"Mogo-RTU/Rockets" uzvar arī savā laukumā un spēlēs finālā

02.04.2016

mogo_win.jpg

Rīgas komanda "Mogo-RTU/Rockets" tikai pusfināla sērijas sestajā spēlē beidzot uzvarēja savu pretinieci "Ulbroku/FS Masters" arī savā laukumā - 9:1. Tā kā iepriekš rīdzinieki bija uzvarējuši visos trijos mačos, kas notika Ulbrokā, tad ar šīvakara panākumu pietika, lai viņi gūtu panākumu visā sērijā (4:2) un iekļūtu ELVI florbola līgas vīriešiem finālā, kur par čempionu kausu spēkosies ar "Lielvārdes" florbolistiem.

 

Pirms šīvakara spēles, kas notika Elektrum Olimpiskajā sporta centrā, kā rīdzinieki, tā arī ulbrokieši kā sarunājuši pieturējās pie principa uzvarēt tikai pretinieku laukumā. Tā kā Ulbrokas sporta kompleksā bija notikuši trīs no pieciem mačiem, sērijā līdz četrām uzvarām vadībā ar 3:2 bija izvirzījusies "Mogo-RTU/Rockets".

 

Pirmais trauksmes zvans ulbrokiešiem noskanēja jau mača 48.sekundē, kad rīdzinieks Henrijs Uzraugs pārtvēra bumbiņu un atklāja spēles rezultātu - 1:0. Pēc pirmā perioda "Mogo-RTU/Rockets" atradās vadībā ar 2:0, jo precīzs metiens bija padevies arī komandas spēlējošajam trenerim Jānim Jansonam - 2:0. Otrajā trešdaļā vēl vairāk izpaudās laukuma saimnieku teritoriālais pārsvars - pa reizei "Ulbrokas/FS Masters" vārtsargu Ivaru Dišereitu sarūgtināja Gvido Lauga, Jānis Jansons un Miķelis Dravnieks (5:0). Tikai 43.minūtē savu nulli no rezultātu tablo nodzēsa viesi - ar precīzu raidījumu viņu rindās izcēlās Kaspars Šķēls (1:5). Kā vēlāk izrādījās, tie bija Ulbrokas komandas goda vārti šajā mačā, jo atlikušajā laikā golus meta tikai laukuma saimnieki - Edžus Bunka, Gvido Lauga un Jānis Jansons, bet punktu spēlei (9:1) un visai sērijai (4:2) pamatlaika pēdējā minūtē ar precīzu metienu pielika Dinārs Vaitaitis.

 

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem tika atzīts Gvido Lauga, kuram šajā mačā divi goli. Rezultatīvāki par viņu bija Jānis Jansons ar "hat-trick" un Henrijs Uzraugs, kuram 4 (1+3) punkti, bet 2 (1+1) punktus savāca Dinārs Vaitaitis. Labākā spēlētāja balvu Ulbrokas komandā saņēma vienīgo vārtu autors Kaspars Šķēls. "Mogo-RTU/Rockets" iekļuvusi turnīra finālā - 9.aprīlī "Arēnā Rīga" studenti par čempionu kausu un zelta medaļām sacentīsies ar "Lielvārdi". Arī "Ulbroka/FS Masters" tajā pašā dienā aizvadīs vienu spēli "Arēnā Rīga" - ulbrokieši tur tiksies ar Cēsu "Lekringu", bet cīņas likme būs Latvijas čempionāta bronzas medaļas.

 

"Mogo-RTU/Rockets" - "Ulbroka/FS Masters"  9:1 (2:0, 3:0, 4:1)

Metienu attiecība:

38:32 (10:10, 15:9, 13:13)

Rezultatīvākie:

"Mogo-RTU/Rockets" – Henrijs Uzraugs 4 (1+3), Jānis Jansons 3 (3+0), Gvido Lauga 2 (2+0), Dinārs Vaitaitis 2 (1+1), Edžus Bunka 1 (1+0), Miķelis Dravnieks 1 (1+0), Nils Meļķis 1 (0+1), Aivis Hammers 1 (0+1), Edijs Hammers 1 (0+1), Jānis Boroduška 1 (0+1).

"Ulbroka/FS Masters" – Kaspars Šķēls 1 (1+0), Kristers Eglītis 1 (0+1). 


JUGLASCIEMS