"Mogo-RTU/Rockets" un FK "NND" - tikai soli no fināla

02.04.2016

Šodien par ELVI florbola līgas vīriešiem otro finālisti var kļūt Rīgas komanda "Mogo-RTU/Rockets", bet ELVI florbola līgā sievietēm tāda pati iespēja it FK "Nost No Dīvāna" florbolistēm. Tiesa, pret tādu notikumu attīstības gaitu noteikti mēģinās iebilst attiecīgi "Ulbroka/FS Masters" un FK "Ķekava". Abas spēles notiks Rīgā, Elektrum Olimpiskajā centrā.

 

ELVI FLORBOLA LĪGA SIEVIETĒM

 

Pulksten 15:00 FK "NND" - FK "Ķekava" (Elektrum OC, Rīgā), sērijā 3:2

FK "Ķekava", tiekoties ar Rīgas FK "NND" pusfināla sērijas pirmajā spēlē, svinēja diezgan smagi nākušu uzvaru ar 7:6. Arī otrajā spēlē ķekavietēm izdevās uzvarēt ar tikai vienu vārtu pārsvaru - 4:3. Toties sērijas trešajā spēlē, kas notika jau "NND" laukumā, pamatlaiks noslēdzās neizšķirti (4:4), bet pēcspēles metienu sērijā, pateicoties Māras Stapkēvičas metienam, pirmo uzvaru svinēja rīdzinieces - 5:4. Ceturtajā mačā FK "NND" savā laukumā uzvarēja jau pamatlaikā (6:4), sērijā panākot neizšķirtu rezultātu - 2:2. Piektā spēle atkal notika ķekaviešu laukumā - mājinieces izvirzījās vadībā ar 2:0, taču pārsvaru nenosargāja un pamatlaika izskaņā viņām nācās atspēlēties, kas arī izdevās - 3:3. Pagarinājumā uzvaru ar 4:3 svinēja rīdzinieces, kuru labā izšķirošos vārtus iemeta Elīna Štrausa. Sērijā līdz četrām uzvarām pirmo reizi vadībā izvirzījās Virslīgas debitante FK "NND" - 3:2.

 

Ķekavas komandas rezultatīvākā spēlētāja šosezon ir Ieva Jurkāne ar 46 (24+22) punktiem. Gundegai Vancānei 38 (20+18) punkti, bet Laurai Skujevskai 31 (22+9) punkti. FK "Ķekava" vārtsardze Jogita Gindra atvairījusi 88.62% pretinieču metienus. Rezultatīvākā FK "NND" rindās ar 48 (29+19) punktiem ir Ieva Priede, Karīnai Saidovai 25 (4+21) punkti, bet Mārai Stapkēvičai 23 (14+9) punkti. Rīdzinieču vārtsardzei Liānai Aldiņai ir neitralizējusi 91.01% metienu, bet izslēgšanas spēlēs FK "NND" vārtu drošība tiek uzticēta Janai Filipsonei, kurai 85.94% atvairītu metienu.

 

ELVI FLORBOLA LĪGA VĪRIEŠIEM

 

Pulksten 20:30 "Mogo-RTU/Rockets" - "Ulbroka/FS Masters" (Elektrum OC, Rīgā), sērijā 3:2

Rīgas "MOGO-RTU/Rockets" florbolisti pusfināla sēriju pret "Ulbroku/FS Masters" sāka ar divām uzvaram pretinieku laukumā. Pusfināla sērijas pirmajā mačā pēc līdzvērtīgi nospēlēta pirmā perioda (2:2) rīdziniekiem otrajā trešdaļā izdevās panākt lūzumu cīņas gaitā (6:3), bet visā mačā svinēt ļoti pārliecinošu uzvaru ar 12:5. Otrajā spēlē ulbrokieši labi turējās divas trešdaļas (3:3), bet pēdējā periodā uz viesu trim goliem spēja atbildēt ar tikai vienu vārtu guvumu - "Mogo-RTU/Rockets" uzvarēja ar 6:4.

 

Katrā nākamajā spēlē ulbrokieši izrādīja arvien lielāku pretestību, sevišķi acīmredzami tas izpaudās sērijas trešajā un ceturtajā mačā, kas notika Rīgas komandas laukumā. Trešās spēles pēdējā periodā jau rīdziniekiem nācās atspēlēties (4:4), bet papildlaikā, pateicoties Kaspara Šķēla metienam, pirmo panākumu šajā sērijā svinēja "Ulbroka/FS Masters" - 5:4. Arī ceturtās spēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti (5:5) - pagarinājumā vēl vienu uzvaru ulbrokiešiem nodrošināja Toma Niedres precīzais metiens - 6:5. "Mogo-RTU/Rockets" pēc šī mača iesniedza protestu, jo uzskatīja, ka tiesneši nepamatoti neieskaitīja vienu rīdzinieku vārtu guvumu, kā arī nedrīkstēja ieskaitīt Toma Niedres izšķirošo golu, tomēr spēles rezultāts tika atstāts spēkā. Sērijas piektajā spēlē abas komandas atgriezās Ulbrokas sporta kompleksā, kas jau atkal bija veiksmīgs rīdziniekiem - "Mogo-RTU/Rockets" svinēja uzvaru ar 5:3, sērijā izvirzoties vadībā ar 3:2.

 

"Mogo-RTU/Rockets" rindās visvairāk punktu guvis Gvido Lauga - 65 (40+25), pa 49 (22+27) punkti komandas spēlējošajam trenerim Jānim Jansonam, bet Edijam Hameram 48 (25+23) punkti. Starp Rīgas komandas vārtsargiem nedaudz labāka statistika ir Andim Blindam, kurš neitralizējis 81.36% metienu. Ulbrokas komandas uzbrukuma līderis šosezon ir Kaspars Šķēls, kuram 67 (38+29) punkti, 62 (33+29) punktus guvis Toms Niedre, bet 57 (19+38) - Ēriks Akulovs. No "Ulbrokas/FS Masters" vārtsargiem vislabāk veicies Ivaram Dišereitam, kurš atvairījis 83.72% pretinieku metienu. 

SF
JUGLASCIEMS