet Mārai Stapkēvičai 23 (14+9) punkti. Rīdzinieču vārtsardze Liāna Aldiņa šosezon atvairījusi 91.01% pretinieču metienu, bet izslēgšanas spēlēs vārtus sargājusi tikai Jana Filipsone (85.86%).

 

ELVI FLORBOLA LĪGA VĪRIEŠIEM

 

Pulksten 15:00 "Ulbroka/FS Masters" - "Lekrings" (spēle par 3.vietu)

"Ulbroka/FS Masters" par medaļām cīnīsies pirmo reizi. Regulārajā turnīrā ulbrokieši izcīnīja augsto 2.vietu, bet ceturtdaļfināla sērijā ar 4:1 pieveica FK "Rīga" florbolistus. Iespējams, pusfinālā pret titulēto "Mogo-RTU/Rockets" Ulbrokas komandai tomēr pietrūka tieši izslēgšanas spēļu pieredzes - 2:4. Ar šīsdienas pretinieki regulārajā turnīrā ulbrokieši tikās divas reizes, abos mačos svinot uzvaru - 5:2 un 6:5. 68 (39+29) punktus "ULbrokas/FS Masters" labā šosezon guvis Kaspars Šķēls, 62 (33+29) punkti Toma Niedres kontā, bet Ērikam Akulovam 57 (19+38) punkti. Ulbrokiešu vārtsargs Ivars Dišereits ticis galā ar 83.21% metienu.

Cēsu "Lekrings" līdz šodienai vēl ir ELVI florbola līgas vīriešiem čempiones godā. Regulārajā turnīrā cēsnieki ieņēma sev neraksturīgi zemo 5.vietu, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā pamatīgi pamocījās ar Kocēnu "Rubeni", ko nolauza tikai sērijas 7.spēlē (4:3). Pusfināla sērijā "Lekringam" nācās cīnīties ne mazāk sīvi un tomēr atzīt "Lielvārdes" pārākumu - 1:4. Rezultatīvākais Cēsu komandā ar 57 (37+20) punktiem ir Andris Rajeckis, Andrim Malkavam 41 (14+27) punkti, bet Aleksandrs Abramovs guvus 38 (22+16) punktus. "Lekringa" vārtsargs Normunds Krūmiņš neitralizējis 84.60% pretinieku metienu.

 

Pulksten 19:00 "Lielvārde" - "Mogo-RTU/Rockets" (spēle par 1.vietu)

"Lielvārde" vienu reizi jau bijusi Latvijas čempiones godā, bet pirms gada cīnījās par bronzas medaļām, piedzīvojot ļoti sāpīgu zaudējumu. Šosezon lielvārdiešu mērķis bija tikai viens - čempionu kauss. Līdz šim viņi uz to gājuši bez aizķeršanās - pārliecinoša uzvara regulārajā turnīrā, ceturtdaļfināla sērijā ar 4:1 tika sakauta Liepājas komanda "Kurši", bet pusfinālā ar tādu pašu rezultātu pārvarēta arī Cēsu "Lekringa" barjera". Regulārajā turnīrā ar šīsdienas pretiniekiem lielvārdieši uzvaras dalīja uz pusēm - viesos tika uzvarēts ar 7:6, bet savā laukumā piedzīvota sakāve ar 4:10. Lielvārdes komandas uzbrukuma līderis ar 74 (51+23) punktiem ir Toms Akmeņlauks, Aivim Kusiņam 63 (31+32) punkti, bet spēlējošajam trenerim Atim Blindam - 56 (21+35) punkti. "Lielvārdes" vārtsargs Jānis Salcevičs ar 86.71% atvairītu metienu ir labākais visā līgā.

Rīgas "Mogo-RTU/Rockets" finālā spēlēja arī pirms gada, taču piedzīvoja sakāvi mačā pret Cēsu "Lekringu", tāpēc šobrīd ir Latvijas vicečempiones godā. Regulārajā turnīrā rīdzinieki finišēja 3.vietā, bet ceturtdaļfināla sērijā bez aizķeršanās apspēlēja FBK "Valmiera/ViA" florbolistus. Pusfinālā galvaspilsētas komandai klājās smagāk, tomēr arī "Ulbroka/FS Masters" tika izslēgta - 4:2. Rezultatīvākais starp rīdziniekiem ar 67 (42+25) punktiem ir Gvido Lauga, spēlējošais treneris Jānis Jansons izcēlies ar 52 (25+27) punktiem, bet Edija Hammera kontā 49 (25+24) punkti. No Rīgas komandas vārtsargiem labāk veicies Andim Blindam, kurš atvairījis 82.34% metienu.

 

Kā jau ierasts ELVI florbola līgas finālspēļu dienā līdzjutējiem tiek piedāvātas ne tikai saspringtas un pašaizliedzīgas cīņas laukumā, bet arī izklaidējošs un interesants šovs maču starplaikos. Šoreiz fanus ar saviem priekšnesumiem priecēs Latvijas Universitātes karsējmeiteņu grupa, bundzinieks Kristers Hartmanis, kā arī dziedātājas Aminata un Madara Grēgere. Par muzikālo atmosfēru visas dienas garumā rūpēsies dīdžejs GetDizzy.

 

ELVI florbola līgas izšķirošās spēles Latvijas galvaspilsētā tieši šopavasar notiek arī tādēļ, lai mūsu florbola fani jau pierastu pie "Arēnas Rīga" plašumiem, kā arī pienācīgi to pieskandinātu ar līdzjutēju saukļiem un ovācijām, jo tieši tur gada nogalē, no 3. līdz 11. decembrim, norisināsies 11. pasaules čempionāta florbolā vīriešiem finālturnīrs. Arī šodien, 9. aprīlī, jau varēsim just gaidāmā pasaules čempionāta gaisotni, jo tieši šovakar "Arēnā Rīga" paredzēta pasaules čempionāta finālturnīra grupu izloze, tā notiks pulksten 17:30. Lai uzsvērtu to, cik nozīmīgs notikums būs pasaules čempionāts florbolā vīriešiem Rīgā, "Latvijas Pasts" tam par godu izdevis speciālu pastmarku, kuras pirmās dienas zīmogošana arī notiks "Arēnā Rīga" tieši šodien.

JUGLASCIEMS