Klusā sestdiena nebūs klusa Ulbrokā un Lielvārdē

26.03.2016

000000_elvi.jpg

Lai arī šodien ir Klusā sestdiena, par tādu to grūti būs nosaukt tiem, kuri plāno apmeklēt Latvijas Florbola čempionāta spēles Ulbrokas sporta kompleksā un Lielvārdes novada sporta centrā. Ulbrokā notiks divas ELVI florbola līgas pusfināla sērijas spēles (maču starp vīru komandā "Ulbroka/FS Masters" un "Mogo-RTU/Rockets" TV tiešraidē translēs Sportacentrs.com), bet Lielvārdē medaļas sadalīs četras labākās vīriešu 1.līgas komandas (arī abas šīs spēles translēs Sportacentrs.com).

 

ELVI FLORBOLA LĪGA VĪRIEŠIEM

 

Pulksten 15:30 "Ulbroka/FS Masters" - "Mogo-RTU/Rockets" (Ulbrokas SK), sērijā 2:2

Rīgas "MOGO-RTU/Rockets" florbolisti pusfināla sēriju pret "Ulbroku/FS Masters" sāka ar divām uzvaram pretinieku laukumā. Pusfināla sērijas pirmajā mačā pēc līdzvērtīgi nospēlēta pirmā perioda (2:2) rīdziniekiem otrajā trešdaļā izdevās panākt lūzumu cīņas gaitā (6:3), bet visā mačā svinēt ļoti pārliecinošu uzvaru ar 12:5. Otrajā spēlē ulbrokieši labi turējās divas trešdaļas (3:3), bet pēdējā periodā uz viesu trim goliem spēja atbildēt ar tikai vienu vārtu guvumu - "Mogo-RTU/Rockets" uzvarēja ar 6:4.

 

Katrā nākamajā spēlē ulbrokieši izrādīja arvien lielāku pretestību, sevišķi acīmredzami tas izpaudās sērijas trešajā un ceturtajā mačā, kas notika Rīgas komandas laukumā. Trešās spēles pēdējā periodā jau rīdziniekiem nācās atspēlēties (4:4), bet papildlaikā, pateicoties Kaspara Šķēla metienam, pirmo panākumu šajā sērijā svinēja "Ulbroka/FS Masters" - 5:4. Arī ceturtās spēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti (5:5) - pagarinājumā vēl vienu uzvaru ulbrokiešiem nodrošināja Toma Niedres precīzais metiens - 6:5. "Mogo-RTU/Rockets" pēc šī mača iesniedza protestu, jo uzskatīja, ka tiesneši nepamatoti neieskaitīja vienu rīdzinieku vārtu guvumu, kā arī nedrīkstēja ieskaitīt Toma Niedres izšķirošo golu, tomēr spēles rezultāts tika atstāts spēkā, sērijā līdz četrām uzvarām tas šobrīd ir neizšķirts - 2:2.

 

"Mogo-RTU/Rockets" rindās visvairāk punktu guvis Gvido Lauga - 63 (38+25), pa 48 punktiem ir Edijam Hammeram un komandas spēlējošajam trenerim Jānim Jansonam. Starp Rīgas komandas vārtsargiem nedaudz labāka statistika ir Andim Blindam, kurš neitralizējis 81.07% metienu. Ulbrokas komandas uzbrukuma līderis šosezon ir Kaspars Šķēls, kuram 66 (38+28) punkti, 59 (32+27) punktus guvis Toms Niedre, bet 57 (19+38) - Ēriks Akulovs. No "Ulbrokas/FS Masters" vārtsargiem vislabāk veicies Ivaram Dišereitam, kurš atvairījis 83.77% pretinieku metienu.

Spēles tiešraide: ŠEIT

 

ELVI FLORBOLA LĪGA SIEVIETĒM

 

Pulksten 20:00 FK "Ķekava" - FK "NND" (Ulbrokas SK), sērijā 2:2

FK "Ķekava", tiekoties ar Rīgas FK "NND" pusfināla sērijas pirmajā spēlē, svinēja diezgan smagi nākušu uzvaru ar 7:6. Arī otrajā spēlē ķekavietēm izdevās uzvarēt ar tikai vienu vārtu pārsvaru - 4:3. Toties sērijas trešajā spēlē, kas notika jau "NND" laukumā, pamatlaiks noslēdzās neizšķirti (4:4), bet pēcspēles metienu sērijā, pateicoties Māras Stapkēvičas metienam, pirmo uzvaru svinēja rīdzinieces - 5:4. Ceturtajā mačā FK "NND" savā laukumā uzvarēja jau pamatlaikā (6:4), sērijā panākot neizšķirtu rezultātu - 2:2.

 

Ķekavas komandas rezultatīvākā spēlētāja šosezon ir Ieva Jurkāne ar 45 (24+21) punktiem. Gundegai Vancānei 38 (20+18) punkti, bet Laurai Skujevskai 29 (21+8) punkti. FK "Ķekava" vārtsardze Jogita Gindra atvairījusi 88.93% pretinieču metienus. Rezultatīvākā FK "NND" rindās ar 46 (29+17) punktiem ir Ieva Priede, Karīnai Saidovai 25 (4+21) punkti, bet Mārai Stapkēvičai 22 (13+9) punkti. Rīdzinieču vārtsardzei Liānai Aldiņai ir neitralizējusi 91.01% metienu, bet izslēgšanas spēlēs FK "NND" vārtu drošība tiek uzticēta Janai Filipsonei, kurai 85.25% atvairītu metienu.

 

VĪRIEŠU 1. LĪGA

 

Pulksten 16:00 "Latvijas Universitāte/FS Masters" - "FK Rīga-1" (Lielvārdes NSC)

Spēle par bronzas medaļām.

Spēles tiešraide: ŠEIT

 

Pulksten 19:00 "Rubene-1" - "LIELVĀRDE/FANS" (Lielvārdes NSC)

Spēle par zelta medaļām.

Spēles tiešraide: ŠEIT

JUGLASCIEMS